Ο Κώστας Τσίρκας, ο Alex Sid και η Πολυξένη Καράκογλου, με guest...

Ο Κώστας Τσίρκας, ο Alex Sid και η Πολυξένη Καράκογλου, με guest τη Νατάσσα Μποφίλιου, στο «Μουσικό κουτί» στην ΕΡΤ1 | Δείτε τέσσερα βίντεο | Τετάρτη 26.04.2023

Ο Κώστας Τσίρκας, ο Alex Sid και η Πολυξένη Καράκογλου
στο «Μουσικό κουτί» στην ΕΡΤ1

Guest η Νατάσσα Μποφίλιου

  Δείτε τέσσερα βίντεο 
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, στις 22:00
Photo credits: Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ

Ένα φρέσκο και ανοιξιάτικο «Μουσικό Κουτί» ανοίγει την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, στις 22:00, στην ΕΡΤ1. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τους τραγουδοποιούς της νεότερης γενιάς, Κώστα Τσίρκα, Alex Sid και Πολυξένη Καράκογλου, ενώ η guest εμφάνιση της Νατάσσας Μποφίλιου «φωτίζει» το jukebox της εκπομπής.

Το ταξίδι ξεκινάει με το συγκινητικό και ατμοσφαιρικό «Κάθε δειλινό», συνεχίζεται με «Τα μάτια κλειστά», το «Κρύψου» από την πρώτη συνεργασία του Κώστα Τσίρκα με την Νατάσσα Μποφίλιου και το «Παίρνω εγώ την ευθύνη» της Πολυξένης Καράκογλου.

Ο Κώστας Τσίρκας ξεκίνησε το 2005 από τη «Μικρή Άρκτο» του Παρασκευά Καρασούλου, γράφοντας τραγούδια για την πρωτοεμφανιζόμενη τότε Νατάσσα Μποφίλιου και συνεχίζει τη δημιουργική πορεία του μέχρι σήμερα, με τραγούδια που ερμηνεύει η Μυρτώ Βασιλείου, αλλά και ο ίδιος. «Η σχέση μου με τη Νατάσσα Μποφίλιου υπερβαίνει την καλλιτεχνική μας συνεργασία» λέει ο τραγουδοποιός.

«Το ότι ξεκίνησα τη μουσική, το οφείλω στον Κώστα Τσίρκα. Η “Ασπιρίνη” θα είναι πάντα το πρώτο και αγαπημένο μου τραγούδι» αφηγείται η Νατάσσα Μποφίλιου για τις «Εκατό μικρές ανάσες», τον δίσκο που κυκλοφόρησε το 2005, με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και τον Κώστα Τσίρκα.

Από την πλευρά του, ο συνθέτης, ερμηνευτής και πολυοργανίστας Alex Sid, λέει για τη μουσική του: «Νομίζω ότι η μουσική μου είναι ένα μείγμα φολκ ροκ και είναι και αυτό το έντεχνο, λαϊκό, ρεμπέτικο και την ίδια στιγμή κάπως κινηματογραφικό, που δημιουργήθηκε στις “Άγριες Μέλισσες”».

H νεότερη τραγουδοποιός της παρέας Πολυξένη Καράκογλου, ξεκίνησε κι αυτή από τη «Μικρή Άρκτο» και έχει ήδη στο ενεργητικό της δυο προσωπικούς δίσκους. «Με ενδιαφέρει το πολιτικό και κοινωνικό τραγούδι. Θεωρώ ότι είναι μια ανάγκη του σήμερα» εξηγεί.

Η Νατάσσα Μποφίλιου βάζει «φωτιά» στο jukebox με την «Ασπιρίνη», τη «Φολέγανδρο» κι άλλα τραγούδια.

«Τα καράβια μου καίω». Το εμβληματικό τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογλου σε μια υπέροχη εκτέλεση από τον ίδιο τον δημιουργό, με τη συνοδεία της υπόλοιπης παρέας.
Δείτε το βίντεο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/tEFk44X7Hn0

«Ασπρίνη». Η Νατάσσα Μποφίλιου ερμηνεύει το τραγούδι των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Κώστα Τσίρκα με το οποίο μας συστήθηκε το 2005. Δείτε το βίντεο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/rGgr5Hvk8tA

«Στα λιμάνια ανάψανε φωτιές». Η Πολυξένη Καράκογλου μάς ταξιδεύει με τη μελωδική φωνή της και το τραγούδι του Τάσου Μπουλμέτη και της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Δείτε το βίντεο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/uCoq8A0_DiU

«Κάθε δειλινό». Ακόμα ένα ατμοσφαιρικό τραγούδι του Alex Sid σε στίχους της Ουρανίας Πατέλλη και σε μουσική δική του. Δείτε το βίντεο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/1I0oeve_Eg4

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας ανοίγει το «Μουσικό κουτί» της ΕΡΤ1!

Ιδέα-καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Πορτοκάλογλου
Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη
Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης
Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος
Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Θωμαΐδα Πλατυπόδη – Γιώργος Αναστασίου
Υπεύθυνος ρεπερτορίου: Νίκος Μακράκης
Photo Credits: Μανώλης Μανούσης / ΜΑΕΜ
Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions

Δείτε το φωτογραφικό υλικό από την εκπομπή.
Photo credits: Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ
Photo credits: Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ
Photo credits: Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ
Photo credits: Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ
Photo credits: Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ
Photo credits: Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ