«Η Φωνή της Ελλάδας» τιμά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού...

«Η Φωνή της Ελλάδας» τιμά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού | 19.05.2021

«Η Φωνή της Ελλάδας» τιμά
την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Η 19η Μαΐου 1919 έχει ανακηρυχθεί, το 1994, ομόφωνα από τη Βουλή των Ελλήνων ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. «Η Φωνή της Ελλάδας», το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, αφιερώνει χρόνο στην ιστορία, στον πολιτισμό και στις μουσικές αυτού του ηρωικού λαού.
Την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, ημέρα της θλιβερής επετείου, «Η Φωνή της Ελλάδας» μεταδίδει ειδικές εκπομπές-αφιέρωμα, οι οποίες αναδεικνύουν τον αγώνα του Ποντιακού Ελληνισμού.

 

  • Στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο», στις 10:00 (ώρα Ελλάδας), ο Θοδωρής Ψαλιδόπουλος φιλοξενεί την πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης για τις Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, Ρώμα Σιάχου, καθώς και τον πρόεδρο του Ποντιακού Συλλόγου «Αργοναύται-Κομνηνοί», Θεόφιλο Καστανίδη.
  • Στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές», στις 12:00 (ώρα Ελλάδας), η Νατάσα Βησσαρίωνος συνομιλεί με την Ελληνοαμερικανίδα σκηνοθέτιδα Τζούλια Σπυροπούλου για το ντοκιμαντέρ της με θέμα τη Γενοκτονία των Ποντίων «2 miles from home», καθώς και με τον ιστορικό Βλάση Αγτζίδη.

  • Στην εκπομπή «Τα ξωτικά της παράδοσης», στις 15:00 (ώρα Ελλάδας), η Μαρία Κουτσιμπύρη έχει ετοιμάσει ένα ειδικό μουσικό πρόγραμμα με ποντιακά τραγούδια. Θα ακουστούν αποσπάσματα από το αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και από τις εκπομπές «Καφενείο των μουσικών» του Χριστόδουλου Χάλαρη με τη συμμετοχή του Χρύσανθου Θεοδωρίδη, καθώς και από την αρχειακή εκπομπή «Ελληνικοί Αντίλαλοι» του Σίμωνα Καρά.
  • Στην εκπομπή «Η παγκόσμια φωνή μας», στις 16:00 (ώρα Ελλάδας), ο Δημήτρης Κοντογιάννης και ο Πέτρος Δίπλας φιλοξενούν τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Ν. Αφρικής John Stavrides, τον πρόεδρο της Ποντιακής Κοινότητας Ελληνικού-Αργυρούπολης (Σούρμενα) Γιώργο Σαραφίδη και τον αντιδήμαρχο στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιώργο Σαραφίδη. Την Τρίτη 18 Μαΐου είναι καλεσμένη στην εκπομπή η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στην Αρμενία, Μαρία Λαζάρεβα, η οποία είναι εν μέρει ποντιακής καταγωγής.

  • Στην εκπομπή «Δράκοι και νεράιδες», στις 20:00 (ώρα Ελλάδας), η Βίκυ Τσιανίκα συνομιλεί με την ψυχίατρο-ψυχαναλύτρια Έλφη Κιλλαχίδου, η οποία ζει και εργάζεται στο Παρίσι, με αφορμή το ιστορικό βιβλίο της «Τίνος παιδί είσαι εσύ;». Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου, με πρωταγωνιστή τον Πόντιο παππού της, συγγραφέα Ιγνάτιο, και τα απομνημονεύματά του. Επίσης, ο Σταύρος Αβράμογλου θα «ντύσει» την εκπομπή με μουσικές από τον Πόντο.

 

«Η Φωνή της Ελλάδας»

ΑΚΡΟΑΣΗ

Ψηφιακά μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες στην ένδειξη: Voice of Greece

Διαδικτυακά μέσα από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ: http://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Στη συχνότητα των 9420 KHz στα Βραχέα κύματα.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

Τηλέφωνα: 210 6066815 –  210 6066816 – 210 6066238

Facebook: www.facebook.com/voiceofgreece.ert