Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – O Τίτος Πατρίκιος στην εκπομπή «Ο ποιητής...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – O Τίτος Πατρίκιος στην εκπομπή «Ο ποιητής της εβδομάδας» | Από 02.01.2023 έως 08.01.2023

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

O Τίτος Πατρίκιος
στην εκπομπή «Ο ποιητής της εβδομάδας»

Από Δευτέρα 2 Ιανουαρίου έως Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, εντάσσει και πάλι στο πρόγραμμά της τα αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής της εβδομάδας».

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο ή κλασικό  Έλληνα ποιητή, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές, καθώς και αγαπημένοι ηθοποιοί  επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών.  Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στα πέρατα της γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.
Σημειώνεται ότι σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, «Ο ποιητής της εβδομάδας» στέλνεται στις έδρες νεοελληνικών σπουδών, σε όλο τον κόσμο.

Η «Φωνή της Ελλάδας» αφιερώνει την πρώτη εβδομάδα του 2023, (Δευτέρα 02/01/2023 έως Κυριακή 08/01/2023) στον σημαντικότερο εν ζωή Έλληνα ποιητή, τον Τίτο Πατρίκιο και μεταδίδει σ’  επανάληψη τα ποιήματα που είχε διαβάσει στο στούντιο της «Φωνής της Ελλάδας» ο ίδιος και μελοποίησαν με πρωτότυπη μουσική σύνθεση οι μουσικοί της ΕΡΤ,  Μαρία Ρεμπούτσικα (βιολί) και Γιώργος Κωνσταντινίδης (πιάνο).

Η εβδομάδα από 02/01 έως 08/01/2023
είναι αφιερωμένη στον ποιητή Τίτο Πατρίκιο

Ο Τίτος Πατρίκιος είναι ποιητής, πεζογράφος και μεταφραστής. Έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση με την ΕΠΟΝ και στη συνέχεια με τον ΕΛΑΣ. Το 1944 καταδικάστηκε σε θάνατο από συνεργάτες των Γερμανών και η εκτέλεσή του ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή. Εξορίστηκε στη Μακρόνησο και τον Αϊ-Στράτη. Ήταν ιδρυτικό μέλος της «Επιθεώρησης Τέχνης». Εργάστηκε στην UNESCO στο Παρίσι και στη FAO στη Ρώμη και ήταν πρόεδρος της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας του 2000. Έχει βραβευτεί με το Ειδικό Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας και το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Εξέδωσε δεκαεννέα ποιητικές συλλογές, πέντε πεζά, εννέα μεταφράσεις, ενώ μετείχε και σε δεκαεννέα συλλογικά έργα. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε πέντε γλώσσες.

Παρουσίαση: Τίτος Πατρίκιος
Μουσική: Μαρία Ρεμπούτσικα  – Γιώργος Κωνσταντινίδης
Επιμέλεια ήχου: Ελευθερία Παπουτσάκη
Μετάδοση: Δευτέρα ως Παρασκευή στις 07:00 και 22:00 ώρα Ελλάδας και το Σ/Κ στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ