«Η παραλία» στην ΕΡΤ1: Ο Καραχάλιος τα βάζει με την οικογένεια...

«Η παραλία» στην ΕΡΤ1: Ο Καραχάλιος τα βάζει με την οικογένεια Αρχοντάκη και βιώνει τα αντίποινα | 15 – 18.01.2024

ΕΡΤ1

«Η παραλία»

Ο Καραχάλιος τα βάζει με την οικογένεια Αρχοντάκη
και βιώνει τα αντίποινα
Ημερομηνίες μετάδοσης:
Από Δευτέρα 15
έως και Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, στις 22:45

Η σχέση της Υπατίας και του Χάρι φαίνεται να μπαίνει σε νέα τροχιά και μαζί κάνουν όνειρα και πλάνα για το μέλλον τους. Την ίδια στιγμή, η έρευνα του Καραχάλιου για το παρελθόν της οικογένειας Αρχοντάκη, θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα απ’ αυτά που περίμενε: αφού στράφηκε προς τον Αρχοντάκη με μια πολύ βαριά κατηγορία, πλέον θα αρχίσει να βιώνει τα αντίποινα, καθώς θα καταλάβει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι τα έβαλε με τον λάθος άνθρωπο…

Μη χάσετε τις συγκλονιστικές εξελίξεις στα νέα επεισόδια της σειράς της ΕΡΤ1 «Η παραλία», η οποία μεταδίδεται από τη Δευτέρα 15 έως και την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, στις 22:45.

Δείτε το τρέιλερ.
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 73: Σε συνέχεια του «παράξενου» δείπνου της Υπατίας με τον Χάρι, η σχέση τους φαίνεται να μπαίνει σε νέα τροχιά, ενώ αποκαλύπτουν σιγά σιγά και τα νέα τους στο υπόλοιπο χωριό. Η σχέση του Γράντου με την Κερασία, από την άλλη, φαίνεται να καταλήγει με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο, καθώς η Κερασία δείχνει να μην αντέχει άλλο. Ο Σήφης αποκτά νέο ενδιαφέρον στη ζωή του και σε συνεργασία με τον Γράντο μπλέκουν στα «ψαρέματά» τους και τον Μαρκ. Η Άννα εξομολογείται τον πόνο της για τον Νικήτα στον Παπα-Νικόλα, ενώ ο ίδιος ο Νικήτας, πιωμένος, μπλέκει ξανά το χωριό, αυτή τη φορά βγάζοντας τον Δημητρό στο προσκήνιο. Αυτό, σε συνδυασμό με ένα ανησυχητικό περιστατικό ανάμεσα στον Δημητρό και τη Νάταλι, περιπλέκουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα και τις πεποιθήσεις του χωριού για την οικογένεια Αρχοντάκη.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 74: Ο Χάρι και η Υπατία κάνουν όνειρα και πλάνα για το μέλλον τους, το επαγγελματικό, αλλά και το προσωπικό. Ο Τόμι εξομολογείται στη Νόνα τα συναισθήματά του για τον Λοΐζο, η οποία ανησυχεί πολύ. Μετά την ανάκριση υπό τη μορφή φιλικής βόλτας από τον Καραχάλιο στον Δημητρό, η Νικολίνα αναλαμβάνει δράση θέλοντας να βάλει φρένο στις έρευνες του αστυνομικού. Στο παιχνίδι παρασέρνει και τον Διονύση, ο οποίος προκειμένου να προστατέψει την οικογένειά του έχει αποδείξει ότι μπορεί να τραβήξει τα πράγματα στα άκρα. Οι αποκαλύψεις της έρευνας του Καραχάλιου για τον Αρχοντάκη θα σοκάρουν τους πάντες.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 75: Το νέο ενδιαφέρον στη ζωή του Σήφη φαίνεται ότι ευδοκιμεί, καθώς αποφασίζει να δοκιμάσει τελικά την τύχη του στον έρωτα με τη Σάρα, μια νέα χίπισσα. Ο Νικήτας από την άλλη είναι έτοιμος να πάρει για μια ακόμη φορά τη λάθος απόφαση, αλλά και πάλι η Νικολίνα είναι εκεί να διασφαλίσει ότι όλα θα γίνουν όπως τα θέλει εκείνη. O Καραχάλιος έχει μπουχτίσει με τα μυστικά και τα ψέματα της τοπικής κοινωνίας και είναι έτοιμος να τα τινάξει όλα στον αέρα. Αφού στράφηκε προς τον Αρχοντάκη με μια πολύ βαριά κατηγορία, πλέον θα αρχίσει να βιώνει τα αντίποινα, καθώς θα καταλάβει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι τα έβαλε με τον λάθος άνθρωπο. Και μάλιστα ακριβώς τη στιγμή που η Μαρία αποφασίζει να του ανοίξει την καρδιά της. Ο Γράντος και ο Σήφης φαίνεται ότι βρίσκουν πια τον τρόπο για να προχωρήσουν με τις νέες παρανομίες τους, ενώ η Κερασία φαίνεται αποφασισμένη για το επόμενο μεγάλο βήμα, καθώς φαίνεται να βρίσκει αυτό που της αξίζει για το μέλλον της.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 76: Ο Δημητρός, μην μπορώντας να συγκρατήσει άλλο τη χαρά του για τον επικείμενο ερχομό του παιδιού της Υπατίας, μοιράζεται με όλο το χωριό τα χαρμόσυνα νέα. Στο καφενείο του Σήφη επικρατεί σωστό γλέντι, με μπόλικο κρασί και ρακή προς τιμήν της Υπατίας και του Χάρι, ενώ όλο το χωριό πλέει σε πελάγη ευτυχίας και συγχαίρει το ζευγάρι. Παράλληλα, όμως, οι ενέργειες του Καραχάλιου ως προς την έρευνα του παρελθόντος του Αρχοντάκη, φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα απ’ αυτά που θα περίμενε, πλήττοντάς τον άμεσα, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Λίγα λόγια για την υπόθεση…

Σεπτέμβριος 1969, Μάταλα. Η νεαρή γιατρός Υπατία Αρχοντάκη (Δανάη Μιχαλάκη) επιστρέφει από το Λονδίνο, στον τόπο της παιδικής της ηλικίας, προκειμένου να ανακοινώσει στην οικογένειά της ότι αρραβωνιάζεται και σκοπεύει να παντρευτεί τον Γιώργο (Γιάννης Κουκουράκης). Ο Γιώργος, ο οποίος ζει μαζί της στο Λονδίνο και εργάζεται στα ναυτιλιακά, θα έρθει στην Κρήτη λίγες ημέρες μετά την Υπατία προκειμένου να ζητήσει το χέρι της και επίσημα από την οικογένειά της.

Το πρώτο βράδυ της Υπατίας στα Μάταλα θα συνοδευτεί από την επανασύνδεση με τις παιδικές της φίλες, στις οποίες θα προτείνει να την παντρέψουν. Δίνουν ραντεβού στο πάρτι των χίπηδων, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στη μαγευτική παραλία της περιοχής. Εκεί, η Υπατία θα γνωρίσει την περίεργη, αλλά και φιλόξενη κοινότητα των «παιδιών των λουλουδιών», μέλος της οποίας είναι και ο Χάρι (Δημήτρης Μοθωναίος). Ανάμεσά τους θα γεννηθεί ένας έρωτας που ξεκινά με πόνο και εμπόδια και θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας δίνης που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά της όλα όσα οι ήρωές μας θεωρούσαν δεδομένα.

Σύντομα, με αφετηρία μια τραγική δολοφονία που θα συνταράξει την περιοχή, αλλά περισσότερο απ’ όλους την ίδια την Υπατία, ο παράδεισός της θα δοκιμαστεί πολύ σκληρά.

Παίζουν: Δανάη Μιχαλάκη (Υπατία Αρχοντάκη), Δημήτρης Μοθωναίος (Χάρι Πιρς), Αλέξανδρος Λογοθέτης (Διονύσης Αρχοντάκης), Γιούλικα Σκαφιδά (Αντιγόνη Αρχοντάκη), Νικόλας Παπαγιάννης (Γράντος Μαυριτσάκης), Δημοσθένης Παπαδόπουλος (Λοΐζος Ανδρουλιδάκης), Γωγώ Καρτσάνα (Μαρία Ζαφειράκη), Δημήτρης Ξανθόπουλος (Σήφης Γερωνυμάκης), Δημήτρης Κίτσος (Παύλος Αρχοντάκης), Ελεάνα Στραβοδήμου (Ναταλί Πασκάλ), Αλέξανδρος Πέρρος (Μαρκ Μπένσον), Μαρία Μπαγανά (Νόνα Ζηνοβάκη), Αλέξανδρος Μούκανος (Παπα-Νικόλας Μαυριτσάκης), Νίκος Καραγιώργης (Παντελής Αρβανιτάκης), Ευσταθία Τσαπαρέλη (Κερασία Μαυριτσάκη), Ξένια Ντάνια (Τες Γουίλσον), Μαρθίλια Σβάρνα (Λόρα Μπράουν), Γιώργος Σαββίδης (Τόμι Μπέικερ), Στέφανος Μουαγκιέ (Στιβ Μίλερ), Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος-Alex Sid (Μπράιαν Τέιλορ), Τάκης Σακελλαρίου (Κώστας Ζαφειράκης), Κατερίνα Λυπηρίδου (Ελένη Ανδρουλιδάκη), Νόνη Ιωαννίδου (Άννα Τσαμπουράκη), Γιώργος Γιαννόπουλος (Μανόλης Παπαγιαννάκης), Προμηθέας Νερατίνι (Ηλίας Παπαδομιχελάκης), Βερονίκη Κυριακοπούλου (Βερόνικα Τόμσον)

Στον ρόλο του Πιτ Φέργκιουσον ο Κώστας Νικούλι
Στον ρόλο του Γιώργου Παυλόπουλου ο Γιάννης Κουκουράκης
Στον ρόλο του Νικήτα Τσαμπουράκη ο Γιώργος Μιχαλάκης
Στον ρόλο του Ανδρέα Καραχάλιου ο Μάκης Παπαδημητρίου
Στον ρόλο της Νικολίνας Αρχοντάκη η Μπέτυ Λιβανού
Και στον ρόλο του Δημητρού Αρχοντάκη ο Γιώργος Νινιός

Σενάριο: Γιώργος Χρυσοβιτσάνος, Κώστας Γεραμπίνης
Σκηνοθεσία: Στέφανος Μπλάτσος
Σκηνοθέτες: Εύη Βαρδάκη, Χρήστος Ζαχαράκης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Γούλος, Άγγελος Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία: Σοφία Ζούμπερη
Ενδυματολογία: Νινέττα Ζαχαροπούλου
Μακιγιάζ: Λία Πρωτόπαππα, Έλλη Κριαρά
Ηχοληψία: Παναγιώτης Ψημμένος, Ανδρέας Γκόβας
Μοντάζ: Χρήστος Μαρκάκης
Μουσικοί-στίχοι: Alex Sid, Δημήτρης Νάσιος (Quasamodo)
Μουσική επιμέλεια: Ασημάκης Κοντογιάννης
Casting: Ηρώ Γάλλου
Project manager: Ορέστης Πλακιάς
Οργάνωση παραγωγής: Σπύρος Σάββας, Δημήτρης Αποστολίδης
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Executive producer: Βασίλης Χρυσανθόπουλος
Παραγωγή: ΕΡΤ

Βασισμένο σε μια πρωτότυπη ιδέα των Πηνελόπης Κουρτζή και Αυγής Βάγια

Φωτογραφικό υλικό 73ου επεισοδίου

Φωτογραφικό υλικό 74ου επεισοδίου

Φωτογραφικό υλικό 75ου επεισοδίου

Φωτογραφικό υλικό 76ου επεισοδίου