Ο εικαστικός καλλιτέχνης Κωστής Βελώνης στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο...

Ο εικαστικός καλλιτέχνης Κωστής Βελώνης στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο» | Σάββατο 11.06.2022

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
«Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο»
Με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου
Καλεσμένος ο εικαστικός καλλιτέχνης Κωστής Βελώνης

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 11 Ιουνίου 2022, στις 19:00

Τον εικαστικό καλλιτέχνη Κωστή Βελώνη έχει καλεσμένο η Κατερίνα Ζαχαροπούλου το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 στις 19:00, στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο», σε ένα διάλογο γύρω από τα ευρηματικά έργα του.

Τα γλυπτά του, συνήθως κατασκευασμένα από ξύλο ή από “απλά υλικά ενός εν αποτυχία οικοδόμου” αρθρώνουν αφηγήσεις που συνενώνουν τις προσωπικές ιστορίες με την επανεξέταση ιστορικών γεγονότων και ηγεμονικών πολιτισμικών παραδειγμάτων. Ενδεικτικές πηγές έμπνευσής του, αποτελούν οι σκηνικές παραγωγές του avant-garde θεάτρου και η ιστορία της εργατικής τάξης. Τα έργα του συχνά μοιάζουν με μια ενήλικη εκδοχή παιδικών παιχνιδιών που ανακινούν αντιφατικές ιδέες, όπως τα έργα της έκθεσής του, ή άλλες αινιγματικές συνθέσεις στις οποίες αναφέρεται.

Ο Κωστής Βελώνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Μεταξύ 1994 και 1997 σπούδασε καλές τέχνες στο Πανεπιστήμιο Paris VIII (Maitrise, D.E.A.) και στη συνέχεια ασχολήθηκε με πολιτισμικές και ανθρωπιστικές σπουδές (MRes) στο Birkbeck College του University of London (1999-2000). Ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση κατά την περίοδο 1996-97.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Info

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022, στις 19:00

«Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο» – Με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Καλεσμένος ο εικαστικός Κωστής Βελώνης

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebookhttps://www.facebook.com/tritoprogramma