Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Νέα σεζόν, με νέες ξεχωριστές ενότητες για...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Νέα σεζόν, με νέες ξεχωριστές ενότητες για την «ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ» | Πρεμιέρα 23.09.2022

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ
Νέα σεζόν, με νέες ξεχωριστές ενότητες

Πρεμιέρα την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, στις 13:00 ώρα Ελλάδας

H «Αφύλαχτη Διάβαση» ξεκινά τη νέα ραδιοφωνική σεζόν στη «Φωνή της Ελλάδας», το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, με τα ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ της να οργανώνονται σε τέσσερις ξεχωριστές ενότητες, που θα μεταδίδονται κυλιόμενα μέσα στον μήνα.
Πρόκειται για την ενότητα «16:9» (ντοκιμαντέρ με σύγχρονα κοινωνικά θέματα από την Ελλάδα), την ενότητα «25 καρέ» (ντοκιμαντέρ με διεθνή θεματολογία), την ενότητα «super 8» (ιστορικά ντοκιμαντέρ) και την ενότητα «close up» (προσωπογραφίες).

Το πρώτο ραδιοφωνικό επεισόδιο της νέας περιόδου που θα μεταδοθεί την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις 13:00 ώρα Ελλάδας, εντάσσεται στην ενότητα «16:9» και έχει τίτλο «Μπαρδούλ Τσεπέλε».

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, Αλβανοί μετανάστες περνούν τα σύνορα της Ελλάδας, αναζητώντας εργασία και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Τριάντα χρόνια αργότερα, οι Αλβανοί μετανάστες αποτελούν την πολυπληθέστερη κοινότητα μεταναστών στη χώρα μας και ο πληθυσμός τους υπολογίζεται σε περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους. Ένας από αυτούς που ακολούθησαν τα δύσβατα μονοπάτια προς την Ελλάδα είναι και ο Μπαρδούλ Τσεπέλε. Ο εκπαιδευτικός και σκηνοθέτης Γιώργος Γιαννόπουλος συναντάει τον Μπαρδούλ σε σχολείο εκμάθησης ελληνικής γλώσσας. Τον ακολουθεί από τα χαράματα μέχρι τα μεσάνυχτα, στον ύπνο του και στο ξύπνιο του. Παρακολουθεί τους κόπους του, ταξιδεύει στους τόπους του, μέχρι που η πραγματικότητα μπερδεύεται με τα όνειρά του. Οι ταυτότητες εναλλάσσονται, το διαφορετικό γίνεται κανονικό και αντίστροφα. Πού είναι ξένος και πού είναι ντόπιος;

Έρευνα-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης

 Μετάδοση: Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, στις 13:00

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer: Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ