«Ο όρκος» στην ΕΡΤ1 – Ο Άγγελος σε κρίσιμη κατάσταση από πυροβολισμό...

«Ο όρκος» στην ΕΡΤ1 – Ο Άγγελος σε κρίσιμη κατάσταση από πυροβολισμό | 09.04.2022

«Ο όρκος» στην ΕΡΤ1

Ο Άγγελος σε κρίσιμη κατάσταση από πυροβολισμό
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 9 Απριλίου 2022, ώρα 22:00-24:00

Η Πάττυ για πρώτη φορά μιλάει στον Στέφο για ένα προσωπικό της θέμα, ενώ ο Σάλβα μετατρέπει κρυφά το δωμάτιο του, σε ξενώνα για άστεγους. Ο Άγγελος έρχεται πολύ κοντά στον Φάκελο 40, όμως ένα απρόσμενο συμβάν του τον παίρνει από τα χέρια και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Ο αδερφός του, Παύλος, παρά τις προειδοποιήσεις της Ελεάννας που βλέπει το τρεμάμενο χέρι του, αποφασίζει να τον χειρουργήσει ο ίδιος.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις της νέας δραματικής αστυνομικής-ιατρικής σειράς «Ο όρκος», στα νέα επεισόδια που μεταδίδονται από την ΕΡΤ1, το Σάββατο 9 Απριλίου 2022, από τις 22:00 ώς τις 24:00.

Δείτε το trailer.
Επεισόδιο 17ο: «Τρεις μέρες καλοσύνης»

Επί τρεις συνεχόμενες μέρες η Ομάδα βγαίνει στο δρόμο παλεύοντας με το κρύο. Ο Γρηγόρης προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον Ανδρέα Ζαφείρη για να μάθει για το πάρτι, από το οποίο εξαφανίστηκε η Μιράντα Αλυφαντή, αλλά πέφτει σε τοίχο.

Η Άρτεμις προβληματίζεται με τη στάση του Άγγελου μετά το φιλί τους. Ένα μυστικό αποκαλύπτεται και ένα δημιουργείται: Η Πάττυ για πρώτη φορά μιλάει στον Στέφο για ένα προσωπικό της θέμα, ενώ ο Σάλβα μετατρέπει κρυφά το δωμάτιο, που του πληρώνει ο Άγγελος Ράπτης, σε ξενώνα για άστεγους.

Ο Άγγελος έρχεται πολύ κοντά στον Φάκελο 40, όμως ένα απρόσμενο συμβάν του τον παίρνει από τα χέρια. Τι σχέση έχει ο Αντώνης Λινάρδος με αυτό;

Επεισόδιο 18ο: «Μεταμόρφωση»

Ο Άγγελος Ράπτης φτάνει στην κλινική Ίασις σε κρίσιμη κατάσταση από πυροβολισμό στον θώρακα. Ο Παύλος Ράπτης, παρά τις προειδοποιήσεις της Ελεάννας (προϊσταμένη Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών) που βλέπει το τρεμάμενο χέρι του, αποφασίζει να χειρουργήσει ο ίδιος τον αδερφό του.

Το έντονο περιστατικό θα φέρει τη Χλόη με τον Παύλο κοντά για άλλη μια φορά. Η Πάττυ θα κληθεί στο Τμήμα για την αναγνώριση του Χρήστου (αδερφός Στάθη), ενώ η Αστυνομία θα στήσει ενέδρα στο δωμάτιο όπου ο Σάλβα φιλοξενεί ανθρώπους του δρόμου.

 

Κι ενώ όλοι ζητούν να μάθουν τι έκανε ο Άγγελος Ράπτης σε ένα τόσο κακόφημο μέρος, ο ίδιος αναρωτιέται τι απέγινε ο Φάκελος 40. Τότε, όμως, ένας άλλος φάκελος φτάνει στα χέρια του και προκαλεί τη μεταμόρφωσή του.

Η ιστορία…

Ο Άγγελος Ράπτης (Γιάννης Στάνκογλου), ίσως, ο καλύτερος γενικός χειρουργός της Ελλάδας, είναι ένας αναγνωρισμένος επιστήμονας σ’ έναν ευτυχισμένο γάμο με τη δικηγόρο Ηρώ Αναγνωστοπούλου (Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους), με την οποία έχουν αποκτήσει μια πανέξυπνη κόρη, τη Μελίνα (Μαρία Σιαράβα).

Η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει το βράδυ των γενεθλίων του, στην εφημερία του, όταν του φέρνουν νεκρές, από τροχαίο, τη γυναίκα του και την κόρη του, οι οποίες βρίσκονταν πολλές ώρες αβοήθητες στον δρόμο. Ο Άγγελος τα χάνει όλα μέσα σε μια νύχτα: την οικογένειά του και την πίστη του. Αυτό τον οδηγεί στην άρνηση της πραγματικότητας αλλά και της ζωής. Φεύγει από το νοσοκομείο, απομονώνεται στο πατρικό του στη λίμνη. Παραιτείται…

Όταν, κάποια στιγμή, σ’ ένα ερημικό στενό, στο κέντρο της Αθήνας, μια ετοιμόγεννη γυναίκα, η Λουΐζα, τον παρακαλεί να τη βοηθήσει να γεννήσει και να μην τη αφήσει αβοήθητη στον δρόμο, ο Άγγελος δεν μπορεί να αρνηθεί.

Η Λουΐζα (Αντριάνα Ανδρέοβιτς) είναι η σύζυγος του γνωστού εφοπλιστή, Χάρη Ζαφείρη (Δημοσθένης Παπαδόπουλος), ο οποίος, για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, χορηγεί το  εθελοντικό πρόγραμμα «Ιατρικής Δρόμου», που θέλει να αρχίσει ο αδελφός του Άγγελου, Παύλος (Γιώργος Γάλλος), πανεπιστημιακός καθηγητής και επιμελητής του νοσοκομείου.

 

Ο Άγγελος, ο οποίος ύστερα από ένα τυχαίο γεγονός έχει βάσιμες υποψίες ότι το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στη γυναίκα και στην κόρη του δεν ήταν τυχαίο γεγονός αλλά προσχεδιασμένο έγκλημα, τελικά πείθεται να ηγηθεί του προγράμματος, μέσα από το οποίο θα αναδειχθούν οι ικανότητες και ο ηρωικός χαρακτήρας των μελών της ομάδας.

Ο γενικός ιατρός Φάνης Μαρκάτος (Προμηθέας Αλειφερόπουλος), η διασώστρια, νοσηλεύτρια Πάτι Στιούαρτ (Αρετή Τίλη), ο γνώστης του δρόμου και των νόμων του Σαλβαντόρο Κρασσάς (Σήφης Πολυζωίδης) η κοινωνική λειτουργός και επιστήθια φίλη της Ηρώς Χλόη Τερζάκη (Λουκία Μιχαλοπούλου) και ο αναισθησιολόγος Στέφος Καρούζος (Νίκος Πουρσανίδης) μαζί με τον Παύλο και τον Άγγελο θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας και θα έρθουν αντιμέτωποι με περιστατικά που θα δοκιμάσουν τις ιατρικές τους γνώσεις αλλά και τα ψυχικά τους αποθέματα.

Μέσα από έρωτες, που γεννιούνται ή  διαλύονται, σχέσεις που αναπτύσσονται ή κοντράρονται, αναδρομές στο παρελθόν και ένα μυστήριο που συνεχώς αποκαλύπτεται, ο δρόμος θα μεταμορφώσει τους ήρωες και θα κάνει τον Άγγελο να ξαναβρεί την πίστη του στη ζωή και στην Ιατρική.

ΠαίζουνΓιάννης Στάνκογλου (Άγγελος Ράπτης), Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους (Ηρώ Αναγνωστοπούλου), Γιώργος Γάλλος (Παύλος Ράπτης), Λουκία Μιχαλοπούλου (Χλόη Τερζάκη), Δημοσθένης Παπαδόπουλος (Χάρης Ζαφείρης), Προμηθέας Αλειφερόπουλος (Φάνης Μαρκάτος), Σήφης Πολυζωίδης (Σάλβα Κρασσάς), Νικολέτα Κοτσαηλίδου (Άρτεμις Ζαφείρη), Νίκος Πουρσανίδης (Στέφανος Καρούζος), Μανώλης Εμμανουήλ (Αντώνης Λινάρδος, υπεύθυνος στη ΓΑΔΑ), Αρετή Τίλη (Πάττυ Stewart), Ντίνα Αβαγιανού (Αλέκα Αλυφαντή),  Γιώργος Μπανταδάκης (Γρηγόρης Ζέρβας),  Αντριάνα Ανδρέοβιτς (Λουίζα Ζαφείρη), Κωνσταντίνος Αρνόκουρος (Μιχάλης Αρβανίτης), Βίκη Χαλαύτρη, (Ηβη Γαλανού), Βένια Σταματιάδη (Μάρω Βρανά), Νεφέλη Παπαδερού (Ολίβια), Αλεξία Σαπρανίδου (Ελεάννα), Λάμπρος Κωνσταντέας (Ανδρέας Ζαφείρης), Άλκηστις Ζιρώ (κοπέλα του Ανδρέα Ζαφείρη), Γεωργία Σωτηριανάκου (Μιράντα Αλυφαντή), Βασιλική Διαλυνά (Αννα), Ελένη Στεργίου (Κλέλια Μενάνδρου), η μικρή Μαρία Σιαράβα (Μελίνα), κ.ά.

Τη νέα σειρά της ΕΡΤ1 μεταδίδει με αγγλικούς υπότιτλους από τις 22:00 έως τις 24:00 ώρα Ελλάδας και η ERT WORLD, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε και στην Ελλάδα από τις πλατφόρμες ERTFLIX, NOVA και COSMOTE.

Σκηνοθεσία: Σπύρος Μιχαλόπουλος
Σενάριο: Τίνα Καμπίτση
Επιμέλεια σεναρίου: Γιάννης Κώστας
Συγγραφική ομάδα: Σελήνη Παπαγεωργίου, Νιόβη Παπαγεωργίου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Θεοδωρίδης
Σκηνογράφος: Εύα Πατεράκη
Ενδυματολόγος: Δομνίκη Βασιαγέωργη
Ηχολήπτης: Βαγγέλης Παπαδόπουλος
Μοντέρ: Κώστας Αδρακτάς
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Χριστίνα Κανάκη
Βοηθός σκηνοθέτις: Ειρήνη Λουκάτου
Casting director: Ανζελίκα Καψαμπέλη
Οργάνωση παραγωγής: Βασίλης Διαμαντίδης
Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Μπαμπανάρας
Παραγωγός: Σπύρος Μαυρογένης
Εκτέλεση παραγωγής: Arcadia Media