«Η παραλία» στην ΕΡΤ1: Ο Διονύσης στήνει παγίδα θανάτου στον Καραχάλιο |...

«Η παραλία» στην ΕΡΤ1: Ο Διονύσης στήνει παγίδα θανάτου στον Καραχάλιο | 08-11.04.2024

ΕΡΤ1

«Η παραλία»

Ο Διονύσης στήνει παγίδα θανάτου στον Καραχάλιο

Ημερομηνίες μετάδοσης:
Από Δευτέρα 8 
έως και Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, στις 22:45

Ο φούρνος της Νόνας καταστρέφεται κι ενώ ο Αρβανιτάκης κατηγορεί τους χίπηδες γι’ αυτό, εκείνοι συνεργάζονται για να τον ξαναφτιάξουν! Η Κερασία αποφασίζει να αφήσει το Ηράκλειο και τον Μάρκο και να επιστρέψει στα Μάταλα, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην εγκυμονούσα Τες. Ο Διονύσης, επιχειρώντας να διακόψει τις έρευνες του Καραχάλιου, αποφασίζει να τον… βγάλει από τη μέση!

Μη χάσετε τις συγκλονιστικές εξελίξεις στα νέα επεισόδια της σειράς της ΕΡΤ1 «Η παραλία», η οποία μεταδίδεται από τη Δευτέρα 8 έως και την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, στις 22:45.

Δείτε το trailer.

 

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 121ο: Ο Αρβανιτάκης δεν βρίσκει, τελικά, ενοχοποιητικό υλικό στην εκδήλωση των χίπηδων, η εμπλοκή, όμως, του Λοΐζου, στην προσπάθεια ενοχοποίησης της κοινότητας των χίπηδων, τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Τόμι. Ταυτόχρονα, ο Γράντος προσπαθεί να ξαναπλησιάσει την Τες και η νέα απόρριψή της τον οδηγεί σε απόγνωση. Η κοινότητα των χίπηδων, έχοντας συνειδητοποιήσει τη συμμετοχή του Μάρτιν στα σχέδια του Λοΐζου, τον κατηγορεί ανοιχτά, ενώ μια νέα συνάντηση του Χάρη με τη χήρα ενεργοποιεί εκ νέου την ένταση που υπάρχει ανάμεσά τους. Αυτό που τους αιφνιδιάζει όλους, όμως, είναι η καταστροφή του φούρνου της Νόνας, αλλά και ο Αρβανιτάκης, ο οποίος υποστηρίζει ότι γνωρίζει αυτούς που συνέβαλαν στην καταστροφή αυτή.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 9 Απριλίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 122ο: Η Νόνα αρνείται να κατηγορήσει τους χίπηδες, τους οποίους ο Αρβανιτάκης έχει συλλάβει ως υπόπτους για την καταστροφή του φούρνου της, θεωρώντας πως σε ό,τι έγινε, εμπλέκεται ο Λοΐζος. Παράλληλα, στο Ηράκλειο, ο Μάρκος επιβεβαιώνει την αγάπη του στην Κερασία και την πρόθεσή του να παντρευτούν, αλλά η επιθυμία της Κερασίας να υιοθετήσει το παιδί του Γράντου και της Τες, ρίχνει βαριά σκιά πάνω στη σχέση τους. Η Μαίρη, επιχειρώντας να πείσει τον διευθυντή της κλινικής να της δώσει την άδεια να επισκεφτεί τα Μάταλα με τον Δημητρό, ζητάει τη βοήθεια του Διονύση. Ο Διονύσης ανταποκρίνεται, ανασύροντας μια ιστορία ενός παλιού ασθενή, την οποία η Μαίρη χρησιμοποιεί εκβιαστικά για να επιτύχει τον στόχο της. Την ίδια στιγμή, η κοινότητα των χίπηδων συνεργάζεται για να ξαναφτιάξει τον φούρνο της Νόνας, ενώ ο Λοΐζος και η Ελένη ανακοινώνουν την έναρξη των εργασιών για το καινούργιο μεγάλο πλάνο του χτισίματος του ξενοδοχείου τους.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 123ο: Ο Νικήτας, έχοντας αποδεχτεί την κατάσταση της υγείας του, αποχαιρετά με τον δικό του τρόπο τον Χάρη, τη Νικολίνα και την Άννα. Στο διάλογο που έχει με τον Χάρη, ο δεύτερος ομολογεί στον πατέρα του πως η Υπατία συνεχίζει να του ζητάει να βρει τον δολοφόνο της μητέρας της. Ταυτόχρονα, ο Διονύσης αποφασίζει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να μην επιτρέψει την ανέγερση του ξενοδοχείου του Λοΐζου και της Ελένης, ενώ ο Αρβανιτάκης πλησιάζει όλο και περισσότερο στην αποκάλυψη του δικτύου της αρχαιοκαπηλίας. Ο Δημητρός εμφανίζεται συνοδευόμενος από τη Μαίρη στα Μάταλα και οι ούτως ή άλλως εύθραυστες ισορροπίες, τινάζονται στον αέρα. Ο Διονύσης, επιχειρώντας να διακόψει την πορεία του Καραχάλιου στη διερεύνηση του κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας, επιχειρεί να τον σταματήσει δολοφονώντας τον.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 124ο: Η απόπειρα δολοφονίας του Καραχάλιου, έχει ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Πιτ και την άμεση παρέμβαση του πατέρα του τελευταίου, ενώ ενεργοποιεί τη σύγκρουση ανάμεσα στον Καραχάλιο και τον Αρβανιτάκη, καθώς το χωριό κοιτάει με δυσπιστία την άφιξη του Δημητρού. Παράλληλα, η Κερασία αποφασίζει να αφήσει το Ηράκλειο και τον Μάρκο και να μεταφερθεί στα Μάταλα για να είναι κοντά στην εγκυμονούσα Τες. Η εμπλοκή της Μαίρης με την οικογένεια Αρχοντάκη, φέρνει στην επιφάνεια εκ νέου τη θαμμένη σύγκρουση ανάμεσα στον Διονύση και τη Νικολίνα.

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση…

Σεπτέμβριος 1969, Μάταλα. Η νεαρή γιατρός Υπατία Αρχοντάκη (Δανάη Μιχαλάκη) επιστρέφει από το Λονδίνο, στον τόπο της παιδικής της ηλικίας, προκειμένου να ανακοινώσει στην οικογένειά της ότι αρραβωνιάζεται και σκοπεύει να παντρευτεί τον Γιώργο (Γιάννης Κουκουράκης). Ο Γιώργος, ο οποίος ζει μαζί της στο Λονδίνο και εργάζεται στα ναυτιλιακά, θα έρθει στην Κρήτη λίγες ημέρες μετά την Υπατία προκειμένου να ζητήσει το χέρι της και επίσημα από την οικογένειά της.

Το πρώτο βράδυ της Υπατίας στα Μάταλα θα συνοδευτεί από την επανασύνδεση με τις παιδικές της φίλες, στις οποίες θα προτείνει να την παντρέψουν. Δίνουν ραντεβού στο πάρτι των χίπηδων, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στη μαγευτική παραλία της περιοχής. Εκεί, η Υπατία θα γνωρίσει την περίεργη, αλλά και φιλόξενη κοινότητα των «παιδιών των λουλουδιών», μέλος της οποίας είναι και ο Χάρι (Δημήτρης Μοθωναίος). Ανάμεσά τους θα γεννηθεί ένας έρωτας που ξεκινά με πόνο και εμπόδια και θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας δίνης που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά της όλα όσα οι ήρωές μας θεωρούσαν δεδομένα.

Σύντομα, με αφετηρία μια τραγική δολοφονία που θα συνταράξει την περιοχή, αλλά περισσότερο απ’ όλους την ίδια την Υπατία, ο παράδεισός της θα δοκιμαστεί πολύ σκληρά.

Παίζουν: Δανάη Μιχαλάκη (Υπατία Αρχοντάκη), Δημήτρης Μοθωναίος (Χάρι Πιρς), Αλέξανδρος Λογοθέτης (Διονύσης Αρχοντάκης), Γιούλικα Σκαφιδά (Αντιγόνη Αρχοντάκη), Νικόλας Παπαγιάννης (Γράντος Μαυριτσάκης), Δημοσθένης Παπαδόπουλος (Λοΐζος Ανδρουλιδάκης), Γωγώ Καρτσάνα (Μαρία Ζαφειράκη), Δημήτρης Ξανθόπουλος (Σήφης Γερωνυμάκης), Δημήτρης Κίτσος (Παύλος Αρχοντάκης), Ελεάνα Στραβοδήμου (Ναταλί Πασκάλ), Αλέξανδρος Πέρρος (Μαρκ Μπένσον), Μαρία Μπαγανά (Νόνα Ζηνοβάκη), Αλέξανδρος Μούκανος (Παπα-Νικόλας Μαυριτσάκης), Νίκος Καραγιώργης (Παντελής Αρβανιτάκης), Ευσταθία Τσαπαρέλη (Κερασία Μαυριτσάκη), Ξένια Ντάνια (Τες Γουίλσον), Μαρθίλια Σβάρνα (Λόρα Μπράουν), Γιώργος Σαββίδης (Τόμι Μπέικερ), Στέφανος Μουαγκιέ (Στιβ Μίλερ), Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος-Alex Sid (Μπράιαν Τέιλορ), Τάκης Σακελλαρίου (Κώστας Ζαφειράκης), Κατερίνα Λυπηρίδου (Ελένη Ανδρουλιδάκη), Νόνη Ιωαννίδου (Άννα Τσαμπουράκη), Γιώργος Γιαννόπουλος (Μανόλης Παπαγιαννάκης), Προμηθέας Νερατίνι (Ηλίας Παπαδομιχελάκης), Βερονίκη Κυριακοπούλου (Βερόνικα Τόμσον)

Στον ρόλο του Πιτ Φέργκιουσον ο Κώστας Νικούλι
Στον ρόλο του Γιώργου Παυλόπουλου ο Γιάννης Κουκουράκης
Στον ρόλο του Νικήτα Τσαμπουράκη ο Γιώργος Μιχαλάκης
Στον ρόλο του Ανδρέα Καραχάλιου ο Μάκης Παπαδημητρίου
Στον ρόλο της Νικολίνας Αρχοντάκη η Μπέτυ Λιβανού
Και στον ρόλο του Δημητρού Αρχοντάκη ο Γιώργος Νινιός

Σενάριο: Γιώργος Χρυσοβιτσάνος, Κώστας Γεραμπίνης
Σκηνοθεσία: Στέφανος Μπλάτσος
Σκηνοθέτες: Εύη Βαρδάκη, Χρήστος Ζαχαράκης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Γούλος, Άγγελος Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία: Σοφία Ζούμπερη
Ενδυματολογία: Νινέττα Ζαχαροπούλου
Μακιγιάζ: Λία Πρωτόπαππα, Έλλη Κριαρά
Ηχοληψία: Παναγιώτης Ψημμένος, Ανδρέας Γκόβας
Μοντάζ: Χρήστος Μαρκάκης
Μουσικοί-στίχοι: Alex Sid, Δημήτρης Νάσιος (Quasamodo)
Μουσική επιμέλεια: Ασημάκης Κοντογιάννης
Casting: Ηρώ Γάλλου
Project manager: Ορέστης Πλακιάς
Οργάνωση παραγωγής: Σπύρος Σάββας, Δημήτρης Αποστολίδης
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Executive producer: Βασίλης Χρυσανθόπουλος
Παραγωγή: ΕΡΤ

Βασισμένο σε μια πρωτότυπη ιδέα των Πηνελόπης Κουρτζή και Αυγής Βάγια

Φωτογραφικό υλικό