Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής για τον Ελληνισμό...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, Φίλιππος Φόρτωμας, στην εκπομπή «Πάρε τον χρόνο σου» | Πέμπτη 22.02.2024

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς,
Φίλιππος Φόρτωμας, στην εκπομπή «Πάρε τον χρόνο σου» 
Μετάδοση: Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, στις 11:00 ώρα Ελλάδας

Την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, λίγο μετά τις 11 το πρωί, ώρα Ελλάδας, ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, Φίλιππος Φόρτωμας είναι καλεσμένος στο στούντιο της Φωνής της Ελλάδας, στην εκπομπή «Πάρε τον χρόνο σου» με τον Προκόπη Αγγελόπουλο.

Ο Φίλιππος Φόρτωμας είναι βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και ανέλαβε τη θέση του προέδρου της Επιτροπής, έπειτα από πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Βασικό θέμα συζήτησης, στο στούντιο της Φωνής της Ελλάδας, θα είναι το νέο Στρατηγικό Σχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για τον απόδημο Ελληνισμό (2024-2027), το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εξωτερικών, ώστε να τοποθετηθούν επ’ αυτού οι ομογενείς και να αξιοποιηθούν οι προτάσεις του. Όπως έχει ήδη διατυπωθεί από την πλευρά του υπουργείου, το σχέδιο αυτό αποτελεί έναν «οδικό χάρτη», «μια ενοποιημένη, συνεκτική και διαρκώς επικαιροποιούμενη στρατηγική με συγκεκριμένες προτεραιότητες».

Στους στόχους του περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η υποστήριξη δικτύων και δομών της Ομογένειας, η αξιοποίηση της παρουσίας του ομογενειακού στοιχείου για την προώθηση θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος, η ενδυνάμωση των δεσμών με τους εκκλησιαστικούς θεσμούς της Ορθοδοξίας και η ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Προκόπης Αγγελόπουλος

Δημοσιογραφική παραγωγή: Λία Ταρούση

Μετάδοση: Πέμπτη  22 Φεβρουαρίου 2024, 11:00 ώρα Ελλάδας

 Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας, διαθέσιμη στο Google Play Store και στο App Store.
  • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
  • Στην Ελλάδα, ψηφιακά μέσα από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις στην ένδειξη «Voice of Greece».
  • Δορυφορικά μέσω Hellas Sat και Hotbird.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ