Η Μεγάλη του Γένους Σχολή ανοίγει τις πύλες της στο «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο»...

Η Μεγάλη του Γένους Σχολή ανοίγει τις πύλες της στο «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» 06 & 07.03.2021

Η Μεγάλη του Γένους Σχολή ανοίγει τις πύλες της

στο «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» 

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 05:30

Η Μεγάλη του Γένους Σχολή ανοίγει τις πύλες της στο «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο», το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021, στις 05:30. Μια μοναδική ξενάγηση στο ιστορικότερο εν λειτουργία εκπαιδευτικό ίδρυμα της Κωνσταντινούπολης, με εντυπωσιακές εικόνες από το εσωτερικό του κτιρίου και την καθηλωτική θέα στον Κεράτιο κόλπο.

Στην εκπομπή του Σαββάτου, ο Γιάννης Σκάλκος και ο Κώστας Λασκαράτος, σε ζωντανή σύνδεση με τη Μελβούρνη υποδέχονται ακόμα μια παρέα Ελλήνων Ομογενών, που κρατά ζωντανό τον ήχο του μπουζουκιού. Οι ρεμπέτες της Αυστραλίας, ανοίγουν το σπίτι τους και την καρδιά τους.

Επίσης, ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ζωντανά στο πλατό της εκπομπής, αναλύει τις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο του σεισμού στην Ελασσόνα.

Ακόμη, ο έγκριτος νομικός και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, σχολιάζει τις υποθέσεις που απασχολούν τη δικαιοσύνη και την ελληνική κοινωνία, αυτή την περίοδο.

Ο Γιάννης Σκάλκος και ο Κώστας Λασκαράτος, το πιο διαβασμένο δίδυμο του Σαββατοκύριακου, διατηρεί σταθερά σε πρώτο πλάνο την επικαιρότητα. Για τρεισήμισι ώρες, στην εκπομπή φιλοξενούνται δημοσιογράφοι, οικονομικοί αναλυτικές, λοιμωξιολόγοι, διεθνολόγοι και πολιτικοί, για να φωτίσουν κάθε πτυχή της επικαιρότητας.

Παρουσίαση: Γιάννης Σκάλκος – Κώστας Λασκαράτος
Αρχισυνταξία: Χαρά Ψαθά
Σκηνοθεσία: Αντώνης Μπακόλας
Διεύθυνση παραγωγής: Βάνα Μπρατάκου
Δημοσιογραφική ομάδα: Αννίτα Πασχαλινού, Προκόπης Αγγελόπουλος