Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Οι Μανώλης Μητσιάς, Νικήτας Βοστάνης & Φώτης...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Οι Μανώλης Μητσιάς, Νικήτας Βοστάνης & Φώτης Κωνσταντινίδης στην εκπομπή «Η δική μας πόλη» | 16 & 17.07.2022

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οι Μανώλης Μητσιάς, Νικήτας Βοστάνης
και Φώτης Κωνσταντινίδης
στην εκπομπή «Η δική μας πόλη»
με τον Θέμη Ροδαμίτη
Ημερομηνίες μετάδοσης: Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Ιουλίου
στις 12:00 ώρα Ελλάδας

Τους Μανώλη Μητσιά, Νικήτα Βοστάνη και Φώτη Κωνσταντινίδη φιλοξενεί  η εκπομπή “Η δική μας πόλη” που παρουσιάζει και επιμελείται ο Θέμης Ροδαμίτης, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, στις 12:00, στις συχνότητες της “Φωνής της Ελλάδας”.

Το Σάββατο 16 Ιουλίου ο Μανώλης Μητσιάς μιλάει για τα φοιτητικά του χρόνια, την ιστορική μπουάτ “Εγνατία 107” στη Θεσσαλονίκη, τις πρώτες μπουάτ στην Πλάκα, που τον μάγεψαν με τη μοναδική ατμόσφαιρά τους.

Θυμάται και αναφέρεται στους: Γκάτσο, Χατζιδάκι, Μπέλλου, Κηλαηδόνη, Μούτση, Λεοντή, Θεοδωράκη, Ξυλούρη, Σπανό, Μικρούτσικο, Ξαρχάκο και άλλους μεγάλους δημιουργούς.

Ο Μανώλης Μητσιάς μάς ταξιδεύει στα μεγαλοπρεπή θέατρα των πόλεων που εμφανίστηκε, στις πόλεις που θαύμασε, αλλά και στη Σύρο της οικογενειακής γαλήνης.

Στην εκπομπή ακούγονται ορισμένα από τα ωραιότερα τραγούδια που ερμήνευσε στη μακροχρόνια διαδρομή του.

Την Κυριακή 17 Ιουλίου η ίδια εκπομπή φιλοξενεί τον μουσικοσυνθέτη Νικήτα Βοστάνη και τον σκηνοθέτη Φώτη Κωνσταντινίδη.

Η πόλη της Αλεξάνδρειας (ως κοινός τόπος γέννησης) είναι σημείο συνάντησης των δύο δημιουργών.

Ένα “ραδιοφωνικό ταξίδι” σε αυτή την ξεχωριστή πόλη μέσα από τις αφηγήσεις, τα τραγούδια του Νικήτα Βοστάνη και άλλων δημιουργών και τη σκηνοθετική ματιά του Φώτη Κωνσταντινίδη, που μιλάει για τον καλό του φίλο από τα παιδικά χρόνια και ως το τέλος Μάνο Λοίζο δημιουργώντας ένα “ξεχωριστό πορτραίτο” του πρόωρα χαμένου αγαπημένου μελωδού.

Στην εκπομπή ακούγονται επιλεγμένες μουσικές Ελλήνων συνθετών σε ποίηση Κ.Π. Καβάφη.

Επιμέλειά, παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Μετάδοση : Σάββατο 16 Ιουλίου & Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, 12.00-14.00

ΤΡΟΠΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.