«Ο όρκος» στην ΕΡΤ1 – Ο Άγγελος επιβεβαιώνει τις υποψίες του για...

«Ο όρκος» στην ΕΡΤ1 – Ο Άγγελος επιβεβαιώνει τις υποψίες του για τον ένοχο | 18.06.2022

«Ο όρκος» στην ΕΡΤ1

Ο Άγγελος επιβεβαιώνει τις υποψίες του για τον ένοχο 
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, ώρα 22:00-24:00

Ο Φάνης έρχεται αντιμέτωπος με τον πατέρα του, αλλά το παρελθόν συνεχίζει να τους χωρίζει. Ο  Σάλβα ψάχνει τρόπο να ξεσκεπάσει τον Στέφο, ο οποίος από τη φυλακή του αποκαλύπτει την αλήθεια για το ασθενοφόρο και τα ναρκωτικά, την ώρα που ο Ζαφείρης ξεφεύγει από κάθε κατηγορία.
Ένα τηλεφώνημα, που ο Άγγελος αποφεύγει συνεχώς, θα του δώσει τη λύση στο μυστήριο.

Δείτε τις τελευταίες εξελίξεις της σειράς «Ο όρκος», στο νέο διπλό επεισόδια που μεταδίδεται από την ΕΡΤ1, το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, από τις 22:00 ώς τις 24:00. 

Επεισόδιο 33ο: «Καλύτερα να μην ξέρεις»

Ο Άγγελος προσπαθεί να βρει τον ένοχο. Η Λάιλα Αχμέντ του μιλάει για την δική της οπτική της ιστορίας και ξεσκεπάζει στοιχεία, που ο Ίαν απέφυγε να του αναφέρει.

Ο Φάνης έρχεται αντιμέτωπος με τον πατέρα του, αλλά το παρελθόν συνεχίζει να τους χωρίζει. Η Ολίβια Λινού ανακοινώνει στον Στέφο ότι τον εγκαταλείπει, ενώ ο  Σάλβα και η υπόλοιπη Ομάδα της Ιατρικής του δρόμου ψάχνουν τρόπο να τον ξεσκεπάσουν.

Η Νταίζη (κοπέλα του Ανδρέα Ζαφείρη) προσπαθεί να προσεγγίσει τον Ίαν, ο οποίος βρίσκει την συμπεριφορά της ύποπτη.

Η ιστορία της Νινέτας (καθαρίστρια της Δομής) αποκαλύπτει το τελευταίο μέρος, που φάνηκε η Μιράντα, και ο Άγγελος επιβεβαιώνει τις υποψίες του για τον ένοχο.

Επεισόδιο 34ο: «Απαντήσεις»

Μετά την κουβέντα του με τη Λάιλα οι υποψίες του Άγγελου στρέφονται ξανά προς τον Ίαν. Ο Φάνης με τη βοήθεια της Πάττυ αποφασίζει να ψάξει τον πατέρα του για να του κάνει περαιτέρω εξετάσεις. Ο Στέφος βρίσκεται στη φυλακή κι αποκαλύπτει στον Σάλβα την αλήθεια για το ασθενοφόρο και τα ναρκωτικά, την ώρα που ο Ζαφείρης ξεφεύγει από κάθε κατηγορία.

Ο Ίαν μιλάει στην Νταίζη για τους εφιάλτες του και για το ότι μπορεί να εμπλέκεται χωρίς να το ξέρει στην εξαφάνιση της Μιράντας Αλυφαντή.

Ένα τηλεφώνημα, που ο Άγγελος αποφεύγει συνεχώς,  θα του δώσει τη λύση στο μυστήριο. Ο Άγγελος περνάει το βράδυ του στο σπίτι της Άρτεμις και οι απαντήσεις έρχονται μες στη μέση της νύχτας.

 

Δείτε το trailer:

Η ιστορία…

Ο Άγγελος Ράπτης (Γιάννης Στάνκογλου), ίσως, ο καλύτερος γενικός χειρουργός της Ελλάδας, είναι ένας αναγνωρισμένος επιστήμονας σ’ έναν ευτυχισμένο γάμο με τη δικηγόρο Ηρώ Αναγνωστοπούλου (Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους), με την οποία έχουν αποκτήσει μια πανέξυπνη κόρη, τη Μελίνα (Μαρία Σιαράβα).

Η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει το βράδυ των γενεθλίων του, στην εφημερία του, όταν του φέρνουν νεκρές, από τροχαίο, τη γυναίκα του και την κόρη του, οι οποίες βρίσκονταν πολλές ώρες αβοήθητες στον δρόμο. Ο Άγγελος τα χάνει όλα μέσα σε μια νύχτα: την οικογένειά του και την πίστη του. Αυτό τον οδηγεί στην άρνηση της πραγματικότητας αλλά και της ζωής. Φεύγει από το νοσοκομείο, απομονώνεται στο πατρικό του στη λίμνη. Παραιτείται…

Όταν, κάποια στιγμή, σ’ ένα ερημικό στενό, στο κέντρο της Αθήνας, μια ετοιμόγεννη γυναίκα, η Λουΐζα, τον παρακαλεί να τη βοηθήσει να γεννήσει και να μην τη αφήσει αβοήθητη στον δρόμο, ο Άγγελος δεν μπορεί να αρνηθεί.

Η Λουΐζα (Αντριάνα Ανδρέοβιτς) είναι η σύζυγος του γνωστού εφοπλιστή, Χάρη Ζαφείρη (Δημοσθένης Παπαδόπουλος), ο οποίος, για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, χορηγεί το  εθελοντικό πρόγραμμα «Ιατρικής Δρόμου», που θέλει να αρχίσει ο αδελφός του Άγγελου, Παύλος (Γιώργος Γάλλος), πανεπιστημιακός καθηγητής και επιμελητής του νοσοκομείου.

Ο Άγγελος, ο οποίος ύστερα από ένα τυχαίο γεγονός έχει βάσιμες υποψίες ότι το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στη γυναίκα και στην κόρη του δεν ήταν τυχαίο γεγονός αλλά προσχεδιασμένο έγκλημα, τελικά πείθεται να ηγηθεί του προγράμματος, μέσα από το οποίο θα αναδειχθούν οι ικανότητες και ο ηρωικός χαρακτήρας των μελών της ομάδας.

Ο γενικός ιατρός Φάνης Μαρκάτος (Προμηθέας Αλειφερόπουλος), η διασώστρια, νοσηλεύτρια Πάτι Στιούαρτ (Αρετή Τίλη), ο γνώστης του δρόμου και των νόμων του Σαλβαντόρο Κρασσάς (Σήφης Πολυζωίδης) η κοινωνική λειτουργός και επιστήθια φίλη της Ηρώς Χλόη Τερζάκη (Λουκία Μιχαλοπούλου) και ο αναισθησιολόγος Στέφος Καρούζος (Νίκος Πουρσανίδης) μαζί με τον Παύλο και τον Άγγελο θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας και θα έρθουν αντιμέτωποι με περιστατικά που θα δοκιμάσουν τις ιατρικές τους γνώσεις αλλά και τα ψυχικά τους αποθέματα.

Μέσα από έρωτες, που γεννιούνται ή  διαλύονται, σχέσεις που αναπτύσσονται ή κοντράρονται, αναδρομές στο παρελθόν και ένα μυστήριο που συνεχώς αποκαλύπτεται, ο δρόμος θα μεταμορφώσει τους ήρωες και θα κάνει τον Άγγελο να ξαναβρεί την πίστη του στη ζωή και στην Ιατρική.

ΠαίζουνΓιάννης Στάνκογλου (Άγγελος Ράπτης), Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους (Ηρώ Αναγνωστοπούλου), Γιώργος Γάλλος (Παύλος Ράπτης), Λουκία Μιχαλοπούλου (Χλόη Τερζάκη), Δημοσθένης Παπαδόπουλος (Χάρης Ζαφείρης), Προμηθέας Αλειφερόπουλος (Φάνης Μαρκάτος), Σήφης Πολυζωίδης (Σάλβα Κρασσάς), Νικολέτα Κοτσαηλίδου (Άρτεμις Ζαφείρη), Νίκος Πουρσανίδης (Στέφανος Καρούζος), Μανώλης Εμμανουήλ (Αντώνης Λινάρδος, υπεύθυνος στη ΓΑΔΑ), Αρετή Τίλη (Πάττυ Stewart), Ντίνα Αβαγιανού (Αλέκα Αλυφαντή),  Γιώργος Μπανταδάκης (Γρηγόρης Ζέρβας),  Αντριάνα Ανδρέοβιτς (Λουίζα Ζαφείρη), Κωνσταντίνος Αρνόκουρος (Μιχάλης Αρβανίτης), Βίκη Χαλαύτρη, (Ηβη Γαλανού), Βένια Σταματιάδη (Μάρω Βρανά), Νεφέλη Παπαδερού (Ολίβια), Αλεξία Σαπρανίδου (Ελεάννα), Λάμπρος Κωνσταντέας (Ανδρέας Ζαφείρης), Άλκηστις Ζιρώ (κοπέλα του Ανδρέα Ζαφείρη), Γεωργία Σωτηριανάκου (Μιράντα Αλυφαντή), Βασιλική Διαλυνά (Αννα), Ελένη Στεργίου (Κλέλια Μενάνδρου), η μικρή Μαρία Σιαράβα (Μελίνα), κ.ά.

Τη  σειρά μεταδίδει με αγγλικούς υπότιτλους από τις 22:00 έως τις 24:00 ώρα Ελλάδας και η ERT WORLD, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε και στην Ελλάδα από τις πλατφόρμες ERTFLIX, NOVA και COSMOTE.

Σκηνοθεσία: Σπύρος Μιχαλόπουλος
Σενάριο: Τίνα Καμπίτση
Επιμέλεια σεναρίου: Γιάννης Κώστας
Συγγραφική ομάδα: Σελήνη Παπαγεωργίου, Νιόβη Παπαγεωργίου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Θεοδωρίδης
Σκηνογράφος: Εύα Πατεράκη
Ενδυματολόγος: Δομνίκη Βασιαγέωργη
Ηχολήπτης: Βαγγέλης Παπαδόπουλος
Μοντέρ: Κώστας Αδρακτάς
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Χριστίνα Κανάκη
Βοηθός σκηνοθέτις: Ειρήνη Λουκάτου
Casting director: Ανζελίκα Καψαμπέλη
Οργάνωση παραγωγής: Βασίλης Διαμαντίδης
Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Μπαμπανάρας
Παραγωγός: Σπύρος Μαυρογένης
Εκτέλεση παραγωγής: Arcadia Media