«Η παραλία» στην ΕΡΤ1: Η Υπατία και ο Χάρι ετοιμάζονται για τον...

«Η παραλία» στην ΕΡΤ1: Η Υπατία και ο Χάρι ετοιμάζονται για τον γάμο τους | 29.01 – 01.02.2024

ΕΡΤ1

«Η παραλία»

Η Υπατία και ο Χάρι ετοιμάζονται για τον γάμο τους
Ημερομηνίες μετάδοσης:
Από Δευτέρα 29 Ιανουαρίου
έως και Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024, στις 22:45

Η οικογένεια Αρχοντάκη προετοιμάζεται με απεριόριστη χαρά, για την ένωση του Χάρι και της Υπατίας με τα δεσμά του γάμου. Ωστόσο, κάποιοι υπολογίζουν να χαλάσουν τη γιορτή και ο τρόπος τους για να το καταφέρουν θα αλλάξει για πάντα τις ισορροπίες της παραλίας.

Μη χάσετε τις συγκλονιστικές εξελίξεις στα νέα επεισόδια της σειράς της ΕΡΤ1 «Η παραλία», η οποία μεταδίδεται από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου έως και την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024, στις 22:45.

Δείτε το τρέιλερ.
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 81: Η κλοπή ενός ποδηλάτου φέρνει αναστάτωση στο κοινόβιο των χίπηδων, καθώς ο Στιβ βρίσκεται σε δίλημμα για το αν πρέπει να καταδώσει στην Αστυνομία τον κλέφτη. Μπορεί η αποκάλυψη να στρέψει όλα τα φώτα και πάλι στην κοινότητα των χίπηδων και να ξυπνήσει τα αρνητικά συναισθήματα των κατοίκων του χωριού ενάντια στους χίπηδες. Παράλληλα, η Κερασία αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά της μετά τον χωρισμό της με τον Γράντο και απολαμβάνει τη ζωή της ως ελεύθερη γυναίκα. Σε όλη αυτή τη διαδρομή του χωρισμού, ο Παπα-Νικόλας θα συμπαρασταθεί με όλη του την ψυχή στην κόρη του, καθώς νιώθει υπεύθυνος που δεν την προστάτευσε όλα αυτά τα χρόνια, ενώ παράλληλα κουβαλά ακόμα το βάρος της εξομολόγησης του Γράντου. Ταυτόχρονα, ο Διονύσης μαθαίνει για τον χωρισμό του Γράντου με την Κερασία και προσπαθεί να αποσπάσει περισσότερες πληροφορίες για το γεγονός. Παράλληλα, σε μια κουβέντα με τον Παπα-Νικόλα επανέρχονται οι ανησυχίες σχετικά με τη βίαιη συμπεριφορά του Γράντου.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 82: Η μοίρα συνεχίζει να παίζει περίεργα παιχνίδια στον Χάρι. Καθώς πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην αλήθεια, το παρελθόν του παρουσιάζεται ακόμα πιο περίπλοκο απ’ ό,τι φανταζόταν. Η Ελένη αντιμετωπίζει ανοιχτά τον Λοΐζο για τον παράνομο δεσμό που διατηρεί και έρχονται σε ρήξη. Το κοινό τους μέλλον μοιάζει πιο αβέβαιο από ποτέ, καθώς αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με σύνεση. Την ίδια περίοδο, ο Δημητρός επηρεασμένος από την εγκυμοσύνη της Υπατίας, ψάχνει απεγνωσμένα να βρει μια γυναίκα προκειμένου να γίνει πατέρας και να απολαμβάνει τη ζωή μαζί με το παιδί του, όπως ακριβώς κάνουν όλοι οι άνθρωποι γύρω του.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 83: Με την αναχώρηση του Καραχάλιου για δεύτερη φορά, ο εντοπισμός του δολοφόνου της Ρηνιώς βρίσκεται στα χέρια του Αρβανιτάκη, ο οποίος έχει βάλει στόχο να εξιχνιάσει πάση θυσία την υπόθεση. Έπειτα από την αναχώρηση του Καραχάλιου, ο Μαρκ εξακολουθεί να διεκδικεί τη Μαρία, αναζητώντας συνεχώς δικαιολογίες για να βρίσκεται κοντά της. Είτε βοηθώντας τον πατέρα της, προκειμένου να τον συμπαθήσει, είτε καλώντας τη να πιούνε ένα ποτό στο Mermaid, έχει βάλει στόχο να την ξανακερδίσει.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 84: Η Υπατία επισκέπτεται με τον Διονύση το Ηράκλειο προκειμένου να κάνει την τελική πρόβα νυφικού για τον γάμο της με τον Χάρι. Όλη η οικογένεια Αρχοντάκη προετοιμάζεται με απεριόριστη χαρά και όρεξη, για την ένωση του Χάρι και της Υπατίας με τα δεσμά του γάμου. Ο Δημητρός, σε μια ειλικρινή συζήτηση με τη Ναταλί, εξομολογείται πόσο πολύ θα επιθυμούσε να γινόταν πατέρας και να δημιουργεί μοναδικές αναμνήσεις με τον γιο του. Παράλληλα, σε μια εξόρμηση της Κερασίας και της Νόνας στην παραλία, η δεύτερη πραγματοποιεί μια πολύ ενδιαφέρουσα γνωριμία με ένα χίπη, σε μια στιγμή που δεν θα το φανταζόταν ποτέ. Ενώ όλοι φαίνεται να είναι σε ρυθμούς προετοιμασίας για το πιο χαρμόσυνο γεγονός της μικρής κοινωνίας, κάποιοι υπολογίζουν να χαλάσουν τη γιορτή και ο τρόπος τους για να το καταφέρουν θα αλλάξει για πάντα τις ισορροπίες της παραλίας.

Λίγα λόγια για την υπόθεση…

Σεπτέμβριος 1969, Μάταλα. Η νεαρή γιατρός Υπατία Αρχοντάκη (Δανάη Μιχαλάκη) επιστρέφει από το Λονδίνο, στον τόπο της παιδικής της ηλικίας, προκειμένου να ανακοινώσει στην οικογένειά της ότι αρραβωνιάζεται και σκοπεύει να παντρευτεί τον Γιώργο (Γιάννης Κουκουράκης). Ο Γιώργος, ο οποίος ζει μαζί της στο Λονδίνο και εργάζεται στα ναυτιλιακά, θα έρθει στην Κρήτη λίγες ημέρες μετά την Υπατία προκειμένου να ζητήσει το χέρι της και επίσημα από την οικογένειά της.

Το πρώτο βράδυ της Υπατίας στα Μάταλα θα συνοδευτεί από την επανασύνδεση με τις παιδικές της φίλες, στις οποίες θα προτείνει να την παντρέψουν. Δίνουν ραντεβού στο πάρτι των χίπηδων, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στη μαγευτική παραλία της περιοχής. Εκεί, η Υπατία θα γνωρίσει την περίεργη, αλλά και φιλόξενη κοινότητα των «παιδιών των λουλουδιών», μέλος της οποίας είναι και ο Χάρι (Δημήτρης Μοθωναίος). Ανάμεσά τους θα γεννηθεί ένας έρωτας που ξεκινά με πόνο και εμπόδια και θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας δίνης που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά της όλα όσα οι ήρωές μας θεωρούσαν δεδομένα.

Σύντομα, με αφετηρία μια τραγική δολοφονία που θα συνταράξει την περιοχή, αλλά περισσότερο απ’ όλους την ίδια την Υπατία, ο παράδεισός της θα δοκιμαστεί πολύ σκληρά.

Παίζουν: Δανάη Μιχαλάκη (Υπατία Αρχοντάκη), Δημήτρης Μοθωναίος (Χάρι Πιρς), Αλέξανδρος Λογοθέτης (Διονύσης Αρχοντάκης), Γιούλικα Σκαφιδά (Αντιγόνη Αρχοντάκη), Νικόλας Παπαγιάννης (Γράντος Μαυριτσάκης), Δημοσθένης Παπαδόπουλος (Λοΐζος Ανδρουλιδάκης), Γωγώ Καρτσάνα (Μαρία Ζαφειράκη), Δημήτρης Ξανθόπουλος (Σήφης Γερωνυμάκης), Δημήτρης Κίτσος (Παύλος Αρχοντάκης), Ελεάνα Στραβοδήμου (Ναταλί Πασκάλ), Αλέξανδρος Πέρρος (Μαρκ Μπένσον), Μαρία Μπαγανά (Νόνα Ζηνοβάκη), Αλέξανδρος Μούκανος (Παπα-Νικόλας Μαυριτσάκης), Νίκος Καραγιώργης (Παντελής Αρβανιτάκης), Ευσταθία Τσαπαρέλη (Κερασία Μαυριτσάκη), Ξένια Ντάνια (Τες Γουίλσον), Μαρθίλια Σβάρνα (Λόρα Μπράουν), Γιώργος Σαββίδης (Τόμι Μπέικερ), Στέφανος Μουαγκιέ (Στιβ Μίλερ), Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος-Alex Sid (Μπράιαν Τέιλορ), Τάκης Σακελλαρίου (Κώστας Ζαφειράκης), Κατερίνα Λυπηρίδου (Ελένη Ανδρουλιδάκη), Νόνη Ιωαννίδου (Άννα Τσαμπουράκη), Γιώργος Γιαννόπουλος (Μανόλης Παπαγιαννάκης), Προμηθέας Νερατίνι (Ηλίας Παπαδομιχελάκης), Βερονίκη Κυριακοπούλου (Βερόνικα Τόμσον)

Στον ρόλο του Πιτ Φέργκιουσον ο Κώστας Νικούλι
Στον ρόλο του Γιώργου Παυλόπουλου ο Γιάννης Κουκουράκης
Στον ρόλο του Νικήτα Τσαμπουράκη ο Γιώργος Μιχαλάκης
Στον ρόλο του Ανδρέα Καραχάλιου ο Μάκης Παπαδημητρίου
Στον ρόλο της Νικολίνας Αρχοντάκη η Μπέτυ Λιβανού
Και στον ρόλο του Δημητρού Αρχοντάκη ο Γιώργος Νινιός

Σενάριο: Γιώργος Χρυσοβιτσάνος, Κώστας Γεραμπίνης
Σκηνοθεσία: Στέφανος Μπλάτσος
Σκηνοθέτες: Εύη Βαρδάκη, Χρήστος Ζαχαράκης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Γούλος, Άγγελος Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία: Σοφία Ζούμπερη
Ενδυματολογία: Νινέττα Ζαχαροπούλου
Μακιγιάζ: Λία Πρωτόπαππα, Έλλη Κριαρά
Ηχοληψία: Παναγιώτης Ψημμένος, Ανδρέας Γκόβας
Μοντάζ: Χρήστος Μαρκάκης
Μουσικοί-στίχοι: Alex Sid, Δημήτρης Νάσιος (Quasamodo)
Μουσική επιμέλεια: Ασημάκης Κοντογιάννης
Casting: Ηρώ Γάλλου
Project manager: Ορέστης Πλακιάς
Οργάνωση παραγωγής: Σπύρος Σάββας, Δημήτρης Αποστολίδης
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Executive producer: Βασίλης Χρυσανθόπουλος
Παραγωγή: ΕΡΤ

Βασισμένο σε μια πρωτότυπη ιδέα των Πηνελόπης Κουρτζή και Αυγής Βάγια

Φωτογραφικό υλικό 81ου επεισοδίου

Φωτογραφικό υλικό 82ου επεισοδίου

Φωτογραφικό υλικό 83ου επεισοδίου

Φωτογραφικό υλικό 84ου επεισοδίου