Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η Λιάνα και ο Κώστας Βερτζάγιας καλεσμένοι στην...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η Λιάνα και ο Κώστας Βερτζάγιας καλεσμένοι στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» | Τετάρτη 02.11.2022

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Λιάνα και ο Κώστας Βερτζάγιας καλεσμένοι
στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα»

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, στις 16:00

Την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2022 και ώρα Ελλάδας 16:00, η Φωνή της Ελλάδας και η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» υποδέχονται τη Λιάνα και τον Κώστα Βερτζάγια από τη μακρινή Αυστραλία.

Η Λιάνα Βερτζάγιας είναι η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων του Σίδνει από το 2018. Πρόκειται για το παλαιότερο εκτός Ελλάδας παράρτημα του Λυκείου Ελληνίδων. Ιδρύθηκε το 1951 για να βοηθήσει τις νέες μετανάστριες να εγκατασταθούν, τα πρώτα δύσκολα χρόνια μετά την άφιξη τους στην Αυστραλία. Τότε, ο ρόλος του Λυκείου ήταν η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών. Αργότερα, ο ρόλος του άλλαξε, με την ίδρυση του πρώτου χορευτικού συγκροτήματος, τη διδασκαλία παραδοσιακών χορών και τη συλλογή ενδυμασιών. Σήμερα, το Λύκειο Ελληνίδων του Σίδνει έχει τη μεγαλύτερη συλλογή παραδοσιακών ενδυμασιών εκτός Ελλάδας. Η Λιάνα Βερτζάγιας εξηγεί τι είναι το Melbourne Cup, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη Τρίτη του Νοεμβρίου, αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την Αυστραλία και προσομοιάζει με το Royal Ascot της Αγγλίας.

Ο Κώστας Βερτζάγιας είναι δικηγόρος, συγγραφέας, πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της νέας Νοτίου Ουαλίας. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Καστελλοριζιακής Αδελφότητας, της Ομοσπονδίας Φιλανθρωπικών Σωματείων Ελλήνων και άλλων φορέων για πολλές δεκαετίες. Ίδρυσε τον Σύλλογο Ελλήνων Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νοτίου Ουαλίας και το Αυστραλιανό Ελληνικό Συμβούλιο, το όποιο είναι το όργανο που πιέζει τις αυστραλιανές αρχές για τα εθνικά θέματα. Επίσης, είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων με πιο πρόσφατο αυτό για την Μικρασιατική Καταστροφή με τίτλο «1922-Ξεριζωμός» («1922-Dispossessed and Uprooted).

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελένη Καραλή.
Μετάδοση: Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, 16:00-17:00 ώρα Ελλάδας 

Τρόποι Ακρόασης:

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως  TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store

Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-voiceofgreece

Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας

 • Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238 · e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr · Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ