Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο καθηγητής στην Οξφόρδη, Δημήτρης Παπανικολάου, στην εκπομπή...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο καθηγητής στην Οξφόρδη, Δημήτρης Παπανικολάου, στην εκπομπή «Οι Έλληνες του κόσμου – Η Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο» | Κυριακή 26.05.2024

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο καθηγητής στην Οξφόρδη, Δημήτρης Παπανικολάου,
στην εκπομπή
«Οι Έλληνες του κόσμου – Η Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο»

Κυριακή 26 Μαΐου 2024, στις 10:00 ώρα Ελλάδας

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, στις 10:00 ώρα Ελλάδας, η εκπομπή «Οι Έλληνες του κόσμου – Η Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο» με την Eliana Nunes φιλοξενεί τον καθηγητή Δημήτρη Παπανικολάου.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου, καθηγητής Νεοελληνικής και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από το 2004 και εταίρος του Κολεγίου St Cross στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έχει σημαντική συμβολή στις Νεοελληνικές Σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η έρευνα του επικεντρώνεται στη διαλεκτική σχέση της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας με άλλες μορφές τέχνης και πολιτισμού. Κομβικό σκέλος του έργου του σχετίζεται με την queer θεωρία και την ιστορία της ελληνικής queer κουλτούρας στις διάφορες εκφάνσεις της. Ο Δημήτρης Παπανικολάου έχει εκδώσει σημαντικά έργα για την ποιητική της ομοφυλοφιλίας του Κ. Π. Καβάφη, τη λογοτεχνία και τη λαϊκή μουσική στη Γαλλία και στην Ελλάδα, την αναπαράσταση της ελληνικής οικογένειας στον σύγχρονο κινηματογράφο, το θέατρο και τη λογοτεχνία, καθώς και για το «Weird Wave» κύμα του ελληνικού κινηματογράφου. 

Παρουσίαση: Eliana Nunes
Επιμέλεια: Γιάννα Τριανταφύλλη
Μετάδοση: Κυριακή 26 Μαΐου 2024, 10:00 ώρα Ελλάδας

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας, διαθέσιμη στο Google Play Store και στο App Store.
  • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
  • Στην Ελλάδα, ψηφιακά μέσα από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις στην ένδειξη «Voice of Greece».
  • Δορυφορικά μέσω Hellas Sat και Hotbird.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ