Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η Μαριάννα Κάλμπαρη και ο Πραξιτέλης Τζανουλίνος στην...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η Μαριάννα Κάλμπαρη και ο Πραξιτέλης Τζανουλίνος στην εκπομπή «Η δική μας πόλη» | 18-19.11. 2022

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Μαριάννα Κάλμπαρη και ο Πραξιτέλης Τζανουλίνος
στην εκπομπή «Η δική μας πόλη»

Ημερομηνίες μετάδοσης: Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Στην εκπομπή «Η δική μας πόλη», που μεταδίδεται από τη «Φωνή της Ελλάδας»,  την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, στις 20:00 ώρα Ελλάδας, καλεσμένη του Θέμη Ροδαμίτη είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη. Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022, στις 12:00 ώρα Ελλάδας, η εκπομπή φιλοξενεί στο στούντιο τον γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνο.

Ειδικότερα, η Μαριάννα Κάλμπαρη, με αφορμή τα ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του Θεάτρου Τέχνης, θα μας μιλήσει για σημαντικές στιγμές της ιστορίας του,για έργα σταθμούς, για ηθοποιούς που άφησαν εποχή και, φυσικά, για τον δημιουργό του, τον Κάρολο Κουν.

Η Μαριάννα Κάλμπαρη θα αναφερθεί και στις παραστάσεις των τελευταίων ετών, στο κοινό που τις παρακολουθεί, αλλά και τα σχέδιά της για την πορεία του, καθώς και στις δικές της προτεραιότητες ως ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Ο Πραξιτέλης Τζανουλίνος, καλεσμένος στην εκπομπή του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου 2022, θα μας μιλήσει για το νησί του την Τήνο, τους σημαντικούς γλύπτες και το έργο τους.  Παράλληλα, μιλάει για την ελληνική γλυπτική, τη διαδρομή της και τη συνέχειά της, για το εργαστήριό του, τους τρόπους που εργάζεται, καθώς και για τα σημαντικά έργα που έχει δημιουργήσει σε διάφορες πόλεις του κόσμου.

Ο γλύπτης θα περιγράψει κάποιες ιδιαίτερες λεπτομέρειες στο τελευταίο του έργο, το γλυπτό του Κωνσταντίνου Καβάφη στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο αποτέλεσε χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση. Αναφορά θα γίνει και στη συνεργασία του με τον  συγγραφέα Lucio Ontine

Επιμέλεια- παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Μετάδοση: Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, στις 20:00 ώρα Ελλάδας
Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022, στις 12.00 ώρα Ελλάδας αντίστοιχα.

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

-Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238

-e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

– Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ