«Κεραία» – Η νέα εκπομπή με τη Ρέα Βιτάλη κάνει πρεμιέρα στην...

«Κεραία» – Η νέα εκπομπή με τη Ρέα Βιτάλη κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 την Κυριακή 23 Μαΐου, στις 22:00

«Κεραία»
Η νέα εκπομπή με τη Ρέα Βιτάλη
κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 την Κυριακή 23 Μαΐου, στις 22:00

«Κεραία» είναι ο τίτλος της νέας ενημερωτικής εκπομπής με τη Ρέα Βιτάλη, που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1, την Κυριακή 23 Μαΐου, στις 10 το βράδυ, και θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή την ίδια ώρα, προσεγγίζοντας, με περιέργεια και φρέσκια ματιά, θέματα ανθρώπινα, σύγχρονα και διαχρονικά.

Με στραμμένη την «κεραία» στην ανθρώπινη ψυχή, η εκπομπή εστιάζει όχι μόνον σε ό,τι βλέπουμε, αλλά κυρίως σε αυτά που νιώθουμε.

Στο πρώτο επεισόδιο, που μεταδίδεται την Κυριακή 23 Μαΐου, στις 22:00, η δημοσιογράφος Ρέα Βιτάλη, η οποία μετρά 30 χρόνια αρθρογραφίας, καταπιάνεται με το γήρας, που ξεκινά, σύμφωνα με τους ειδικούς, όχι από την μέση ηλικία -όπως πιστεύαμε κάποτε- αλλά όταν το ωάριο γονιμοποιείται. Με σύνθημα «Πάει ο φθηνός μας χρόνος (γίνεται πια ακριβός)», επικεντρώνεται σε μια σειρά ερωτημάτων: Πότε ξεκινά η φθορά, ποια τα δώρα που μας κομίζει ως αντίβαρο; Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, αλληλοσυμπληρωματικοί μεταξύ τους, μιλούν γι’ αυτό το παλίμψηστο των συναισθημάτων, που γράφονται και σβήνονται στο κορμί και στην ψυχή ενός ανθρώπου που μεγαλώνει.

Ο διεθνούς φήμης ιατρός, καθηγητής Γιώργος Χρούσος, ο οποίος σύμφωνα με την Google είναι ο 37ος πλέον αναγνωρισμένος επιστήμονας στον κόσμο, βάσει αναζητήσεων, μιλάει για τον καίριο ρόλο του άγχους στην επιτάχυνση της γήρανσης αλλά και για τον τρόπο της διαχείρισής του.

Η τρανς συγγραφέας Άννα Κουρουπού εξηγεί πώς καταφέρνει να έχει τον χρόνο κοντά της -όχι σύμμαχο, πάντως ούτε εχθρό- και πώς η ίδια βιώνει τη διαδικασία της ωρίμασης μυαλού και σώματος.

Η γκαλερίστα Πέγκυ Ζουμπουλάκη μιλάει για τον έρωτα και την τέχνη τού να μεγαλώνεις δίχως να γερνάς και κυρίως δίχως να γίνεσαι κυνικός, δυσάρεστος ή βάρος στους οικείους σου. Η διακεκριμένη επιστήμονας στον χώρο της υγείας, δρ Εύη Χατζηανδρέου, μας κατατοπίζει για τις κατακτήσεις στον τομέα αυτό από την 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Η πλαστική χειρουργός Αθηνά Γιαννοπούλου αναφέρεται σε αυτό το καίριο ζήτημα, που απασχολεί γυναίκες και άνδρες από την αρχαιότητα.

Η Μαίρη Γαλάνη-Κρητικού, μια από τις πρώτες Ελληνίδες γυμνίστριες και δεινή κολυμβήτρια στα 85 της, έρχεται μαζί μας για μια βουτιά στη θάλασσα και αποκαλύπτει το αλμυρό ελιξίριο της δικής της νεότητας.

Η χημικός αλλά και συγγραφέας παιδικών παραμυθιών Αθηνά Μπίνιου κάνει τη ζεύξη ανάμεσα στις πολλές ηλικίες της ζωής μας, ενώ ο εκπαιδευτικός Ελευθέριος Γείτονας, δάσκαλος που πέρασαν από τα θρανία του γενιές στη σειρά, αποκαλύπτει τι κέρδισε ο ίδιος από τα παιδιά.

Και το ρεζουμέ; Στο στούντιο προσκεκλημένος ο Κωνσταντίνος Τζούμας, ο οποίος ξέρει να κουβαλά με χάρη, ελαφράδα και σοφία όλα τα βιώματα του πλούσιου βίου του.

Δείτε το trailer.

«Κεραία»

Νέα ενημερωτική εκπομπή, με τη Ρέα Βιτάλη

Πρεμιέρα Κυριακή 23 Μαΐου 2021, στις 22:00, στην ΕΡΤ1

Ιδέα-Έρευνα-Παρουσίαση: Ρέα Βιτάλη

Σκηνοθεσία: Αρης Λυχναράς

Αρχισυνταξία: Μαργαρίτα Πουρνάρα

Παραγωγή: Θόδωρος Καββαδάς

Σύμβουλος επικοινωνίας & Έρευνα: Μυρένα Χατζηβασιλείου