Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο καπετάν Γιώργης Ματθαίος στην εκπομπή «Καλές θάλασσες...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο καπετάν Γιώργης Ματθαίος στην εκπομπή «Καλές θάλασσες – Βάρδια Σαββάτου» | 16.09.2023

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο καπετάν Γιώργης Ματθαίος
στην εκπομπή «Καλές θάλασσες – Βάρδια Σαββάτου»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, στις 8:00

Ο Γιώργης Ματθαίος, καπετάνιος και ζωγράφος από το χωριό Συνετί της  Άνδρου, είναι καλεσμένος το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, στις 8:00, στη Φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή «Καλές θάλασσες – Βάρδια Σαββάτου» που επιμελείται και παρουσιάζει ο Αντώνης Καραγιαννάκης.

Ο καπετάν Γιώργης μιλάει για την αγαπημένη του Άνδρο, τα αξέχαστα παιδικά του χρόνια εκεί, για τη θάλασσα, για τη ναυτοσύνη, για τα βαπόρια, καθώς και για τους λόγους που τον ώθησαν να γίνει καπετάνιος, μόλις τελείωσε το ναυτικό λύκειο, το 1968.

Θυμάται το πρώτο του μπάρκο στο Λας Πάλμας για να συναντήσει το πρώτο του καράβι το «Μαραθών», 32.000 τόνων, ιδιοκτησίας Γουλανδρή, με το οποίο αρχίζει και η προσωπική του ιστορία στις θάλασσες του κόσμου.

Ο καπετάν Γιώργης μάς αφηγείται ιστορίες από τη μακρόχρονη ναυτική πορεία του. «Στην αρχή, η θάλασσα ήταν για εμένα η επιβίωση και μετά η συνήθεια να είμαι ναυτικός». Ακόμη, μας μιλάει για το χόμπι του, τη ζωγραφική, που τον συντροφεύει και τον εμπνέει από μικρό παιδί. «Η ζωγραφική με ξεκούραζε και με βοηθούσε να συνεχίσω τα ταξίδια μου στους ωκεανούς». Τα έργα μου ήταν από όλα αυτά που έβλεπα και συναντούσα στις θάλασσες, τα κύματα, τα λιμάνια, τους ανθρώπους και τα αποθήκευα βαθιά στο μυαλό μου».

Ο καπετάν Γιώργης Ματθαίος

Επιμέλεια-παρουσίαση: Αντώνης Καραγιαννάκης

Μετάδοση: Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 08:00-10:00

Επανάληψη: 23:00-01:00

 Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας, διαθέσιμη στο Google Play Store και στο App Store.
  • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
  • Στην Ελλάδα, ψηφιακά μέσα από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις στην ένδειξη «Voice of Greece».
  • Δορυφορικά μέσω Hellas Sat και Hotbird.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ