Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η Ελευσίνα του Πολιτισμού στην αγγλόφωνη εκπομπή «Infinitely...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η Ελευσίνα του Πολιτισμού στην αγγλόφωνη εκπομπή «Infinitely Curious» | 05.02.2023

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Ελευσίνα του Πολιτισμού στην αγγλόφωνη εκπομπή

«Infinitely Curious»

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, στις 11:00 ώρα Ελλάδας

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, στις 11:00 ώρα Ελλάδας, στην αγγλόφωνη εκπομπή της Φωνής της Ελλάδας «Infinitely Curious» με την Κατερίνα Μπατζάκη, ο σκηνοθέτης γέννημα-θρέμμα της Ελευσίνας, Χρήστος Δήμας, και ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης της Ελευσίνας- Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2023, Chris Baldwin, θα μας μιλήσουν για όλα αυτά που κάνουν την Ελευσίνα την ιδανική πολιτιστική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ζεύξης καλλιτεχνών απ’ όλο το φάσμα των τεχνών.

ΕΛΕΥΣΙΣ σημαίνει άφιξη του αξιοσημείωτου. Αν καταφέρει κάποιος να αλλάξει την Ελευσίνα, μπορεί να αλλάξει όλο τον κόσμο» είχε πει κάποτε ένας καλλιτέχνης. Και η Ελευσίνα έχει πράγματι πολλούς λόγους να θέλει να αλλάξει. Η μικρή πόλη των 25.000 κατοίκων, 21 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας, δεν είναι όμορφη, δεν είναι γραφική. Δεν είναι η Ελλάδα που γνωρίζουμε από τις τουριστικές φωτογραφίες. Οι πόλεις με τα στενά σοκάκια, τις γεμάτες από κόσμο ταβέρνες και τις γαλάζιες παραλίες. Εδώ όλα είναι αλλιώς. Σπίτια χαμηλά, βιομηχανίες, σαπιοκάραβα που αργοπεθαίνουν στον όρμο της Βλύχας. Αλλά και άνθρωποι χαμογελαστοί, φιλόξενοι και συχνά αυλές φροντισμένες με φρεσκοποτισμένα λουλούδια. Η Ελευσίνα είναι το άλλο πρόσωπο μιας μη προβεβλημένης Ελλάδας. Ένα πρόσωπο όμως αυθεντικό, πληγωμένο, σιωπηλό, γεμάτο αξιοπρέπεια.

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, η Ελευσίνα γίνεται μια από τις τρεις πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2023. Η πιο μικρή και η πιο αρχαία μέχρι σήμερα. Στην πατρίδα του Αισχύλου, του μεγάλου αρχαίου τραγωδού, θα πραγματοποιηθούν 465 εκδηλώσεις σε 30 χώρους από 192 Έλληνες και 137 ξένους καλλιτέχνες. Το πρόγραμμα έχει τον τίτλο «Μυστήρια Μετάβασης» και αναπτύσσεται σε τρεις κεντρικούς θεματικούς άξονες: Άνθρωπος και Κοινωνία, Περιβάλλον, Εργασία.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Κατερίνα Μπατζάκη

Μετάδοση: Κυριακή  5 Φεβρουαρίου, 11:00-12:00 ώρα Ελλάδας

 

 ΤΡΟΠΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ:

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

-Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238

-e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

– Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ