Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Η Γιολάντα Σακελλαρίου στην εκπομπή «Η ποιήτρια...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Η Γιολάντα Σακελλαρίου στην εκπομπή «Η ποιήτρια της εβδομάδας» | 15-21.04.2024

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Γιολάντα Σακελλαρίου
στην εκπομπή «Η ποιήτρια της εβδομάδας»

Από Δευτέρα 15 έως Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Η Φωνή της Ελλάδας, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, εντάσσει και πάλι στο πρόγραμμά της τα αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής/ποιήτρια της εβδομάδας».

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο ή κλασικό Έλληνα ποιητή, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές, καθώς και αγαπημένοι ηθοποιοί επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών. Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της Φωνής της Ελλάδας, στα πέρατα της Γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Η εβδομάδα από Δευτέρα 15 έως Κυριακή 21 Απριλίου 2024
είναι αφιερωμένη στην ποιήτρια Γιολάντα Σακελλαρίου

Η Γιολάντα Σακελλαρίου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική, Ελληνική Φιλολογία και Γλώσσα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, Διαταραχές λόγου, φωνής ομιλίας και επικοινωνίας στο Παρίσι και είναι δρ λογοπεδικός του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Δημοσιεύει ποίηση, διήγημα κι έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές. «Κάποιες φορές ένας θλιμμένος λύκος», Αθήνα 2009, «Αόρατο τρωκτικό»,  Αθήνα 2013 και «Η Γιασμίν ο Άχμεντ και Ιζάρ ο μικρός τους γιος», Αθήνα 2022. Ποιήματά της, επίσης, έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, και έχει συμπεριληφθεί σε ποιητικές ανθολογίες.

Μουσική επιμέλεια: Μαρία Ρεμπούτσικα
Επιμέλεια ήχου: Ελευθερία Παπουτσάκη 
Μετάδοση: Δευτέρα ως Παρασκευή στις 07:00 και 19:00 ώρα Ελλάδας και το Σαββατοκύριακο στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

 Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας, διαθέσιμη στο Google Play Store και στο App Store.
  • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
  • Στην Ελλάδα, ψηφιακά μέσα από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις στην ένδειξη «Voice of Greece».
  • Δορυφορικά μέσω Hellas Sat και Hotbird.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ