Νέοι Έλληνες συγγραφείς και δεκάδες ηθοποιοί στις νέες ραδιοφωνικές παραστάσεις για το...

Νέοι Έλληνες συγγραφείς και δεκάδες ηθοποιοί στις νέες ραδιοφωνικές παραστάσεις για το Δεύτερο και το Τρίτο Πρόγραμμα

Νέοι Έλληνες συγγραφείς και δεκάδες ηθοποιοί

στις νέες ραδιοφωνικές παραστάσεις

για το Δεύτερο και το Τρίτο Πρόγραμμα

Καθώς η πρώτη και η δεύτερη ομάδα των ραδιοφωνικών παραστάσεων έχουν προχωρήσει στο στάδιο της παραγωγής, η ΕΡΤ ανακοινώνει 29 νέες ραδιοφωνικές παραγωγές, οι οποίες προορίζονται να μεταδοθούν από το Δεύτερο και το Τρίτο Πρόγραμμα. Κατά την επιλογή τους, δόθηκε και πάλι ιδιαίτερο βάρος στο ελληνικό θεατρικό έργο, με σύγχρονους και μάλιστα νεότερους Έλληνες συγγραφείς να υπογράφουν σχεδόν τις μισές από τις προτάσεις. Εκπροσωπούνται, όμως, όπως άλλωστε και στις δυο προηγούμενες ομάδες, και κορυφαίοι ξένοι δραματουργοί και λογοτέχνες.

Αναλυτικά, η τρίτη ομάδα των 29 νέων ραδιοφωνικών παραστάσεων, στις οποίες θα πρωταγωνιστήσουν δεκάδες αγαπημένοι ηθοποιοί της νέας αλλά και της παλιότερης γενιάς, αποτελείται από τις εξής προτάσεις:

«Ο δείπνος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη, με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Μπέσυ Μάλφα, Γιώργο Μουστάκα, Μαρία Παπαφωτίου, Νάνσυ Μπούκλη, Κρίστελ Καπερώνη, Κυριάκο Σαλή.

«Ανθρώπινη φωνή» του Ζαν Κοκτό, σε σκηνοθεσία της Σεβαστιάνας Αναγνωστοπούλου, με τη Θεοδώρα Τζήμου.

«Διαμάντια και μπλουζ» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία της Έλενας Μαυρίδου, με τους Θανάση Δόβρη,  Δήμητρα Kούζα, Κλεοπάτρα Μάρκου, Μιχάλη Οικονόμου, Ραφίκα Σαουίς, Γιούλικα Σκαφιδά, Θάνο Τοκάκη.

«Επικίνδυνες μαγειρικές» του Ανδρέα Στάικου, σε σκηνοθεσία της Κερασίας Σαμαρά, με τους Κωνσταντίνο Τζούμα, Κερασία Σαμαρά, Ζαχαρία Ρόχα, Αρη Παπαδημητρίου.

«Από τον γάμο ώς το διαζύγιο» του Ζορζ Φεντό, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη, με τους Γιώργο Κωνσταντίνου, Υρώ Μανέ, Κατερίνα Μπερδέκα, Καλλιόπη Κοτζαηλία, Γιώργο Βάλαρη.

«Ίσια δικαιώματα» της Μαρίας Τσιμά, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μιχαήλ, με τις Στέλλα Γκίκα, Χριστίνα Μαξούρη, Μαρία Πρωτόπαππα, Μαρία Κεχαγιόγλου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Ζαχαρούλα Οικονόμου, Αλεξάνδρα Αϊδίνη.

«Ο θάνατος του Ίβαν Ίλιτς»  του Λέοντος Τολστόι, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαϊδη, με τους Θανάση Κουρλαμπά, Γιώργο Γαλίτη.

«Οι αγνοούμενοι- Μια ενδιαφέρουσα ζωή» του Βασίλη Κατσικονούρη, σε σκηνοθεσία του Μάνου Καρατζογιάννη, με τους Μαρία Παπαλάμπρου, Μάνο Βακούση, Ρηνιώ Κυριαζή.

«Bitch boxer» της Σάρλοτ Ζόζεφιν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Οικονόμου, με την Ελίνα Ρίζου.

«Θυέστης» του Σενέκα, σε σκηνοθεσία του Ηλία Μαλανδρή, με τους Γρηγόρη Βαλτινό, Γιάννη Βούρο, Στέφανο Κυριακίδη, Γεωργία Ανέστη, Κωνσταντίνο Φερεντούρο, Νίκο Μέλλο, Νίκο Ψαρρά, Αλέξανδρο Ψυχράμη, Τιμόθεο Θάνο.

«Γιατρός χωρίς να το θέλει» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία  της Ανδρομάχης Μοντζολή, με τους Γιώργο Χατζή, Μανώλη Δεστούνη, Δημήτρη Πάσιο, Σωτήρη Χατζηνικολάου, Δημήτρη Γρηγοριάδη, Θάλεια Αργυρίου, Μαριλίζα Χρονέα, Πελαγία Πλαγιανάκου, Κοραλία Τσόγκα.

«Lebensraum» του Θανάση Τριαρίδη, σε σκηνοθεσία των Αφροδίτης Ανωνάκη και Βάσιας Λακουμέντα με τις ίδιες.

«Το παράπονο του νεκροθάπτου» του Εμμανουήλ Ροΐδη, σε σκηνοθεσία του Νίκου Χατζηπαπά, με τους Ηλία Λογοθέτη, Θανάση Σαράντο, Μαρία Ζαχαρή.

«Το χελιδόνι» του Γκιλιέμ Κλούα, σε σκηνοθεσία της Ελένης Γκατσούκα, με τους Σοφία Σεϊρλή, Βασίλη Μαυρογεωργίου, Άγγελο Μπούρα.

«Θέατρο και ψυχοπαθολογία». Δίπτυχο σε σκηνοθεσία του Στέλιου Κρασανάκη αποτελούμενο από τα έργα «Καμίγ Κλοντέλ: Το κύμα της τρέλας», που βασίζεται σε επιστολές της γλύπτριας, και «Η σκέψη» από την ομώνυμη νουβέλα του Λεονίντ Αντρέγιεφ. Με τους Λυδία Φωτοπούλου και Μάνο Καρατζογιάννη αντίστοιχα.

«Το μυστικό της κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Φραντζεσκάκη, με τους Μαρία Σκούντζου, Αννέτα Παπαθανασίου, Χρήστο Ευθυμίου, Ελένη Βουτυρά, Κώστα Ζέκο, Στέλιο Καραγεωργίου.

«Μεγάλο βόδι μου πατάει τη γλώσσα» σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Ηλία Κουνέλα με τους Κλεοπάτρα Μάρκου, Παναγιώτη Καμμένο, Ηλία Κουνέλα.

«Οι τόποι είναι ήχοι» από το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Γιάννη Ζουγανέλη, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Φλωράτου, με τον Γεράσιμο Γεννατά.

«Vogue – Diana Vreeland: Ζωή στα κόκκινα» των Μαρκ Χάμπτον και Μαίρη Λουίζ Γουίλσον, σε σκηνοθεσία του Σπύρου Αλιδάκη, με τους Κωνσταντίνο Τζούμα, Σμαράγδα Αδαμοπούλου.

«Το κοινό καλό» της Νατάσας Σίδερη, σε σκηνοθεσία του Κώστα Παπακωνσταντίνου με τους Νικόλ Δημητρακοπούλου, Κώστα Παπακωνσταντίνου.

«Το κιβώτιο» από το μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου, σε σκηνοθεσία των Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου με τον Φώτη Μακρή.

«Μια γυναίκα μόνη» του Ντάριο Φο, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μάριζα με την Παναγιώτα Βλαντή.

«Μέχρι να ξημερώσει» της Γεωργίας Πιερρουτσάκου, σε σκηνοθεσία των Λάζαρου Βαρτάνη, Στέφανου Παπατρέχα, Γεωργίας Πιερρουτσάκου, με τους ίδιους.

«Οι λαντζέρηδες» του Μόρις Πάνιτς, σε σκηνοθεσία των Ελένης Σκότη και Γιώργου Χατζηνικολάου με τους Τάσο Κωστή, Γιάννη Σαρακατσάνη, Κώστα Λάσκο, Αλέξανδρο Μανωλίδη.

«Γιοι και κόρες» του Γιάννη Καλαβριανού, σε σκηνοθεσία του συγγραφέα με τους Γιώργο Γλάστρα, Άννα Ελεφάντη, Μαρία Κοσκινά, Αλεξία Μπεζίκη, Γιώργο Παπαπαύλου.

«Πορσελάνη» του Δημήτρη Χαλιώτη, σε σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

«Γκρίζοι κήποι» του Χρήστου Τζιούκαλια, σε σκηνοθεσία του συγγραφέα, με τις Αννέζα Παπαδοπούλου, Λουκία Μιχαλοπούλου.

«Η Αγνή του Θεού» του Τζον Πιλμάιερ, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Ξανθοπουλίδου με τις Μαρία Πρωτόπαππα, Εύη Σαουλίδου, Κατερίνα Φωτιάδου.