Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο Σπύρος Μάνεσης και ο Μάνθος Σαντοριναίος στην...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο Σπύρος Μάνεσης και ο Μάνθος Σαντοριναίος στην εκπομπή «Η δική μας πόλη» | 21 & 22.10. 2022

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Σπύρος Μάνεσης και ο Μάνθος Σαντοριναίος
στην εκπομπή «Η δική μας πόλη»

Ημερομηνίες μετάδοσης: Παρασκευή 21 & Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Στην εκπομπή «Η δική μας πόλη», που μεταδίδεται από τη «Φωνή της Ελλάδας»,  την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, στις 20:00 ώρα Ελλάδας, καλεσμένος του Θέμη Ροδαμίτη είναι ένας από τους σημαντικούς εκπροσώπους της νεότερης γενιάς της ελληνικής τζαζ σκηνής, ο συνθέτης και πιανίστας Σπύρος Μάνεσης. Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, στις 12:00 ώρα Ελλάδας, η εκπομπή φιλοξενεί στο στούντιο τον καλλιτέχνη, ερευνητή και πρωτοπόρο του ψηφιακού πολιτισμού Μάνθο Σαντοριναίο.

Ειδικότερα, ο Σπύρος Μάνεσης, ο καλλιτέχνης με τον ξεχωριστό ήχο και την πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή στον ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό χώρο, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, συζητάει με τον Θέμη Ροδαμίτη για τη σύγχρονη τζαζ, τους μουσικούς της, τα ρεύματα που διαμορφώνονται και αναλύει τη συνεργατική σχέση που έχει αναπτυχθεί στο γκρουπ Spiral Trio, που αποτελεί κλειδί για τον ξεχωριστό ήχο που αποτυπώνεται στην ξεχωριστή δισκογραφία αλλά και στις ζωντανές εμφανίσεις τους.

Ο Μάνθος Σαντοριναίος, καλεσμένος στην εκπομπή το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, υπήρξε καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ιδρυτής του τμήματος Τέχνης και Τεχνολογίας στο Κέντρο Ιλεάνας Τούντα (1987), του Κέντρου Ψηφιακού Πολιτισμού Φούρνος και του Φεστιβάλ Mediaterra, καθώς και σε άλλους διεθνείς θεσμούς. Έχει συμμετοχές σε πολλές διεθνείς οργανώσεις και τα έργα του ανήκουν στα βίντεο τέχνης και στις διαδραστικές εγκαταστάσεις. Είναι συγγραφέας βιβλίων και άρθρων με τελευταία έκδοση το έργο του «Η τεχνητή νοημοσύνη».

Επιμέλεια-παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, στις 20:00 ώρα Ελλάδας

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, στις 12:00 ώρα Ελλάδας

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

-Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238

-e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

– Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ