Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «Οι Έλληνες του κόσμου – Η Ελλάδα στην...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «Οι Έλληνες του κόσμου – Η Ελλάδα στην Αργεντινή» | Κυριακή 19.05.2024

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Οι Έλληνες του κόσμου – Η Ελλάδα στην Αργεντινή»
Κυριακή 19 Μαΐου 2024, στις 10 ώρα Ελλάδας

 

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, στις 10 ώρα Ελλάδας, η εκπομπή «Οι Έλληνες του κόσμου – Η Ελλάδα στην Αργεντινή» με τη δρα Χριστίνα Τσαρδίκου φιλοξενεί τον Νίκο Κωστακόπουλο.

Έλληνας δεύτερης γενιάς, ο Νίκος Κωστακόπουλος μεγάλωσε σ’ ένα περιβάλλον όπου η παράδοση της ελληνικής μουσικής και του χορού ήταν μέρος της καθημερινότητας της οικογένειάς του.
Η καριέρα του ως καθηγητή ελληνικού χορού ξεκίνησε το 1979, και είναι  ο πρώτος που ερεύνησε και διέδωσε τους παραδοσιακούς χορούς των διαφόρων περιοχών, τόσο της σημερινής Ελλάδας όσο και του Πόντου, της Μικράς Ασίας κ.ά.

Το 1986, ίδρυσε το χορευτικό συγκρότημα «BALLET ELEFTHERIA». Ο σεβασμός στην παράδοση, η αγάπη για το έργο του και η εμπειρία που απέκτησε σε όλη του τη ζωή, οδήγησαν στην αναγνώριση της σχολής του, από τον Δήμο Μπουένος Άιρες.

Δίδαξε χορό και στο Ίδρυμα Gabriel & Mary Mustakis στη Χιλή, στις πόλεις Santiago, Curicó, Concepción και Valparaíso, σε  2.000 παιδιά από το 2013 ώς το  2018.
Το 2010, μαζί με άλλους μουσικούς, δημιούργησε  την ελληνική ορχήστρα «ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ», της οποίας είναι τραγουδιστής, κρουστός και καλλιτεχνικός διευθυντής. 

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Χριστίνα Τσαρδίκου
Μετάδοση: Κυριακή 19 Μαΐου 2024, 10 ώρα Ελλάδας και σε επανάληψη στις 23:00 ώρα Ελλάδας.

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας, διαθέσιμη στο Google Play Store και στο App Store.
  • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
  • Στην Ελλάδα, ψηφιακά μέσα από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις στην ένδειξη «Voice of Greece».
  • Δορυφορικά μέσω Hellas Sat και Hotbird.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ