«ΗΛΕΚΤΡΑ» στην ΕΡΤ1: Ποιος στήνει ενέδρα θανάτου στον Παύλο; | 11 – 14.12.2023

«ΗΛΕΚΤΡΑ» στην ΕΡΤ1: Ποιος στήνει ενέδρα θανάτου στον Παύλο; | 11 – 14.12.2023

ΕΡΤ1

«Ηλέκτρα»

Ποιος στήνει ενέδρα θανάτου στον Παύλο;

Από Δευτέρα 11 έως και Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, στις 19:10

Η Δόμνα και ο Κυριάκος διώχνουν τον Βασίλη από το σπίτι, εκείνος απελπισμένος,  καταφεύγει στο ποτό και βρίσκεται μες στη νύχτα να χτυπά την πόρτα της Ουρανίας! Ο Βρεττός αποκαλύπτει στον Νικόλα το σχέδιό του για το Σεραφεντίνογλου, ενώ ο τελευταίος κρατά ένα φάκελο με κάποια στοιχεία που καίνε τον Νικόλα. Η Ηλέκτρα με το Σωτήρη βρίσκονται στην Αθήνα. Ο Παύλος βρίσκει τρόπο να φύγει από το νησί. Εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά στην Ηλέκτρα και είναι αποφασισμένος να περάσουν έστω και λίγο χρόνο μαζί. Ο Σεραφεντίνογλου έχει μάθει για το σκοτεινό παρελθόν του Νικόλα και ότι η φωτιά δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγε να καταστρέψει τον πατέρα του! Οι δύο τύποι που παρακολουθούν τον Παύλο ετοιμάζονται για επίθεση με όπλα στο ξενοδοχείο που μένει. Όμως μέσα στο δωμάτιο μαζί του βρίσκεται και η Ηλέκτρα! Η αποκάλυψη της εγκυμοσύνης της Φιλιώς φέρνει τοv Νικόλα στα όριά του. Η Ηλέκτρα με τον Παύλο ζουν στην Αθήνα όπως ονειρεύονται όλοι οι ερωτευμένοι: μαζί και ελεύθεροι. Όμως, κάποια στιγμή, ακούγεται ένας πυροβολισμός… Τι έχει συμβεί;

Μη χάσετε τις συγκλονιστικές εξελίξεις της συναρπαστικής ερωτικής δραματικής σειράς εποχής «Ηλέκτρα», που μεταδίδεται από τη Δευτέρα 11 έως και την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, στις 19:10.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα  11 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 19:10

Επεισόδιο 41ο. Η Δόμνα και ο Κυριάκος διώχνουν το Βασίλη από το σπίτι, εκείνος απελπισμένος,  καταφεύγει στο ποτό και βρίσκεται μες στη νύχτα να χτυπά την πόρτα της Ουρανίας! Πώς θα αντιδράσει εκείνη σε μια ακόμα υποτροπή του; Ο Βρεττός αποκαλύπτει στον Νικόλα το σχέδιό του για το Σεραφεντίνογλου, ενώ ο τελευταίος κρατά ένα φάκελο με κάποια στοιχεία που καίνε τον Νικόλα. Η Ηλέκτρα με το Σωτήρη βρίσκονται στην Αθήνα. Ο Παύλος βρίσκει τρόπο να φύγει από το νησί, εμπλέκοντας εντέχνως στο σχέδιό του τη Μερόπη. Εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά στην Ηλέκτρα και είναι αποφασισμένος να περάσουν, έστω και λίγο χρόνο μαζί, μακριά από τα επίμονα βλέμματα των κατοίκων της Αρσινόης. Αλλά, αν στην Αθήνα κανείς δεν γνωρίζει την Ηλέκτρα, ποιοι είναι αυτοί οι δύο τύποι που τους παρακολουθούν; Κι ο Νικόλας σε ποια τηλεφωνεί λέγοντάς τη πως «πρέπει να πουλήσει ένα παραμυθάκι»;

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 12 Δεκεμβρίου  2023, ώρα 19:10

Επεισόδιο 42ο. Ο Σωτήρης επισκέπτεται την οδό στην πρωτεύουσα που του υπέδειξε ο διοικητής ότι μένει η Πόπη, ώστε να δει αν είναι καλά. Εκεί συναντάει μια μυστήρια γυναίκα που του έχει νέα από την Πόπη! Η συμφωνία του Βρεττού με τον Σεραφεντίνογλου προχωράει αλλά με ύπουλες κινήσεις και από τις δυο μεριές. Ο Σεραφεντίνογλου έχει μάθει για το σκοτεινό παρελθόν του Νικόλα και ότι η φωτιά δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγε να καταστρέψει τον πατέρα του! Τι ζητά από τον Νικόλα για να μην αποκαλύψει παντού το μυστικό του; Η Φιλιώ τον επισκέπτεται, έχοντας να του πει κάτι πάρα πολύ σοβαρό που ο ίδιος αγνοεί. Πώς θα αντιδράσει σε αυτήν την είδηση η οποία θα αλλάξει όλα τα δεδομένα; Οι δύο τύποι που παρακολουθούν τον Παύλο ετοιμάζονται για επίθεση με όπλα στο ξενοδοχείο που μένει. Όμως, μέσα στο δωμάτιο μαζί του βρίσκεται και η Ηλέκτρα!

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 19:10

Επεισόδιο 43ο. Η αποκάλυψη της εγκυμοσύνης της Φιλιώς φέρνει τον Νικόλα στα όριά του. Θα καταφέρει να την πείσει να το ρίξει; Η Ηλέκτρα με τον Παύλο ζουν στην Αθήνα όπως ονειρεύονται όλοι οι ερωτευμένοι: μαζί κι ελεύθεροι. Ο Βασίλης βρίσκεται σε δεινή θέση. Η παρουσία του σε κατάσταση μέθης μπροστά στην Ουρανίτσα του, έχει θέσει για άλλη μια φορά, τον επικείμενο γάμο τους σε κίνδυνο. Η Δόμνα βρίσκει το ημερολόγιο της Ηλέκτρας. Διαβάζει όλη την αλήθεια για τη σχέση της με τον Παύλο. Λίγο αργότερα μαθαίνει ότι ο Παύλος είναι στην Αθήνα. Πώς θα αντιδράσει; Να ‘ναι άραγε το «κακό φεγγάρι» που έχει σημαδέψει τη μοίρα της Ηλέκτρας; Ο Σωτήρης επιστρέφει στο ξενοδοχείο τους, μα δεν τη βρίσκει εκεί. Λίγο αργότερα, σε ένα άλλο ξενοδοχείο, ο Παύλος της ψιθυρίζει ενώ εκείνη τον κοιτά έντρομη: «Μη βγεις. Ό,τι κι αν ακούσεις». Μια στιγμή μετά, ακούγεται πυροβολισμός.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη  14 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 19:10

Επεισόδιο 44o. Η Ηλέκτρα αντικρίζει με τρόμο, τον Παύλο που είναι χτυπημένος. Ο άγνωστος άνδρας κείτεται αιμόφυρτος. Παύλος και Ηλέκτρα είναι σε αποδρομή. Ο Παύλος ζητά απ’ την Ηλέκτρα να γυρίσει αμέσως στο νησί. Η Ηλέκτρα, πολύ ταραγμένη, ζητά από τον Σωτήρη να φύγουν. Ο Σωτήρης βλέποντας τα πειραγμένα νεύρα της δέχεται. Γυρίζουν πίσω. Η Ηλέκτρα χάλια ψυχικά ξεσπά σε κλάματα στην αγκαλιά της Δόμνας. Παράλληλα, η Τιτίκα ενημερώνει τη Μάρω ότι η Φιλιώ είναι έγκυος από τον Νικόλα και προσπαθεί να την εξαγοράσει για να κάνει έκτρωση η κόρη της. Αλλά ο Νικόλας τελικά ζητά τη Φιλιώ σε γάμο, για να μη χάσει την εύνοια του πατέρα του. Στην Αθήνα ο Παύλος έχει βρει τρόπο να φύγει, αλλά τελευταία στιγμή κάποιος άγνωστος τον σταματά αρπάζοντάς τον. Θα γλιτώσει;

 

Η ιστορία…

Νήσος Αρσινόη. Η Ηλέκτρα (Έμιλυ Κολιανδρή), μια γυναίκα εγκλωβισμένη στους ρόλους που άλλοι διάλεξαν για εκείνη, της καλής κόρης, συζύγου και μάνας, ασφυκτιά στην κλειστή νησιωτική κοινωνία. Παντρεμένη με τον -κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό της- δήμαρχο της Αρσινόης Σωτήρη Βρεττό (Τάσος Γιαννόπουλος), η Ηλέκτρα έχει βαφτίσει την υποταγή καθήκον και την καταπίεση εγκαρτέρηση. Αναζητεί καθημερινά τις λίγες στιγμές ελευθερίας που της προσφέρει μια βουτιά στο ποτάμι και μια βόλτα με το άλογό της, μέχρι τη στιγμή που συναντιέται με το πεπρωμένο της.

Ο Παύλος Φιλίππου (Αποστόλης Τότσικας), ένας γοητευτικός και μυστηριώδης άντρας, καταφθάνει στην Αρσινόη για ν’ αναλάβει τη θέση του καθηγητή μαθηματικών στο γυμνάσιο του νησιού. Η Ηλέκτρα νιώθει ότι αυτός ο άντρας κρατάει το κλειδί της ελευθερίας της. Η ελευθερία, όμως, έρχεται πάντα μ’ ένα τίμημα. Ακόμα κι αν η Ηλέκτρα κατορθώσει να σπάσει τα δεσμά της φυλακής της, δεν μπορεί να ελευθερωθεί από το παρελθόν της…

Οι εφιαλτικές μνήμες της ξυπνούν με την επιστροφή του Νικόλα Βρεττού (Θανάσης Πατριαρχέας) στο νησί και ένα καλά κρυμμένο μυστικό κινδυνεύει ν’ αποκαλυφθεί. Η Ηλέκτρα θ’ αναμετρηθεί με το παρελθόν της, αλλά και με τα όρια της ελευθερίας της και θα γράψει, έτσι, το πιο ιδιαίτερο και σκοτεινό κεφάλαιο στο ημερολόγιο της ζωής της.

«Ό,τι γράφει η μοίρα μελανό, ο ήλιος δεν τ’ ασπρίζει».

Παίζουν: Έμιλυ Κολιανδρή (Ηλέκτρα), Αποστόλης Τότσικας (Παύλος Φιλίππου), Τάσος Γιαννόπουλος (Σωτήρης Βρεττός), Κατερίνα Διδασκάλου (Δόμνα Σαγιά), Γιώργος Συμεωνίδης (Στέργιος Σαγιάς), Λουκία Παπαδάκη (Τιτίκα Βρεττού), Αλέξανδρος Μυλωνάς (Πέτρος Βρεττός), Θανάσης Πατριαρχέας (Νικόλας Βρεττός), Νεφέλη Κουρή (Κατερίνα), Ευαγγελία Μουμούρη (Μερόπη Χατζή), Δανάη Λουκάκη (Ζωή Νικολαΐδου), Δρόσος Σκώτης (Κυριάκος Χατζής), Ειρήνη Λαφαζάνη (Δανάη), Όλγα Μιχαλοπούλου (Νεφέλη), Νεκτάρια Παναγιωτοπούλου (Σοφία), Βίκτωρας Πέτσας (Βασίλης), Νίκος Ιωαννίδης (Σταύρος), Παύλος Κουρτίδης (Ορέστης), Μανώλης Γεραπετρίτης (Περλεπές- Διευθυντής σχολείου), Αλέξανδρος Πιεχόβιακ (Νώντας), Γκαλ Ρομπίσα (Μάρκος), Βασίλειος-Κυριάκος Αφεντούλης (αστυνομικός Χάρης), Χρήστος Γεωργαλής (Σεραφεντίνογλου), Γρηγορία Μεθενίτη (Πόπη), Ιφιγένεια Πιερίδου (Ουρανία), Αστέριος Κρικώνης (Φανούρης), Φανή Καταβέλη (Ελένη), Ευγενία Καραμπεσίνη (Φιλιώ), Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου (Ντίνος), Άρης Αντωνόπουλος (υπαστυνόμος Νίνης), Ελένη Κούστα (Μάρω), Αλκιβιάδης Μαγγόνας (Τέλης)

Σενάριο: Μαντώ Αρβανίτη, Θωμάς Τσαμπάνης
Σκηνοθεσία: Βίκυ Μανώλη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος, Γιάννης Μάνος
Ενδυματολόγος: Έλενα Παύλου
Σκηνογράφος: Κική Πίττα
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Κόντος
Εκτέλεση παραγωγής: JK PRODUCTIONS – ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Παραγωγή: ΕΡΤ

Φωτογραφικό υλικό 41ου επεισοδίου

Φωτογραφικό υλικό 42ου επεισοδίου

Φωτογραφικό υλικό 43ου επεισοδίου

Φωτογραφικό υλικό 44ου επεισοδίου