Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «Πρόσκληση σε γεύμα» στην Κατερίνα Αναστασοπούλου | Σάββατο...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «Πρόσκληση σε γεύμα» στην Κατερίνα Αναστασοπούλου | Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Πρόσκληση σε γεύμα» στην Κατερίνα Αναστασοπούλου
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 21 Μαΐου 2022, στις 16:00 ώρα Ελλάδας

Το Σάββατο 21 Μαΐου 2022, στις 16:00 ώρα Ελλάδας, η Φωνή της Ελλάδας και η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» φιλοξενούν τη δημοσιογράφο Κατερίνα Αναστασοπούλου. Αφορμή για την πρόσκληση αποτέλεσε η πρόσφατη βράβευσή της από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το ντοκιμαντέρ «Αγώνες», παραγωγής ΕΡΤ, στο οποίο ζωντανεύουν με κινηματογραφική ματιά η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και η αναβίωσή τους στη σύγχρονη εποχή.

Η ταινία «Αγώνες», από τον μύθο στην αναβίωση, αναδεικνύει μέσα από την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό τις ολυμπιακές, πανανθρώπινες αξίες που γεννήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία και οδήγησαν στην ιδέα της αναβίωσης. Καταγράφει άγνωστες πτυχές της ολυμπιακής ιστορίας που συνδέονται με την Ελληνική και τη Γαλλική Επανάσταση και αποκαλύπτει τους εμπνευστές των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ, έγιναν γυρίσματα σε εμβληματικά σημεία τεσσάρων πόλεων: Αρχαία Ολυμπία, Αθήνα, Βιέννη και Παρίσι. Μουσικά ντοκουμέντα από παρτιτούρες του 19ου αιώνα ενορχηστρώθηκαν και ηχογραφήθηκαν από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Τη μουσική του ντοκιμαντέρ υπογράφει ο διακεκριμένος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Στην εκπομπή μιλούν, επίσης, ο  Γιάννης Λαζαρίδης, διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας, καθώς και ο Νίκος Τσώνης, δημοσιογράφος και εκφωνητής της ΕΡΤ.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Ελένη Καραλή

Μετάδοση: Σάββατο 21 Μαΐου 2022, 16:00-17:00 ώρα Ελλάδας
και 03:00-04:00 ώρα Ελλάδας

Ακρόαση της Φωνής της Ελλάδας

 • Διαδικτυακά από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ:
  https://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/
 • Από τις τηλεοράσεις στην Ελλάδα στη λίστα των ραδιοφωνικών σταθμών.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις παγκοσμίως μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Ψηφιακά DAB+, μεταδίδεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και μπορείτε να την ακούτε από ψηφιακούς δέκτες.
 • Στα Βραχέα κύματα μεταδίδεται  Δευτέρα- Παρασκευή 16:00 – 20:00 στη συχνότητα των 9420 ΚΗz (για Ευρώπη, Ατλαντικό Ωκεανό, Β. Αμερική).
 • Δορυφορικά στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 °E.
 • Δορυφορικά στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως  TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική.                        Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.

Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας

 • Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238 · e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr · Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ