Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ο Γιώργος Αρβανίτης καλεσμένος στην εκπομπή «Η...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ο Γιώργος Αρβανίτης καλεσμένος στην εκπομπή «Η δική μας πόλη» | Κυριακή 14.04.2024

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

Ο Γιώργος Αρβανίτης καλεσμένος
στην εκπομπή «Η δική μας πόλη» με τον Θέμη Ροδαμίτη

Κυριακή 14 Απριλίου 2024, στις 12:00 ώρα Ελλάδας
Γιώργος Αρβανίτης

Τον διευθυντή φωτογραφίας Γιώργο Αρβανίτη φιλοξενεί η εκπομπή «Η δική μας πόλη» με τον Θέμη Ροδαμίτη που μεταδίδεται την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, στις 12:00 ώρα Ελλάδας στη Φωνή της Ελλάδας (και σε επανάληψη τη Δευτέρα, 15 Απριλίου και ώρα 04:00-06:00).

Ο Γιώργος Αρβανίτης, που γράφει τη δική του ιστορία στον χώρο της φωτογραφίας, της εικόνας και του κινηματογράφου, παρευρίσκεται στο στούντιο για να μιλήσει για τις αγαπημένες ταινίες που συμμετείχε («Θίασος», «Αναπαράσταση», «Ταξίδι στα Κύθηρα», «η αρχόντισσα και ο αλήτης», «Νύφες» κ.ά.), καθώς και για τις διεθνείς παραγωγές από όπου απέσπασε επαίνους και βραβεία.

Μια προσωπικότητα του παγκόσμιου κινηματογράφου που περιλαμβάνεται στις λίστες με τους κορυφαίους διευθυντές φωτογραφίας στον κόσμο, με δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες όπου διακρίνονται η γνώση, η αισθητική, η ευθύνη και η χαρακτηριστική συνέπειά του στην απόδοση της τελειότητας.

Σε μία συζήτηση εκ βαθέων με τον Θέμη Ροδαμίτη, ο Γιώργος Αρβανίτης θα μιλήσει για τη ζωή του, για τις συνεργασίες του με τους μεγάλους δημιουργούς –και ιδιαίτερα για την πολυετή συνεργασία του με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο–, για τις φιλίες του, για τα ενδιαφέροντά του και για τη σχέση του με την Τέχνη γενικότερα.

Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει στη σημασία του φωτός αναφερόμενος στο βιβλίο του «Γιώργος Αρβανίτης, Μία Ζωή στο Φως» στο οποίο συνομιλεί με τη σκηνοθέτιδα Ελισάβετ Χρονοπούλου.

Επίσης, θα μας μιλήσει για τη ζωή του στη Γαλλία, όπου είναι μέλος της Γαλλικής Ένωσης Διευθυντών Φωτογραφίας, της Γαλλικής Ακαδημίας Τέχνης και Τεχνικής του Κινηματογράφου, της Ακαδημίας Κινηματογράφου και της Ανώτερης Εθνικής Σχολής Επαγγελμάτων, Εικόνας και Ήχου.

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας, διαθέσιμη στο Google Play Store και στο App Store.
  • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
  • Στην Ελλάδα, ψηφιακά μέσα από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις στην ένδειξη «Voice of Greece».
  • Δορυφορικά μέσω Hellas Sat και Hotbird.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ