Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ο Χρήστος Τσιρώνης στην εκπομπή «Ο ποιητής...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ο Χρήστος Τσιρώνης στην εκπομπή «Ο ποιητής της εβδομάδας» | 20-26.11.2023

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Χρήστος Τσιρώνης
στην εκπομπή «Ο ποιητής της εβδομάδας»

Από Δευτέρα 20 έως Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Η Φωνή της Ελλάδας, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, εντάσσει και πάλι στο πρόγραμμά της τα αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής της εβδομάδας».

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο ή κλασικό Έλληνα ποιητή, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές, καθώς και αγαπημένοι ηθοποιοί επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών. Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της Φωνής της Ελλάδας, στα πέρατα της Γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Η εβδομάδα από Δευτέρα 20 έως Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023
είναι αφιερωμένη στον ποιητή Χρήστο Τσιρώνη

Ο Χρήστος Τσιρώνης γεννήθηκε το 1973 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι καθηγητής Κοινωνικής Θεωρίας στο τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Ο χρόνος, η πενία, η προσμονή, το φως» και «Στον Νότο, νύχτα». Το 2023 εκδόθηκε το «Όταν πέφτει η νύχτα», ένα ποιητικό κείμενο για παιδιά με εικονογράφηση του Tassies. Έχει ακόμη δημοσιεύσει ποιήματα, έξι μελέτες κοινωνικής θεωρίας, δοκίμια, μεταφράσεις από την αγγλόφωνη και γερμανόφωνη ποίηση (M. Strand, R. Walser, Derek Maho), και κριτικά σημειώματα για το θέατρο και την ποίηση σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά.

Μουσική επιμέλεια: Μαρία Ρεμπούτσικα
Επιμέλεια ήχου: Ελευθερία Παπουτσάκη
Μετάδοση: Δευτέρα ως Παρασκευή στις 07:00 και 22:00 ώρα Ελλάδας και το Σαββατοκύριακο στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας, διαθέσιμη στο Google Play Store και στο App Store.
  • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
  • Στην Ελλάδα, ψηφιακά μέσα από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις στην ένδειξη «Voice of Greece».
  • Δορυφορικά μέσω Hellas Sat και Hotbird.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ