Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς στην εκπομπή «Η δική...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς στην εκπομπή «Η δική μας πόλη» με τον Θέμη Ροδαμίτη | 28.05.2023

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς
στην εκπομπή «Η δική μας πόλη»

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 28 Μαΐου 2023, στις 12:00 ώρα Ελλάδας

 

Αφιερωμένη στη μουσική οικογένεια των Χαλκιάδων, με καλεσμένο τον τραγουδιστή Λάκη Χαλκιά είναι η εκπομπή «Η δική μας πόλη» με τον Θέμη Ροδαμίτη, που θα μεταδοθεί την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, στις 12:00 ώρα Ελλάδας, και σε επανάληψη τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023, στις 02:00 ώρα Ελλάδας, από τη Φωνή της Ελλάδας.

Ο Λάκης Χαλκιάς μιλάει για τον πατέρα του, τον θρυλικό σολίστα του κλαρίνου Τάσο Χαλκιά και τους σπουδαίους μουσικούς Μήτσο (βιολί), Φώτη (τραγούδι, τσέμπαλο), Νίκο (κλαρίνο) και Κυριάκο (βιολί, τραγούδι).

Οι πρωτοπόροι της ηπειρώτικης μουσικής «ζωντανεύουν» μέσα από τις αφηγήσεις του Λάκη Χαλκιά, ο οποίος μιλάει για το μουσείο που ετοιμάζεται για τον πατέρα του, στο χωριό τους, τη Γρανιτσοπούλα Ιωαννίνων, καθώς και για το μνημείο που δημιούργησε ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης.

Ο τραγουδιστής αναφέρεται στις σημαντικές συνεργασίες του, τις εμφανίσεις του στον απόδημο ελληνισμό, καθώς και στο σημαντικό έργο του με τίτλο «2.500 χρόνια ελληνικής μουσικής».

Στην εκπομπή θα ακουστούν τραγούδια του ίδιου και των υπολοίπων μουσικών της οικογένειάς του, καθώς και σπάνιο υλικό αρχείου.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Μετάδοση: Κυριακή 28 Μαΐου 2023, 12:00-14:00 ώρα Ελλάδας και σε επανάληψη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023, 02:00-04:00 ώρα Ελλάδας

ΤΡΟΠΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ
 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer: Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ