Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, Μακάριος, στην εκπομπή...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, Μακάριος, στην εκπομπή «Πάρε τον χρόνο σου» | Παρασκευή 27.01.2023

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, Μακάριος,
στην εκπομπή «Πάρε τον χρόνο σου» 
Μετάδοση: Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, στις 10:20 ώρα Ελλάδας

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, Μακάριος, είναι καλεσμένος στο στούντιο της Φωνής της Ελλάδας, στην εκπομπή «Πάρε τον χρόνο σου» με τον Προκόπη Αγγελόπουλο, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, στις 10:20 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Ο επικεφαλής της Εκκλησίας της χώρας με μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες Ελλήνων στον κόσμο μιλά για τη σχέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας με την Ομογένεια, τις πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση των δεσμών των Ελλήνων Ορθοδόξων μεταξύ τους και με την Αρχιεπισκοπή, αλλά και για το ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος της Εκκλησίας σήμερα, μια εποχή που αναδεικνύονται, με τον πιο ακραίο τόπο, μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες.

Αναφέρεται στις ανακοινώσεις που έκανε πρόσφατα κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τα ονομαστήριά του, σε σχέση με την ανακαίνιση του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αλλά και την ανέγερση της νέας Θεολογικής Σχολής, αλλά και την αξιοποίηση του κτηρίου του παλιού μοναστηριού του «Άξιον Εστί» στο Northcote, με την ανάδειξή του σε ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο, για όλη την Αυστραλία. Όλα αυτά ενόψει της επετείου, το 2024, της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Ακόμη, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος αναφέρεται στον πόλεμο στην Ουκρανία και στον ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, αλλά και γενικότερα στον ρόλο τον οποίο καλείται να παίξει η Εκκλησία, σήμερα, απέναντι σε γεγονότα όπως αυτά που διαδραματίζονται στα πεδία των μαχών δυτικά της Μαύρης Θάλασσας.

Τέλος, υπογραμμίζει τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Eλληνορθόδοξη Εκκλησία και ο Ελληνισμός της πέμπτης ηπείρου, σε μια εποχή διεθνών αναταράξεων και επικίνδυνων αναθεωρητισμών.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Προκόπης Αγγελόπουλος

Μετάδοση: Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 ώρα 10:00-12:00

 

Τρόποι Ακρόασης:

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως  TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store

Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας

Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238
email: thevoiceofgreece@ert.gr
Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ