Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ο Βασίλης Κιμούλης στην εκπομπή «Ο ποιητής...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ο Βασίλης Κιμούλης στην εκπομπή «Ο ποιητής της εβδομάδας» | 22-28.04.2024

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Βασίλης Κιμούλης
στην εκπομπή «Ο ποιητής της εβδομάδας»

Από Δευτέρα 22 έως Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Η Φωνή της Ελλάδας, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, εντάσσει και πάλι στο πρόγραμμά της τα αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής της εβδομάδας» και «Η ποιήτρια της εβδομάδας».

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο ή κλασικό Έλληνα ποιητή ή ποιήτρια, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές και οι ποιήτριες επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα, τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών. Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της Φωνής της Ελλάδας, στα πέρατα της Γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Η εβδομάδα από Δευτέρα 22 έως Κυριακή 28 Απριλίου 2024
είναι αφιερωμένη στον ποιητή Βασίλη Κιμούλη

Ο Βασίλης Κιμούλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχαία Ελληνική Φιλολογία και Γλωσσολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιείται στον εκδοτικό χώρο από το 1990 έως σήμερα, ως σύμβουλος Επικοινωνίας, μεταφραστής, επιμελητής εκδόσεων. Συνεργάστηκε με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ως υπεύθυνος Δημοσιότητας, Προβολής και Επικοινωνίας στη 15η ΔΕΒΘ, και ως υπεύθυνος διοργάνωσης Πολιτιστικού Προγράμματος στη 16η και 17η ΔΕΒΘ), καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας και προβολής της ελληνικής συμμετοχής στην 70ή και 71η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης.

Επίσης, με το Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων από το 2022 κ.έ. ως υπεύθυνος Επικοινωνίας και Γραφείου Τύπου. Από το 2023 συνεργάζεται με τη Διεύθυνση Γραμμάτων του υπουργείου Πολιτισμού ως υπεύθυνος Επικοινωνίας της ελληνικής συμμετοχής στις διεθνείς εκθέσεις βιβλίου. Εκτός από την ποιητική συλλογή «View Master», έχει γράψει και τα βιβλία «Γκανιάν» και «Όνειρο αληθινό». Στις μεταφράσεις του από τα αγγλικά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, βιβλία των Χρήστου Τσιόλκα («Το χαστούκι») και Χαρούκι Μουρακάμι («Σε πρώτο ενικό», «Σκοτώνοντας τον Κομεντατόρε», «Νότια των συνόρων, δυτικά του ήλιου», κ.ά.

Μουσική επιμέλεια: Μαρία Ρεμπούτσικα
Επιμέλεια ήχου: Ελευθερία Παπουτσάκη-Γιώργος Γιαννακούλας
Μετάδοση: Δευτέρα έως Παρασκευή στις 07:00 και 19:00 ώρα Ελλάδας και το Σαββατοκύριακο στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας, διαθέσιμη στο Google Play Store και στο App Store.
  • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
  • Στην Ελλάδα, ψηφιακά μέσα από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις στην ένδειξη «Voice of Greece».
  • Δορυφορικά μέσω Hellas Sat και Hotbird.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ