«Η παραλία» στην ΕΡΤ1: Ο Διονύσης ανακαλύπτει ότι ο Παπαγιαννάκης είναι ζωντανός...

«Η παραλία» στην ΕΡΤ1: Ο Διονύσης ανακαλύπτει ότι ο Παπαγιαννάκης είναι ζωντανός | 11 – 14.03.2024

ΕΡΤ1

«Η παραλία»

Ο Διονύσης ανακαλύπτει ότι ο Παπαγιαννάκης είναι ζωντανός
Ημερομηνίες μετάδοσης:
Από Δευτέρα 11
έως και Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, στις 22:45

Οι κάτοικοι του χωριού απειλούν να διώξουν τους χίπηδες από την παραλία, ακόμα και με τη βία. Από την πλευρά τους, οι χίπηδες εξαγριώνονται με τον αρχηγό τους, τον Μάρτιν, και συζητούν για την αντικατάστασή του. Παράλληλα, η Σιλβάνα αποκαλύπτει στον Διονύση ότι ο Παπαγιαννάκης, ο άνθρωπος που ο Αρχοντάκης είχε για νεκρό, είναι ζωντανός. Η είδηση αυτή φέρνει ταραχή και φόβο στον Διονύση, αφήνοντάς τον με ερωτήματα και ανησυχίες.

Μη χάσετε τις συγκλονιστικές εξελίξεις στα νέα επεισόδια της σειράς της ΕΡΤ1 «Η παραλία», η οποία μεταδίδεται από τη Δευτέρα 11 έως και την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, στις 22:45.

Δείτε το trailer.
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 105: Οι αγανακτισμένοι κάτοικοι του χωριού απειλούν να διώξουν τους χίπηδες από την παραλία, ακόμα και με τη βία. Όταν οι διαθέσεις των ντόπιων γίνονται γνωστές στο κοινόβιο, τα παιδιά των λουλουδιών εξαγριώνονται με τον αρχηγό τους, τον Μάρτιν, ο οποίος αποφάσισε να μοιραστεί την αλήθεια μονάχα με ένα μέρος των χίπηδων. Παράλληλα, η Νόνα, τον τελευταίο καιρό, απολαμβάνει ιδιαίτερα την παρέα του Ρόμπερτ, καθώς περνάνε όλο και περισσότερο χρόνο μαζί. Ένα νέο μέλος προστίθεται στη Χωροφυλακή μαζί με τον Αρβανιτάκη και ο Λοΐζος προσπαθεί μάταια να τον πάρει με το μέρος του. Μια νέα πληροφορία έρχεται στο φως σχετικά με την υπόθεση χρηματοδότησης του δικηγόρου του Σήφη και ο Διονύσης βρίσκεται αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 106: Ο τελευταίος χρόνος έχει υπάρξει σκληρός για την οικογένεια Αρχοντάκη και ο Διονύσης, χάνοντας την ψυχραιμία του, εμφανίζεται στο κατώφλι της Ελένης ζητώντας εξηγήσεις σχετικές με τα εξωπραγματικά γεγονότα που τον έχουν τρομοκρατήσει. Οι προσπάθειες του Μάρτιν να προστατέψει τους χίπηδες αποδείχθηκαν να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα απ’ αυτά που περίμενε, καθώς με την αποκάλυψη της αλήθειας, το συμβούλιο των χίπηδων συζητάει για την αντικατάσταση του αρχηγού τους με κάποιον, τον οποίο θα εμπιστεύονται πραγματικά. Παράλληλα, η Κερασία επιβεβαιώνει τις υποψίες της για την εγκυμοσύνη της Τες και όλος της ο κόσμος κλονίζεται, ενώ ο Γράντος σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την επικοινωνία του με την αγαπημένη του, ζητάει βοήθεια από τον Χάρι στην εκμάθηση αγγλικών.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 107: Μια γυναίκα σαν από μηχανής θεός έρχεται στη ζωή του Δημητρού τη στιγμή που τη χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Η οικογένεια Αρχοντάκη έχει πέσει στα μάτια του χωριού και η Νικολίνα κάνει μια πρώτη απόπειρα να εμφανιστεί με το κεφάλι ψηλά στην κοινότητα, αντικρίζοντας όμως σε αυτή της την προσπάθεια, τον μεγαλύτερό της εχθρό. Μια απρόσμενη ερώτηση του Μάρκου προς την Κερασία, αλλάζει απότομα τις ισορροπίες της σχέσης τους, καθώς τα φαντάσματα του παρελθόντος στοιχειώνουν το μέλλον της Κερασίας, εμποδίζοντάς την να κάνει το επόμενο βήμα.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 108: Η Σιλβάνα αποκαλύπτει στον Διονύση ότι ο Παπαγιαννάκης, ο άνθρωπος που ο Αρχοντάκης είχε για νεκρό, είναι ζωντανός. Η είδηση αυτή, φέρνει ταραχή και φόβο στον Διονύση, αφήνοντάς τον με ερωτήματα και ανησυχίες. Το ίδιο βράδυ, ο Χάρι και ο Νικήτας περνούν μια διασκεδαστική βραδιά στο καφενείο του Σήφη, ενώ ο Νικήτας ανακοινώνει στους συγχωριανούς του ανοιχτά ότι είναι ο πατέρας του Χάρι. Παράλληλα, η Τες αισθάνεται φυλακισμένη στο νησί που κάποτε θεωρούσε παράδεισο και είναι παγιδευμένη, σχετικά με τις επόμενες κινήσεις για την εξασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για εκείνη και το παιδί της. Από την άλλη, ο Ρόμπερτ, έχοντας φτάσει στο τέλος της διαμονής του στο νησί, περνάει την τελευταία του μέρα στο πλευρό της Νόνας. Βοηθώντας τη στο φούρνο, περιμένει με αγωνία μια απάντηση για το μέλλον της σχέσης τους, γεμάτος ελπίδα και αισιοδοξία. Η κοινότητα των χίπηδων περνάει μια δύσκολη περίοδο. Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το θέμα της διακίνησης στην περιοχή, δημιουργώντας εντάσεις και φόβους.

Λίγα λόγια για την υπόθεση…

Σεπτέμβριος 1969, Μάταλα. Η νεαρή γιατρός Υπατία Αρχοντάκη (Δανάη Μιχαλάκη) επιστρέφει από το Λονδίνο, στον τόπο της παιδικής της ηλικίας, προκειμένου να ανακοινώσει στην οικογένειά της ότι αρραβωνιάζεται και σκοπεύει να παντρευτεί τον Γιώργο (Γιάννης Κουκουράκης). Ο Γιώργος, ο οποίος ζει μαζί της στο Λονδίνο και εργάζεται στα ναυτιλιακά, θα έρθει στην Κρήτη λίγες ημέρες μετά την Υπατία προκειμένου να ζητήσει το χέρι της και επίσημα από την οικογένειά της.

Το πρώτο βράδυ της Υπατίας στα Μάταλα θα συνοδευτεί από την επανασύνδεση με τις παιδικές της φίλες, στις οποίες θα προτείνει να την παντρέψουν. Δίνουν ραντεβού στο πάρτι των χίπηδων, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στη μαγευτική παραλία της περιοχής. Εκεί, η Υπατία θα γνωρίσει την περίεργη, αλλά και φιλόξενη κοινότητα των «παιδιών των λουλουδιών», μέλος της οποίας είναι και ο Χάρι (Δημήτρης Μοθωναίος). Ανάμεσά τους θα γεννηθεί ένας έρωτας που ξεκινά με πόνο και εμπόδια και θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας δίνης που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά της όλα όσα οι ήρωές μας θεωρούσαν δεδομένα.

Σύντομα, με αφετηρία μια τραγική δολοφονία που θα συνταράξει την περιοχή, αλλά περισσότερο απ’ όλους την ίδια την Υπατία, ο παράδεισός της θα δοκιμαστεί πολύ σκληρά.

Παίζουν: Δανάη Μιχαλάκη (Υπατία Αρχοντάκη), Δημήτρης Μοθωναίος (Χάρι Πιρς), Αλέξανδρος Λογοθέτης (Διονύσης Αρχοντάκης), Γιούλικα Σκαφιδά (Αντιγόνη Αρχοντάκη), Νικόλας Παπαγιάννης (Γράντος Μαυριτσάκης), Δημοσθένης Παπαδόπουλος (Λοΐζος Ανδρουλιδάκης), Γωγώ Καρτσάνα (Μαρία Ζαφειράκη), Δημήτρης Ξανθόπουλος (Σήφης Γερωνυμάκης), Δημήτρης Κίτσος (Παύλος Αρχοντάκης), Ελεάνα Στραβοδήμου (Ναταλί Πασκάλ), Αλέξανδρος Πέρρος (Μαρκ Μπένσον), Μαρία Μπαγανά (Νόνα Ζηνοβάκη), Αλέξανδρος Μούκανος (Παπα-Νικόλας Μαυριτσάκης), Νίκος Καραγιώργης (Παντελής Αρβανιτάκης), Ευσταθία Τσαπαρέλη (Κερασία Μαυριτσάκη), Ξένια Ντάνια (Τες Γουίλσον), Μαρθίλια Σβάρνα (Λόρα Μπράουν), Γιώργος Σαββίδης (Τόμι Μπέικερ), Στέφανος Μουαγκιέ (Στιβ Μίλερ), Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος-Alex Sid (Μπράιαν Τέιλορ), Τάκης Σακελλαρίου (Κώστας Ζαφειράκης), Κατερίνα Λυπηρίδου (Ελένη Ανδρουλιδάκη), Νόνη Ιωαννίδου (Άννα Τσαμπουράκη), Γιώργος Γιαννόπουλος (Μανόλης Παπαγιαννάκης), Προμηθέας Νερατίνι (Ηλίας Παπαδομιχελάκης), Βερονίκη Κυριακοπούλου (Βερόνικα Τόμσον)

Στον ρόλο του Πιτ Φέργκιουσον ο Κώστας Νικούλι
Στον ρόλο του Γιώργου Παυλόπουλου ο Γιάννης Κουκουράκης
Στον ρόλο του Νικήτα Τσαμπουράκη ο Γιώργος Μιχαλάκης
Στον ρόλο του Ανδρέα Καραχάλιου ο Μάκης Παπαδημητρίου
Στον ρόλο της Νικολίνας Αρχοντάκη η Μπέτυ Λιβανού
Και στον ρόλο του Δημητρού Αρχοντάκη ο Γιώργος Νινιός

Σενάριο: Γιώργος Χρυσοβιτσάνος, Κώστας Γεραμπίνης
Σκηνοθεσία: Στέφανος Μπλάτσος
Σκηνοθέτες: Εύη Βαρδάκη, Χρήστος Ζαχαράκης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Γούλος, Άγγελος Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία: Σοφία Ζούμπερη
Ενδυματολογία: Νινέττα Ζαχαροπούλου
Μακιγιάζ: Λία Πρωτόπαππα, Έλλη Κριαρά
Ηχοληψία: Παναγιώτης Ψημμένος, Ανδρέας Γκόβας
Μοντάζ: Χρήστος Μαρκάκης
Μουσικοί-στίχοι: Alex Sid, Δημήτρης Νάσιος (Quasamodo)
Μουσική επιμέλεια: Ασημάκης Κοντογιάννης
Casting: Ηρώ Γάλλου
Project manager: Ορέστης Πλακιάς
Οργάνωση παραγωγής: Σπύρος Σάββας, Δημήτρης Αποστολίδης
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Executive producer: Βασίλης Χρυσανθόπουλος
Παραγωγή: ΕΡΤ

Βασισμένο σε μια πρωτότυπη ιδέα των Πηνελόπης Κουρτζή και Αυγής Βάγια

Φωτογραφικό υλικό 105ου επεισοδίου

Φωτογραφικό υλικό 106ου επεισοδίου

Φωτογραφικό υλικό 107ου επεισοδίου

Φωτογραφικό υλικό 108ου επεισοδίου