Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο Ικαριώτης ασυρματιστής, ποιητής και λογοτέχνης Χαράλαμπος Χατζηνάκης...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο Ικαριώτης ασυρματιστής, ποιητής και λογοτέχνης Χαράλαμπος Χατζηνάκης στις «Καλές Θάλασσες» | 19.11.2022

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Ικαριώτης ασυρματιστής, ποιητής και λογοτέχνης Χαράλαμπος Χατζηνάκης
στις «Καλές Θάλασσες»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022, στις 8 το πρωί  (και σε επανάληψη στις 11 το βράδυ), ο παλαίμαχος Ικαριώτης ασυρματιστής, ποιητής και λογοτέχνης Χαράλαμπος N. Χατζηνάκης είναι καλεσμένος του Αντώνη Καραγιαννάκη, στην εκπομπή «Καλές Θάλασσες», στη Φωνή της Ελλάδας.

Ο Χαράλαμπος Χατζηνάκης μιλάει για τη ζωή του  στη θάλασσα και τα καράβια, με αγάπη και συναίσθημα και κάποιες φορές  με χιούμορ. Διασώθηκε δυο φορές από ναυάγια και έπειτα εργάστηκε στο Υπουργείο Παιδείας, απ’ όπου άρχισε να ασχολείται με την ποίηση, μεταφέροντας όσα βίωσε στη θάλασσα στα ποιήματα του.

Πολλά από τα ποιήματα του έχουν μελοποιηθεί τραγουδηθεί από καλλιτέχνες όπως ο Μάνος Ξυδούς, οι αδελφοί Κατσιμίχα, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος ο Βαγγέλης Φάμπας.

Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών από το 2006 και έχει εκδώσει, μέχρι τώρα, έξι ποιητικές συλλογές, ενώ έχει αποσπάσει δεκάδες βραβεία σε ποιητικούς διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων το βραβείο ποίησης «Νίκος Καββαδίας» 2004.

Με αφορμή τη νέα του ποιητική συλλογή και πριν πάει στην αγαπημένη του Ικαρία στον Καραβόσταμο, μας περιγράφει με τον δικό του τρόπο, πως μπήκε στη θάλασσα, τι είναι για αυτόν η Ικαρία, η ποίηση, τα καράβια.

Ένα ιδιαίτερο ραδιοφωνικό ταξίδι στη «Φωνή της Ελλάδας» και τις «Καλές Θάλασσες».

Επιμέλεια – παρουσίαση: Αντώνης Καραγιαννάκης

Μετάδοση : Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

ώρα: 08.00-10.00 το πρωί  επανάληψη : 23.00-01.00 το βράδυ

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

-Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238

-e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

– Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ