«Καρτ ποστάλ» στην ΕΡΤ1 – «Γνώθι σαυτόν»: Μια απροσδόκητη συνάντηση γίνεται μάθημα...

«Καρτ ποστάλ» στην ΕΡΤ1 – «Γνώθι σαυτόν»: Μια απροσδόκητη συνάντηση γίνεται μάθημα αυτογνωσίας για τον Τζόζεφ | Σάββατο 11.12.2021

 «Καρτ ποστάλ» στην ΕΡΤ1

«Γνώθι σαυτόν»

Μια απροσδόκητη συνάντηση γίνεται μάθημα αυτογνωσίας για τον Τζόζεφ
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 11.12.2021, στις 23:00

«Γνώθι σαυτόν» είναι ο τίτλος του ενδέκατου από τα 12 αυτοτελή επεισόδια της συναρπαστικής σειράς μυθοπλασίας «Καρτ ποστάλ», που βασίζεται στα βιβλία της δημοφιλούς Βρετανίδας συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ, «Cartes Postales from Greece» και «The Last Dance», και θα παρακολουθήσετε στην ΕΡΤ1 το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, στις 23:00.

Με πρωταγωνιστή -και συνδετικό κρίκο- τον Aνδρέα Κωνσταντίνου, στο συγκεκριμένο επεισόδιο με τις Λένα Παπαληγούρα και Μελισσάνθη Μάχουτ, με φόντο τον επιβλητικό αρχαιολογικό χώρο της Λατούς στην Κρήτη, και με φαντασμαγορικά πλάνα από την πόλη του  Αγίου Νικολάου, ο Τζόζεφ συναντά δύο νέες γυναίκες και μέσα από την ιστορία τους βρίσκει απαντήσεις στα δικά του μύχια ερωτήματα.

Επεισόδιο 11ο: «Γνώθι σαυτόν»
Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 23:00

Με αφορμή μια απροσδόκητη συνάντηση, ο Τζόζεφ (Ανδρέας Κωνσταντίνου) βρίσκεται στον αρχαίο συνοικισμό της Λατούς, ένα μέρος που ξυπνά έντονες αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας.

Αφορμή είναι η Αθηνά (Λένα Παπαληγούρα), μια γυναίκα που έχει χτίσει μια ζωή καθ’ υπόδειξιν των άλλων και καταλήγει στο νησί ακολουθώντας ένα βαθύτερο ένστικτο και διάσπαρτα σημάδια της τύχης.

Στα 30ά γενέθλιά της και με τη βοήθεια του Τζόζεφ, η Αθηνά θα γνωρίσει τη Σοφία (Μελισσάνθη Μάχουτ) και θα  διανύσει μια εσωτερική διαδρομή, που θα φέρει στο φως κρυμμένες επιθυμίες κι έναν εαυτό που η ίδια δεν γνώριζε πως υπήρχε.

Ζώντας από κοντά την ιστορία της, ο Τζόζεφ θα πάρει τις δικές του απαντήσεις στα ερωτήματα που τόσο καιρό έθετε στα γράμματά του και στις καρτ ποστάλ. Ποιος είναι; Ποια ζωή θέλει να ζήσει; Και με ποιον άνθρωπο στο πλευρό του;

Παίζουν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Λένα Παπαληγούρα, Μελισσάνθη Μάχουτ

Δείτε το trailer.

Η ιστορία…

Ένας καθηγητής Πανεπιστημίου σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι μαθητείας

Με πλάνα από τη βρετανική πρωτεύουσα, σε κεντρικές τοποθεσίες, όπως Albert Bridge, Battersea Park, Chelsea και Picadilly Circus, αλλά και από την Κρήτη, όπου έχει γίνει το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων, και κυρίως τον μαγευτικό Άγιο Νικόλαο, το Αεροδρόμιο Ηρακλείου, τον Αρχαιολογικό Χώρο Λατώ, την Ελούντα και την Ιεράπετρα, και με εξαιρετικούς και διαφορετικούς σε κάθε επεισόδιο ηθοποιούς, η σειρά καταγράφει την ιστορία του Τζόζεφ.

Ο Τζόζεφ (Aνδρέας Κωνσταντίνου), πρωταγωνιστής -και συνδετικός κρίκος- στις 12 αυτοτελείς ιστορίες της σειράς, είναι ένας ελληνικής καταγωγής, εσωστρεφής Άγγλος αρχαιολόγος, ο οποίος, σχεδιάζοντας να κάνει πρόταση γάμου στη σύντροφό του, έχει προγραμματίσει ένα ταξίδι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη.

Όταν εκείνη δεν εμφανίζεται στο αεροδρόμιο την ημέρα της αναχώρησης, ο Τζόζεφ επιστρέφει στα πατρογονικά εδάφη για να αναλάβει θέση συμβούλου σε μια ανασκαφή και αρχίζει μια μοναχική περιπλάνηση στο νησί, ένα δυναμικό ταξίδι στον εσωτερικό κόσμο της ψυχής του. Αποκαρδιωμένος, αρχίζει να στέλνει καρτ ποστάλ στο σπίτι της πρώην, πια, συντρόφου του στο Λονδίνο, αφηγούμενος ιστορίες που ακούει ή βιώνει στην Κρήτη.

Δεν γνωρίζει, όμως, ότι τις κάρτες παραλαμβάνει η νέα ένοικος του σπιτιού, η Έλι, η οποία αναπτύσσει συναισθήματα για τον μυστηριώδη άντρα… Μπορούν οι μύχιες σκέψεις ενός αγνώστου στο χαρτί να τον κάνουν ερωτεύσιμο;

Γουίλ Χίσλοπ, Μάργκαρετ Κλούνι

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν στα 12 επεισόδια είναι οι Μάργκαρετ Κλούνι, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αιμιλία Υψηλάντη, Αλμπέτρο Εσκενάζυ, Μυρτώ Αλικάκη, Γιάννος Περλέγκας, Άννα Μάσχα, Μαρία Ναυπλιώτου, Ορφέας Αυγουστίδης, Θάνος Τοκάκης, Λένα Παπαληγούρα, Μαρία Βοσκοπούλου κ.ά.

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μαρία Βοσκοπούλου
Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μαρία Ναυπλιώτου

Η «Καρτ ποστάλ» φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του βραβευμένου Γιώργου Παπαβασιλείου. Την τηλεοπτική διασκευή του σεναρίου έχουν αναλάβει, μαζί με τη συγγραφέα, ο Νίκος Απειρανθίτης, η Αλεξάνδρα Κατσαρού (Αλεξάνδρα Κ*), η Δώρα Μασκλαβάνου και ο Παναγιώτης Χριστόπουλος.

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Η σύνθεση πρωτότυπης μουσικής και τα τραγούδια είναι του Μίνου Μάτσα. Σκηνογράφος είναι η Πηνελόπη Βαλτή και ενδυματολόγος η Μάρλι Αλιφέρη.

Σε όλα τα τα επεισόδια εμφανίζονται οι Μάργκαρετ Κλούνι στον ρόλο της Έλι και ο Γουίλ Χίσλοπ στον ρόλο του Μάρτιν.

Η Μάργκαρετ Κλούνι στα γυρίσματα στο Λονδίνο
Γουίλ Χίσλοπ

Συγγραφέας: Βικτόρια Χίσλοπ
Διασκευή σεναρίου: Νίκος Απειρανθίτης, Αλεξάνδρα Κατσαρού (Αλεξάνδρα Κ*), Δώρα ΜασκλαβάνουΠαναγιώτης Χριστόπουλος (μαζί με τη συγγραφέα)
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαβασιλείου
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής και τραγούδια: Μίνως Μάτσας
Δ/νση φωτογραφίας: Γιάννης Δρακουλαράκος, Pete Rowe (Λονδίνο)
Δ/νση παραγωγής: Ζωή Σγουρού
Οργάνωση παραγωγής: Σοφία Παναγιωτάκη, Ελισάβετ Χατζηνικολάου
Εκτέλεση παραγωγής: NEEDaFIXER

Facebook: www.facebook.com/CartesPostalesTVSeries
Instagram: www.instagram.com/cartespostales_ert

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της σειράς κατά τη μετάδοσή της από την τηλεόραση και με υπότιτλους για Κ/κωφούς και βαρήκοους θεατές.