Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο Δεύτερο Πρόγραμμα | Σάββατο 2 Απριλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο Δεύτερο Πρόγραμμα | Σάββατο 2 Απριλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο Δεύτερο Πρόγραμμα
Σάββατο 2 Απριλίου

Σάββατο 2 Απριλίου, η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και γενέθλια μέρα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, βρίσκει το Δεύτερο Πρόγραμμα να γιορτάζει μαζί με τους μικρούς (και όσους νιώθουν έτσι) ακροατές τον μαγικό κόσμο παιδικών βιβλίων.

Στις 10 το πρωί, η Ιωάννα Νιαώτη λέει #NaMaste στα γενέθλια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και μας προσκαλεί να γνωρίσουμε ανθρώπους από τον χώρο των εκδόσεων.
Στην εκπομπή μιλούν, ο Γιάννης Παπαδόπουλος των εκδόσεων Παπαδόπουλος, η πολυβραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαρία Παπαγιάννη, καθώς και η μεταφράστρια Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη.

#NaMaste στις σελίδες όπου συμβαίνουν όλα εκείνα που ευχόμαστε να συμβούν.

Στις 4 το απόγευμα, η Σύσση Καπλάνη έρχεται «Με μια αγκαλιά βιβλία» για τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες-ακροατές της εκπομπής, θυμίζοντας ότι στις δύσκολες μέρες η επιστροφή στην παιδική αθωότητα μπορεί να κάνει το θαύμα της.
Στην εκπομπή μιλούν για τα αγαπημένα τους παιδικά βιβλία, ο εικαστικός Γιάννης Βακιρτζής, ο ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας Γιάννης Καλατζόπουλος, ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Μυρσίνη Λοΐζου, ο δημοσιογράφος Αντώνης Μποσκοΐτης, η ιστορικός και αρθρογράφος Μαριάννα Φλέσσα, ο μουσικός και δικηγόρος Στάθης Παχίδης, η Σοφία Φιλιππίδου και η παρέα μεγαλώνει…

Γενέθλια χωρίς δώρα δεν γίνεται και η εκπομπή προσφέρει στους ακροατές παιδικά βιβλία, τα οποία έχουν μεγαλώσει κάμποσες γενιές: «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί, «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη, «Ο θαυμάσιος μάγος του Οζ» του Λ. Φρανκ Μπάουμ, «Το δέντρο με τα ψέματα» της Μαρίας Αγγελίδου, «Ντενεκεδούπολη» της Ευγενίας Φακίνου, «Μια άλλη μέρα θα νικήσεις εσύ» της Μαρίας Παπαγιάννη, «Η μαλαματένια βελανιδιά» του Μιχάλη Μακρόπουλου, «Η επανάσταση των παλιών παιχνιδιών» του Χρήστου Μπουλώτη.

Σάββατο 2 Απριλίου, συντονιστείτε στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 για να πούμε: «Χρόνια πολλά, βιβλία για παιδιά!»

 

Info

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

Σάββατο 2 Απριλίου – Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

#defteroprogramma #NaMaste #ΜεΜιαΑγκαλίαΒιβλία

Live Streaming: www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: webradio.ert.gr/programma-deftero/