Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ντοκιμαντέρ για τη Μάχη των Οχυρών και το...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ντοκιμαντέρ για τη Μάχη των Οχυρών και το Πολυβολείο Π8 στην «Αφύλαχτη διάβαση» | Παρασκευή 26.05.2023

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ντοκιμαντέρ για τη Μάχη των Οχυρών και το Πολυβολείο Π8
στην «Αφύλαχτη διάβαση»

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, στις 13:00

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, στις 13:00, η εκπομπή της Φωνής της Ελλάδας, «Αφύλαχτη διάβαση» παρουσιάζει ένα ιστορικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για τη Μάχη των Οχυρών που δόθηκε τον Απρίλιο του 1941, καθώς και για τον κομβικό ρόλο του Πολυβολείου Π8.

Το ξημέρωμα της 6ης Απριλίου 1941, γερμανικές, ιταλικές και ουγγρικές στρατιωτικές δυνάμεις επιτίθενται κατά της Γιουγκοσλαβίας, ενώ τρία λεπτά αργότερα αρχίζει η γερμανική επίθεση εναντίον της Ελλάδας στο μέτωπο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά την επίδοση τελεσιγράφου από τους Γερμανούς. Η οχυρωματική γραμμή εκτεινόταν από τον ποταμό Νέστο ως το όρος Κερκίνη (Μπέλες) κοντά στα σύνορα με τη Γιουγκοσλαβία και την υπερασπιζόταν το Τμήμα Στρατιάς Ανατολικής Μακεδονίας υπό τη διοίκηση του αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Μπακόπουλου.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον ήρωα των Οχυρών και του Πολυβολείου Π8 Δημήτρη Ίτσιο, ο οποίος στάθηκε αγέρωχος απέναντι στη ναζιστική μηχανή της Βέρμαχτ και πολέμησε γενναία μέχρι τον θάνατό του.

Έρευνα: Λεωνίδας Κασάπης – Θωμάς Σίδερης

Παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης

Μετάδοση: Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, 13:00 – 14:00 ώρα Ελλάδας

Ο Δημήτρης Ίτσιος
Τρόποι Ακρόασης της «Φωνής της Ελλάδας»
 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTFLIX.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer: Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της «Φωνής της Ελλάδας»