«Η παραλία» στην ΕΡΤ1: Ο Διονύσης ζητάει από τον Γράντο να κάνει...

«Η παραλία» στην ΕΡΤ1: Ο Διονύσης ζητάει από τον Γράντο να κάνει την απόλυτη θυσία | 04 – 07.03.2024

ΕΡΤ1

«Η παραλία»

Ο Διονύσης ζητάει από τον Γράντο να κάνει την απόλυτη θυσία
Ημερομηνίες μετάδοσης:
Από Δευτέρα 4
έως και Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, στις 22:45

Ο Διονύσης ζητάει από τον Γράντο να πραγματοποιήσει την απόλυτη θυσία για λογαριασμό του, γεγονός το οποίο του δημιουργεί έντονες σκέψεις σχετικά με τις κινήσεις του από εδώ και στο εξής. Παράλληλα, οι κάτοικοι του χωριού έχουν μπουχτίσει με τους χίπηδες και το μεγάλο κύμα του τουρισμού. Έτσι, ο Λοΐζος αποφασίζει να μιλήσει στον Μάρτιν, δίνοντάς του τελεσίγραφο για την παραμονή των χίπηδων στην παραλία.

Μη χάσετε τις συγκλονιστικές εξελίξεις στα νέα επεισόδια της σειράς της ΕΡΤ1 «Η παραλία», η οποία μεταδίδεται από τη Δευτέρα 4 έως και την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, στις 22:45.

Δείτε το trailer.
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 101: Ο Χάρι και η Μαρία κάνουν μια ειλικρινή κουβέντα για τα άτομα που έχουν χάσει από τη ζωή τους. Σε αυτή τη συζήτηση, η Μαρία παραδέχεται ότι μέσα στον τελευταίο χρόνο, έχει χάσει τον εαυτό της και οι πρόσφατες απώλειες, της έχουν δημιουργήσει τόσο μεγάλο κενό στα συναισθήματά της. Παρ’ όλα αυτά, μετά την εποικοδομητική της συζήτηση με τον Χάρι, αποφασίζει να επιστρέψει στο σπίτι της, κάτι που δημιουργεί έκπληξη στον Κώστα, αλλά και απεριόριστη χαρά που έχει πάλι μαζί του την κόρη του. Ο Γράντος έρχεται σε εξαιρετικά έντονη ρήξη με τον Παπα-Νικόλα, στην οποία μάρτυρας είναι και η Κερασία. Παράλληλα, ο Διονύσης ζητάει από τον Γράντο να πραγματοποιήσει την απόλυτη θυσία για λογαριασμό του, γεγονός το οποίο του δημιουργεί έντονες σκέψεις σχετικά με τις κινήσεις του από εδώ και στο εξής. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να πάρουν τα μυστικά τους στον τάφο τους, εκτός και αν δεν πρέπει να μείνουν μυστικά πια.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 102: Οι κάτοικοι του χωριού έχουν μπουχτίσει με τους χίπηδες και το μεγάλο κύμα τουρισμού που έχει κατακλύσει το χωριό. Γι’ αυτό τον λόγο, ο Λοΐζος αποφασίζει να αναλάβει να μιλήσει στον Μάρτιν, εκφράζοντας ξεκάθαρα τη δυσαρέσκειά του σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και δίνοντάς του τελεσίγραφο για την παραμονή των χίπηδων στην παραλία. Ξαφνικά, προσφέρεται μια ευκαιρία στη Νάταλι να φύγει μαζί με τη Μέλανι στο εξωτερικό και να ζήσουν ελεύθερες τον έρωτά τους. Ωστόσο, ο πραγματικός έρωτας της Ναταλί είναι η ζωή της στα Μάταλα, οι φίλοι της στην παραλία και το Mermaid. Ο Λοΐζος πλησιάζει τον Σήφη, σε μια προσπάθεια θα βελτιώσουν τις σχέσεις τους, προσφέροντάς του ένα χέρι βοήθειας στη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Δυστυχώς, τα βάσανα της οικογένειας Αρχοντάκη δεν έχουν τελειωμό, καθώς, για πρώτη φορά, όλο το χωριό στρέφεται εναντίον τους, με αφορμή το πιο απρόσμενο γεγονός.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 103: Σε μια έκτακτη σύσκεψη των χίπηδων, ο Μάρτιν μοιράζεται με τους υπόλοιπους χίπηδες του κοινοβίου την απειλή που εξαπέλυσε ο Λοΐζος εναντίον τους. Αυτή η συζήτηση, δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στους χίπηδες που βρίσκονται ήδη, εδώ και κάποια χρόνια, στην παραλία, σχετικά με το μέλλον τους και αποφασίζουν να υπερασπιστούν το έδαφός τους και την παραλία τους, που είναι και θα παραμείνει ανοιχτή για όλους. Σε μια προσπάθεια μετάνοιας, η Μαρία επισκέπτεται την καλύβα του Μαρκ, απολογούμενη για την πρόσφατη συμπεριφορά της. Τα αλλεπάλληλα χτυπήματα, που δέχεται τον τελευταίο καιρό ο Σήφης, αυξάνονται όσο πλησιάζει το τέλος του καλοκαιριού και η παραμονή της Σάρας στα Μάταλα μοιάζει αβέβαιη.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 104: Η Τες προβληματίζεται σχετικά με την καταλληλότητα του περιβάλλοντος στα Μάταλα και κυρίως κατά πόσο είναι εφικτό να μεγαλώσει το παιδί της σε ένα μέρος, στο οποίο δεν αισθάνεται ασφάλεια και σιγουριά. Οι σκέψεις της, λοιπόν, περιστρέφονται γύρω από την αναχώρησή της από το νησί, προκειμένου να προσφέρει το καλύτερο δυνατόν μέλλον στο παιδί που περιμένει. Όσο πλησιάζει ο χειμώνας, ένα μεγάλο κεφάλαιο κλείνει για τον καταραμένο τόπο των Ματάλων, χωρίς όμως να εξαλείφεται η αδικία που επικρατεί. Το μεγάλο ερώτημα, όμως, παραμένει: άραγε, ο Γράντος θα βρει τη δύναμη να κάνει το ηθικά σωστό;

Λίγα λόγια για την υπόθεση…

Σεπτέμβριος 1969, Μάταλα. Η νεαρή γιατρός Υπατία Αρχοντάκη (Δανάη Μιχαλάκη) επιστρέφει από το Λονδίνο, στον τόπο της παιδικής της ηλικίας, προκειμένου να ανακοινώσει στην οικογένειά της ότι αρραβωνιάζεται και σκοπεύει να παντρευτεί τον Γιώργο (Γιάννης Κουκουράκης). Ο Γιώργος, ο οποίος ζει μαζί της στο Λονδίνο και εργάζεται στα ναυτιλιακά, θα έρθει στην Κρήτη λίγες ημέρες μετά την Υπατία προκειμένου να ζητήσει το χέρι της και επίσημα από την οικογένειά της.

Το πρώτο βράδυ της Υπατίας στα Μάταλα θα συνοδευτεί από την επανασύνδεση με τις παιδικές της φίλες, στις οποίες θα προτείνει να την παντρέψουν. Δίνουν ραντεβού στο πάρτι των χίπηδων, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στη μαγευτική παραλία της περιοχής. Εκεί, η Υπατία θα γνωρίσει την περίεργη, αλλά και φιλόξενη κοινότητα των «παιδιών των λουλουδιών», μέλος της οποίας είναι και ο Χάρι (Δημήτρης Μοθωναίος). Ανάμεσά τους θα γεννηθεί ένας έρωτας που ξεκινά με πόνο και εμπόδια και θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας δίνης που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά της όλα όσα οι ήρωές μας θεωρούσαν δεδομένα.

Σύντομα, με αφετηρία μια τραγική δολοφονία που θα συνταράξει την περιοχή, αλλά περισσότερο απ’ όλους την ίδια την Υπατία, ο παράδεισός της θα δοκιμαστεί πολύ σκληρά.

Παίζουν: Δανάη Μιχαλάκη (Υπατία Αρχοντάκη), Δημήτρης Μοθωναίος (Χάρι Πιρς), Αλέξανδρος Λογοθέτης (Διονύσης Αρχοντάκης), Γιούλικα Σκαφιδά (Αντιγόνη Αρχοντάκη), Νικόλας Παπαγιάννης (Γράντος Μαυριτσάκης), Δημοσθένης Παπαδόπουλος (Λοΐζος Ανδρουλιδάκης), Γωγώ Καρτσάνα (Μαρία Ζαφειράκη), Δημήτρης Ξανθόπουλος (Σήφης Γερωνυμάκης), Δημήτρης Κίτσος (Παύλος Αρχοντάκης), Ελεάνα Στραβοδήμου (Ναταλί Πασκάλ), Αλέξανδρος Πέρρος (Μαρκ Μπένσον), Μαρία Μπαγανά (Νόνα Ζηνοβάκη), Αλέξανδρος Μούκανος (Παπα-Νικόλας Μαυριτσάκης), Νίκος Καραγιώργης (Παντελής Αρβανιτάκης), Ευσταθία Τσαπαρέλη (Κερασία Μαυριτσάκη), Ξένια Ντάνια (Τες Γουίλσον), Μαρθίλια Σβάρνα (Λόρα Μπράουν), Γιώργος Σαββίδης (Τόμι Μπέικερ), Στέφανος Μουαγκιέ (Στιβ Μίλερ), Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος-Alex Sid (Μπράιαν Τέιλορ), Τάκης Σακελλαρίου (Κώστας Ζαφειράκης), Κατερίνα Λυπηρίδου (Ελένη Ανδρουλιδάκη), Νόνη Ιωαννίδου (Άννα Τσαμπουράκη), Γιώργος Γιαννόπουλος (Μανόλης Παπαγιαννάκης), Προμηθέας Νερατίνι (Ηλίας Παπαδομιχελάκης), Βερονίκη Κυριακοπούλου (Βερόνικα Τόμσον)

Στον ρόλο του Πιτ Φέργκιουσον ο Κώστας Νικούλι
Στον ρόλο του Γιώργου Παυλόπουλου ο Γιάννης Κουκουράκης
Στον ρόλο του Νικήτα Τσαμπουράκη ο Γιώργος Μιχαλάκης
Στον ρόλο του Ανδρέα Καραχάλιου ο Μάκης Παπαδημητρίου
Στον ρόλο της Νικολίνας Αρχοντάκη η Μπέτυ Λιβανού
Και στον ρόλο του Δημητρού Αρχοντάκη ο Γιώργος Νινιός

Σενάριο: Γιώργος Χρυσοβιτσάνος, Κώστας Γεραμπίνης
Σκηνοθεσία: Στέφανος Μπλάτσος
Σκηνοθέτες: Εύη Βαρδάκη, Χρήστος Ζαχαράκης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Γούλος, Άγγελος Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία: Σοφία Ζούμπερη
Ενδυματολογία: Νινέττα Ζαχαροπούλου
Μακιγιάζ: Λία Πρωτόπαππα, Έλλη Κριαρά
Ηχοληψία: Παναγιώτης Ψημμένος, Ανδρέας Γκόβας
Μοντάζ: Χρήστος Μαρκάκης
Μουσικοί-στίχοι: Alex Sid, Δημήτρης Νάσιος (Quasamodo)
Μουσική επιμέλεια: Ασημάκης Κοντογιάννης
Casting: Ηρώ Γάλλου
Project manager: Ορέστης Πλακιάς
Οργάνωση παραγωγής: Σπύρος Σάββας, Δημήτρης Αποστολίδης
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Executive producer: Βασίλης Χρυσανθόπουλος
Παραγωγή: ΕΡΤ

Βασισμένο σε μια πρωτότυπη ιδέα των Πηνελόπης Κουρτζή και Αυγής Βάγια

Φωτογραφικό υλικό 101ου επεισοδίου

Φωτογραφικό υλικό 102ου επεισοδίου

Φωτογραφικό υλικό 103ου επεισοδίου

Φωτογραφικό υλικό 104ου επεισοδίου