Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο Μητροπολίτης Αχαΐας Αθανάσιος Χατζόπουλος στην εκπομπή «Πρόσκληση...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο Μητροπολίτης Αχαΐας Αθανάσιος Χατζόπουλος στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» | 05.04.2023

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Μητροπολίτης Αχαΐας Αθανάσιος Χατζόπουλος
στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα»
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 05 Απριλίου 2023, στις 16:00

Ο Μητροπολίτης Αχαΐας, Αθανάσιος Χατζόπουλος, Διευθυντής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες είναι καλεσμένος στη Φωνή της Ελλάδας, στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» που επιμελείται και παρουσιάζει η Ελένη Καραλή, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη κ. Αθανάσιο Χατζόπουλο ως Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στις 13 Οκτωβρίου 2000, απονέμοντάς του τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Αχαΐας και διορίζοντάς τον Διευθυντή του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την 31η Αυγούστου 2007, έπειτα από γραπτή πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος τον ανύψωσε σε Τιτουλάριο Μητροπολίτη Αχαΐας.

Υπήρξε καθηγητής στο Οικουμενικό Ινστιτούτο του Bossey και καθηγητής του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Chambesy της Γενεύης, ενώ δίδαξε και στην Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία της Αλβανίας. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών και της Θεολογικής Σχολής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει άρθρα και επιστημονικές μελέτες μεταξύ των οποίων: «Two outstanding cases of Byzantine Spirituality: the Macarian Homilies and Symeon the New Theologian».

Επιμέλεια-παρουσίαση: Ελένη Καραλή
Μετάδοση: Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, 16:00 ώρα Ελλάδας

Τρόποι Ακρόασης:

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως  TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store

Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας

Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238
email: thevoiceofgreece@ert.gr
Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ