Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ο Γιώργος Γώτης στην εκπομπή «Ο ποιητής...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ο Γιώργος Γώτης στην εκπομπή «Ο ποιητής της εβδομάδας» | 02-08.10.2023

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Γιώργος Γώτης
στην εκπομπή «Ο ποιητής της εβδομάδας»

Από Δευτέρα 2 έως Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Η Φωνή της Ελλάδας, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, εντάσσει και πάλι στο πρόγραμμά της τα αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής της εβδομάδας».

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο ή κλασικό Έλληνα ποιητή, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές, καθώς και αγαπημένοι ηθοποιοί επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών. Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της Φωνής της Ελλάδας, στα πέρατα της Γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Η εβδομάδα από Δευτέρα 2 έως Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023
είναι αφιερωμένη στον ποιητή Γιώργο Γώτη

Ο Γιώργος Γώτης γεννήθηκε στην Ανδραβίδα της Ηλείας, το 1956. Σπούδασε οδοντίατρος. Έχει εκδώσει οκτώ ποιητικές συλλογές: «Όρθρου Βαθέος» (1988), «Φυσική Ιστορία» (1991), «Κρυμμένη Εικόνα» (1999), «Χρονογραφία» (2007), «Δίχως Χάρτη» (2011), «Στοιχειώδη Σωμάτια» (2015), «Συγκλίνοντες Άνεμοι» (2018), «Ταξίδι στη Σκιά» (2021), και το πεζογράφημα «More Veneto» (2013). Έχει γράψει και δημοσιεύσει δοκίμια σε περιοδικά και εφημερίδες. Τιμήθηκε με το βραβείο ποίησης του περιοδικού «Διαβάζω» το 2008 για την ποιητική συλλογή «Χρονογραφία» και το 2017 με το βραβείο Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου του. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί και δημοσιευτεί σε περιοδικά και ανθολογίες σε διάφορες χώρες.

Μουσική επιμέλεια: Μαρία Ρεμπούτσικα
Επιμέλεια ήχου: Ελευθερία Παπουτσάκη
Μετάδοση: Δευτέρα ως Παρασκευή στις 07:00 και 22:00 ώρα Ελλάδας και το Σαββατοκύριακο στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας, διαθέσιμη στο Google Play Store και στο App Store.
  • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
  • Στην Ελλάδα, ψηφιακά μέσα από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις στην ένδειξη «Voice of Greece».
  • Δορυφορικά μέσω Hellas Sat και Hotbird.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ