Ο Κώστας Τουρνάς, η Danai Nielsen και ο Σταύρος Νιφοράτος στο «Μουσικό...

Ο Κώστας Τουρνάς, η Danai Nielsen και ο Σταύρος Νιφοράτος στο «Μουσικό κουτί» της ΕΡΤ1 | Δείτε τέσσερα βίντεο | Τετάρτη 22.03.2023

Ο Κώστας Τουρνάς, η Danai Nielsen και ο Σταύρος Νιφοράτος
στο «Μουσικό κουτί» της ΕΡΤ1

Δείτε τέσσερα βίντεο
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, στις 22:00
Photo credits: Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ

Τα πιο επιτυχημένα τραγούδια στην ιστορία της ελληνικής ποπ –και όχι μόνο– έρχονται στο «Μουσικό κουτί» την Τετάρτη 22 Μαρτίου, στις 22:00, στην ΕΡΤ1. O Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον Κώστα Τουρνά, την Danai Nielsen και τον Σταύρο Νιφοράτο, για να ερμηνεύσουν όλοι μαζί τραγούδια που έχουν αγαπηθεί και παραμένουν διαχρονικά.

«Κυρίες και κύριοι» στη σκηνή του «Μουσικού κουτιού» ο Κώστας Τουρνάς ερμηνεύει τον «Αχιλλέα από το Κάιρο», το «Δεν μετανιώνω», το «Άνθρωπε αγάπα» και μοιράζεται ιστορίες και στιγμές από τα πενήντα χρόνια παρουσίας του στα μουσικά πράγματα.

«Είναι χαρά μου να βλέπω ότι τα τραγούδια μου αντέχουν στον χρόνο» λέει ο Κώστας Τουρνάς, που έχει γράψει μουσική ιστορία, αρχικά με το συγκρότημά του, τους θρυλικούς POLL, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, και στη συνέχεια με τη μεγάλη και πλούσια διαδρομή του ως συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής μέχρι και σήμερα. Ήταν από τους πρωτοπόρους τραγουδοποιούς που δέχθηκαν τότε επιρροές από τη διεθνή ποπ και ροκ σκηνή και άνοιξε ένα δικό του δρόμο στο ελληνικό τραγούδι που, αργότερα, ακολουθήθηκε από πολλούς.

«Μην της το πεις». Ο Κώστας Τουρνάς ερμηνεύει ένα από τα πιο αγαπημένα δικά του τραγούδια, το οποίο μας ταξιδεύει νοσταλγικά στο παρελθόν.
Δείτε το βίντεο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/6HXTJyDOycc 

Ακόμα ένα υπέροχο τραγούδι του, το «Δεν μετανιώνω» ερμηνεύει ο Κώστας Τουρνάς, σε μια ξεχωριστή απόδοση από την Μπάντα του Κουτιού! Δείτε το βίντεο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/MDQcsdsv66I 

Η «Mermaid» Danai Nielsen τραγουδάει την απρόσμενη διασκευή της «Κοντούλας λεμονιάς», του παραδοσιακού ηπειρώτικου, με ξενική προφορά και ρέγκε ρυθμούς. Η ιδιαίτερη δημιουργός και ερμηνεύτρια ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με το συγκρότημα Rosebleed και συνεχίζει μέχρι σήμερα στην εναλλακτική ηλεκτρική σκηνή.

Η Danai Nielsen, η ερμηνεύτρια με την dreamy, pop αισθητική, απόψε μας τραγουδάει το «Mermaid», σε δικούς της στίχους και μουσική. Δείτε το βίντεο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/NPR10uLgQIA

Ο μουσικός και ερμηνευτής Σταύρος Νιφοράτος με «Τα μαγικά φτερά» ξεκίνησε την πορεία του την τελευταία δεκαετία και έχει ήδη κάνει ενδιαφέρουσες συνεργασίες, συναυλιακά και δισκογραφικά.

Μία από αυτές είναι με τον Γιάννη Κότσιρα στα «Μαγικά φτερά», μια δημιουργία των Νίκου Μωραΐτη και Γιώργου Κυριάκου. Δείτε το βίντεο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/AZu7gPR8wtM

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και ζήστε τη μαγεία του «Μουσικού κουτιού» και αυτή την Τετάρτη!

Ιδέα-καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Πορτοκάλογλου
Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη
Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης
Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος
Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Θωμαΐδα Πλατυπόδη – Γιώργος Αναστασίου
Υπεύθυνος ρεπερτορίου: Νίκος Μακράκης
Photo Credits: Μανώλης Μανούσης / ΜΑΕΜ
Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions

Δείτε το φωτογραφικό υλικό από την εκπομπή.
Photo credits: Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ
Photo credits: Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ
Photo credits: Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ
Photo credits: Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ
Photo credits: Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ
Photo credits: Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ
Photo credits: Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ