Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ο Γιώργος Λίλλης στην εκπομπή «Ο ποιητής...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ο Γιώργος Λίλλης στην εκπομπή «Ο ποιητής της εβδομάδας» | 20-26.05.2024

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Γιώργος Λίλλης
στην εκπομπή «Ο ποιητής της εβδομάδας»

Από Δευτέρα 20 έως Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Η Φωνή της Ελλάδας, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, εντάσσει και πάλι στο πρόγραμμά της τα αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής της εβδομάδας» και «Η ποιήτρια της εβδομάδας».

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο ή κλασικό Έλληνα ποιητή ή ποιήτρια, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές και οι ποιήτριες επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα, τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών. Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της Φωνής της Ελλάδας, στα πέρατα της Γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Η εβδομάδα από Δευτέρα 20 έως Κυριακή 26 Μαΐου 2024
είναι αφιερωμένη στον ποιητή 
Γιώργο Λίλλη

Ο Γιώργος Λίλλης γεννήθηκε το 1974 στη Γερμανία, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Στα δώδεκα μετακόμισε με την οικογένειά του στο Αγρίνιο. Το 1996 έφυγε για τη Γερμανία, όπου έκτοτε ζει.
Η πρώτη του ποιητική συλλογή εκδόθηκε το 1999. Έχει εκδώσει άλλα εφτά βιβλία ποίησης, ένα μυθιστόρημα κι ένα παραμύθι γραμμένο για την τότε νεογέννητη κόρη του. Έχει μεταφράσει στα Ελληνικά Ινδιάνους ποιητές, όπως και τους ποιητές Ντουρς Γκρίνμπαϊν και Έριχ Φριντ. Κριτικές και δοκίμιά του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα γαλλικά, στα ισπανικά και στα ιταλικά, ενώ οι συλλογές Στο σκοτάδι μετέωρος,  Τα όρια του λαβύρινθου,  η Μικρή διαθήκη και Ο άνθρωπος τανκ κυκλοφόρησαν στα γερμανικά. Το τελευταίο του βιβλίο, «Το χάπι Μούρτι Μπινγκ» ήταν υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης 2022.  Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Μουσική επιμέλεια: Μαρία Ρεμπούτσικα
Επιμέλεια ήχου: Ελευθερία Παπουτσάκη
Μετάδοση: Δευτέρα έως Παρασκευή στις 07:00 και 19:00 ώρα Ελλάδας και το Σαββατοκύριακο στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

 

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας, διαθέσιμη στο Google Play Store και στο App Store.
  • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
  • Στην Ελλάδα, ψηφιακά μέσα από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις στην ένδειξη «Voice of Greece».
  • Δορυφορικά μέσω Hellas Sat και Hotbird.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ