«Η παραλία» στην ΕΡΤ1: Μια αινιγματική γυναίκα εισβάλλει στη ζωή του Χάρη...

«Η παραλία» στην ΕΡΤ1: Μια αινιγματική γυναίκα εισβάλλει στη ζωή του Χάρη | 18 – 21.03.2024

ΕΡΤ1

«Η παραλία»

Μια αινιγματική γυναίκα εισβάλλει στη ζωή του Χάρη

Ημερομηνίες μετάδοσης:
Από Καθαρή Δευτέρα 18
έως και Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στις 22:45

Ο Δημητρός περνάει όλο και περισσότερες ώρες με τη Μαίρη (Μαίρη Μηνά), ενώ μια ιδιαίτερη σχέση αναπτύσσεται ανάμεσά τους. Η Μαρία έχει αναλάβει ενεργό ρόλο ως ηγέτιδα του κοινοβίου των χίπηδων και υπερασπίζεται ενεργά τα δικαιώματα των γυναικών στο χωριό. Την ίδια στιγμή, ο πιτσιρικάς (Νικολάκης Ζεγκίνογλου), έχοντας βρεθεί μπλεγμένος εξαιτίας της συμπεριφοράς του, στρέφεται στον Χάρη, αναζητώντας βοήθεια και ιατρική περίθαλψη. Ο Χάρης βοηθάει τον πιτσιρικά να επανορθώσει για τη συμπεριφορά του και έρχεται αντιμέτωπος με μια αινιγματική, επιβλητική γυναίκα, τη χήρα (Μαρία Ναυπλιώτου) που θα του αλλάξει τη ζωή.

Μη χάσετε τις συγκλονιστικές εξελίξεις στα νέα επεισόδια της σειράς της ΕΡΤ1 «Η παραλία», η οποία μεταδίδεται από την Καθαρή Δευτέρα 18 έως και την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στις 22:45.

Δείτε το trailer.
Ημερομηνία μετάδοσης: Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 109ο: Μετά τις συλλήψεις χίπηδων, η γαλήνη επιστρέφει στο χωριό, φέρνοντας ελπίδα στους κατοίκους για μια ήρεμη ζωή. Η συρρικνωμένη κοινότητα των χίπηδων, αναζητώντας ηγέτη, στρέφεται σε ένα απρόσμενο πρόσωπο, ικανό να ηγηθεί, να διατηρήσει την ενότητα και να λειτουργήσει ως γέφυρα επικοινωνίας με το χωριό. Ένα έκτακτο περιστατικό στο ιατρείο του Χάρι, αναστατώνει για άλλη μια φορά τη ζωή του. Η φύση του περιστατικού και οι συνέπειές του, θα φέρουν τον Χάρι, για ακόμα μια φορά, αντιμέτωπο με το πονεμένο παρελθόν του.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 110ο: Ο Δημητρός περνάει όλο και περισσότερες ώρες με τη Μαίρη, βλέποντας την υγεία του σταδιακά να βελτιώνεται, ενώ μια ιδιαίτερη σχέση αναπτύσσεται ανάμεσά τους. Ο Χάρι, από την άλλη πλευρά, έπειτα από τη συνάντησή του με τον πιτσιρικά, τον αναζητά σε όλο το χωριό για να διεκδικήσει ό,τι του έκλεψε. Με την εγκαθίδρυση του νέου αρχηγού των χίπηδων, ένα νέο σχέδιο βρίσκεται στα σκαριά, προκειμένου να ανακτήσει το κοινόβιο την εύνοια των κατοίκων του χωριού. Σε μια πρώτη απόπειρα συμφιλίωσης με τους κατοίκους των Ματάλων, ο Τόμι προσφέρεται να επικοινωνήσει με τον Λοΐζο, γεγονός που τον πληγώνει ακόμα περισσότερο, χωρίς να φέρει κανένα αποτέλεσμα υπέρ των χίπηδων.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 111ο: Η Μαρία έχει αναλάβει ενεργό ρόλο ως ηγέτιδα του κοινοβίου των χίπηδων και υπερασπίζεται ενεργά τα δικαιώματα των γυναικών στο χωριό. Η δυναμική της παρουσία έχει δημιουργήσει μια πολύ θετική εντύπωση στους χίπηδες, οι οποίοι βλέπουν σε εκείνη μια ηγετική φιγούρα, ικανή να λύσει τα προβλήματά τους. Παράλληλα, η Νάταλι και η Μαρία έρχονται όλο και πιο κοντά, καθώς τον τελευταίο καιρό περνούν ακόμα περισσότερο χρόνο μαζί. Στο μεταξύ, η Νόνα βιώνει μια περίοδο θλίψης μετά την αναχώρηση του Ρόμπερτ. Παράλληλα, ο Μαρκ, νιώθοντας πίεση από το μυστικό που κουβαλά, αποφασίζει να μοιραστεί με τη Μαρία την ανάμειξή του στις παράνομες δουλειές του ναυαγίου με τον Σήφη και τον Γράντο. Την ίδια στιγμή, ο πιτσιρικάς, έχοντας βρεθεί μπλεγμένος για ακόμα μια φορά εξαιτίας της συμπεριφοράς του, στρέφεται στον Χάρη, αναζητώντας βοήθεια και ιατρική περίθαλψη. Ο Χάρης, με τη δική του σειρά, βοηθάει τον πιτσιρικά να επανορθώσει για τη συμπεριφορά του και έρχεται αντιμέτωπος με μια μυστηριώδη γυναίκα που θα του αλλάξει τη ζωή.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 112ο: Ο Γράντος, συντετριμμένος από τα χτυπήματα της μοίρας, βρίσκεται σε απόγνωση και έρχεται αντιμέτωπος με ένα μεγάλο αδιέξοδο που αφορά άμεσα τη ζωή του. Στο μεταξύ, η σχέση της Κερασίας και του Μάρκου δοκιμάζεται μετά την απρόσμενη εισβολή του Γράντου στο σπίτι τους, καθώς οι εντάσεις και οι συγκρούσεις φέρνουν ρήγματα στην αρμονία που έχουν δημιουργήσει μεταξύ τους. O Δημητρός αισθάνεται όλο και πιο άνετα με τη Μαίρη, με αποτέλεσμα να μοιράζεται μαζί της ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες από τη ζωή του και την παιδική του ηλικία. Ο Χάρης περνάει μια ολόκληρη μέρα με τη χήρα και οι δυο τους ανακαλύπτουν ότι έχουν περισσότερα κοινά που τους ενώνουν απ’ όσα πίστευαν.

Λίγα λόγια για την υπόθεση…

Σεπτέμβριος 1969, Μάταλα. Η νεαρή γιατρός Υπατία Αρχοντάκη (Δανάη Μιχαλάκη) επιστρέφει από το Λονδίνο, στον τόπο της παιδικής της ηλικίας, προκειμένου να ανακοινώσει στην οικογένειά της ότι αρραβωνιάζεται και σκοπεύει να παντρευτεί τον Γιώργο (Γιάννης Κουκουράκης). Ο Γιώργος, ο οποίος ζει μαζί της στο Λονδίνο και εργάζεται στα ναυτιλιακά, θα έρθει στην Κρήτη λίγες ημέρες μετά την Υπατία προκειμένου να ζητήσει το χέρι της και επίσημα από την οικογένειά της.

Το πρώτο βράδυ της Υπατίας στα Μάταλα θα συνοδευτεί από την επανασύνδεση με τις παιδικές της φίλες, στις οποίες θα προτείνει να την παντρέψουν. Δίνουν ραντεβού στο πάρτι των χίπηδων, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στη μαγευτική παραλία της περιοχής. Εκεί, η Υπατία θα γνωρίσει την περίεργη, αλλά και φιλόξενη κοινότητα των «παιδιών των λουλουδιών», μέλος της οποίας είναι και ο Χάρι (Δημήτρης Μοθωναίος). Ανάμεσά τους θα γεννηθεί ένας έρωτας που ξεκινά με πόνο και εμπόδια και θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας δίνης που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά της όλα όσα οι ήρωές μας θεωρούσαν δεδομένα.

Σύντομα, με αφετηρία μια τραγική δολοφονία που θα συνταράξει την περιοχή, αλλά περισσότερο απ’ όλους την ίδια την Υπατία, ο παράδεισός της θα δοκιμαστεί πολύ σκληρά.

Παίζουν: Δανάη Μιχαλάκη (Υπατία Αρχοντάκη), Δημήτρης Μοθωναίος (Χάρι Πιρς), Αλέξανδρος Λογοθέτης (Διονύσης Αρχοντάκης), Γιούλικα Σκαφιδά (Αντιγόνη Αρχοντάκη), Νικόλας Παπαγιάννης (Γράντος Μαυριτσάκης), Δημοσθένης Παπαδόπουλος (Λοΐζος Ανδρουλιδάκης), Γωγώ Καρτσάνα (Μαρία Ζαφειράκη), Δημήτρης Ξανθόπουλος (Σήφης Γερωνυμάκης), Δημήτρης Κίτσος (Παύλος Αρχοντάκης), Ελεάνα Στραβοδήμου (Ναταλί Πασκάλ), Αλέξανδρος Πέρρος (Μαρκ Μπένσον), Μαρία Μπαγανά (Νόνα Ζηνοβάκη), Αλέξανδρος Μούκανος (Παπα-Νικόλας Μαυριτσάκης), Νίκος Καραγιώργης (Παντελής Αρβανιτάκης), Ευσταθία Τσαπαρέλη (Κερασία Μαυριτσάκη), Ξένια Ντάνια (Τες Γουίλσον), Μαρθίλια Σβάρνα (Λόρα Μπράουν), Γιώργος Σαββίδης (Τόμι Μπέικερ), Στέφανος Μουαγκιέ (Στιβ Μίλερ), Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος-Alex Sid (Μπράιαν Τέιλορ), Τάκης Σακελλαρίου (Κώστας Ζαφειράκης), Κατερίνα Λυπηρίδου (Ελένη Ανδρουλιδάκη), Νόνη Ιωαννίδου (Άννα Τσαμπουράκη), Γιώργος Γιαννόπουλος (Μανόλης Παπαγιαννάκης), Προμηθέας Νερατίνι (Ηλίας Παπαδομιχελάκης), Βερονίκη Κυριακοπούλου (Βερόνικα Τόμσον)

Στον ρόλο του Πιτ Φέργκιουσον ο Κώστας Νικούλι
Στον ρόλο του Γιώργου Παυλόπουλου ο Γιάννης Κουκουράκης
Στον ρόλο του Νικήτα Τσαμπουράκη ο Γιώργος Μιχαλάκης
Στον ρόλο του Ανδρέα Καραχάλιου ο Μάκης Παπαδημητρίου
Στον ρόλο της Νικολίνας Αρχοντάκη η Μπέτυ Λιβανού
Και στον ρόλο του Δημητρού Αρχοντάκη ο Γιώργος Νινιός

Σενάριο: Γιώργος Χρυσοβιτσάνος, Κώστας Γεραμπίνης
Σκηνοθεσία: Στέφανος Μπλάτσος
Σκηνοθέτες: Εύη Βαρδάκη, Χρήστος Ζαχαράκης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Γούλος, Άγγελος Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία: Σοφία Ζούμπερη
Ενδυματολογία: Νινέττα Ζαχαροπούλου
Μακιγιάζ: Λία Πρωτόπαππα, Έλλη Κριαρά
Ηχοληψία: Παναγιώτης Ψημμένος, Ανδρέας Γκόβας
Μοντάζ: Χρήστος Μαρκάκης
Μουσικοί-στίχοι: Alex Sid, Δημήτρης Νάσιος (Quasamodo)
Μουσική επιμέλεια: Ασημάκης Κοντογιάννης
Casting: Ηρώ Γάλλου
Project manager: Ορέστης Πλακιάς
Οργάνωση παραγωγής: Σπύρος Σάββας, Δημήτρης Αποστολίδης
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Executive producer: Βασίλης Χρυσανθόπουλος
Παραγωγή: ΕΡΤ

Βασισμένο σε μια πρωτότυπη ιδέα των Πηνελόπης Κουρτζή και Αυγής Βάγια

Φωτογραφικό υλικό 109ου επεισοδίου

Φωτογραφικό υλικό 110ου επεισοδίου

Φωτογραφικό υλικό 111ου επεισοδίου

Φωτογραφικό υλικό 112ου επεισοδίου