Ο Στέφανος Κορκολής και ο Δημήτρης Μπάσης, με guest τη Σοφία Μανουσάκη,...

Ο Στέφανος Κορκολής και ο Δημήτρης Μπάσης, με guest τη Σοφία Μανουσάκη, στο «Μουσικό Κουτί» | Δείτε δύο υπέροχα βίντεο | Τετάρτη 29.12.2021

Ο Στέφανος Κορκολής και ο Δημήτρης Μπάσης, με guest τη Σοφία Μανουσάκη στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1
Δείτε δύο υπέροχα βίντεο
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021, στις 22:00

Όταν ο Στέφανος Κορκολής συναντά τον Δημήτρη Μπάση, τα ποπ κομμάτια της εφηβείας μας συνδυάζονται με τα πιο αγαπημένα λαϊκά! Μια συναρπαστική μουσική συνάντηση έρχεται στο «Μουσικό κουτί» την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021, στις 22:00 στην ΕΡΤ1.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον Στέφανο Κορκολή και τον Δημήτρη Μπάση, οι οποίοι ερμηνεύουν τραγούδια μεγάλων δημιουργών που τους ενώνουν, αλλά και επιτυχίες από το προσωπικό τους ρεπερτόριο. Μαζί τους και η Σοφία Μανουσάκη, η ταλαντούχα και εξαιρετική ερμηνεύτρια της νεότατης γενιάς. Διαφορετικές γενιές, διαφορετικές μουσικές αφετηρίες και διαδρομές, αλλά όλοι τους με το ίδιο πάθος και αφοσίωση στη μουσική και στο τραγούδι.

Στο πιο γιορτινό και φωτεινό «Μουσικό Κουτί» συνδυάζονται αρμονικά το διαχρονικό «Σκόνη και θρύψαλα» του Στέφανου Κορκολή με το «Κάθε μέρα», την καινούργια επιτυχία του Δημήτρη Μπάση και το «Τώρα κι εγώ θα ζήσω» της Χαρούλας Αλεξίου με το «Simple the best» της Tina Turner.

«Κάθε φορά που με κοιτάζεις». Έχουν περάσει σχεδόν είκοσι χρόνια από τότε που ο Στέφανος Κορκολής κάθισε στο πιάνο και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στάθηκε πίσω από το μικρόφωνο για να ερμηνεύσει αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Τώρα, ο συνθέτης βρίσκεται ξανά στην αγαπημένη του θέση. Στο πρώτο στίχο η Σοφία Μανουσάκη, μετά ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Ρένα Μόρφη και ο Δημήτρης Μπάσης.

Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο https://youtu.be/PqNuvvSrv5o

«Libertango». Ένα από τα πιο γνωστά μουσικά κομμάτια τάνγκο από τον μέτρ του είδους Astor Piazzolla. Τώρα στο πιάνο ο Στέφανος Κορκολής.

Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο https://youtu.be/EpMNAX82o5A

Ο Στέφανος Κορκολής είναι ένας εξαιρετικός συνθέτης και πιανίστας με κλασικές σπουδές και με πλούσια διαδρομή από τη δεκαετία του ‘80 μέχρι σήμερα, τολμώντας να πειραματιστεί σε πολλά διαφορετικά μουσικά στυλ και ως ερμηνευτής, αλλά και ως συνθέτης μεγάλων επιτυχιών. «Δεν κρατάω τίποτα από τη φετινή χρονιά και θέλω να την ξεχάσω. Την πρώτη φορά στο κλείσιμο εκμεταλλεύτηκα τον χρόνο και έγραψα μουσική, αλλά τη δεύτερη φορά δεν ήθελα να ακουμπήσω το πιάνο, είχα πάθει άρνηση. Έπρεπε να συμβεί κάτι για να με “ξυπνήσει”, το οποίο ευτυχώς συνέβη και με ξαναέβαλε στις νότες  μου» λέει κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς και απαντά στο δίλημμα αν θα ήθελε ο Άγιος Βασίλης να του χαρίσει μαθήματα πιάνου από τον Σοπέν ή τον Μπιλ Έβανς.

Ο Δημήτρης Μπάσης είναι ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του με ιδιαίτερη χροιά στη φωνή, που τα τραγούδια του γνωρίζουν την απόλυτη επιτυχία. Μιλώντας για τη χρονιά που φεύγει λέει: «Επειδή λείπω πολύ συχνά από την οικογένειά μου, μπόρεσα να βρεθώ περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μου και να αναπληρώσω το χαμένο έδαφος. Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα και έχω χάσει αυτό το κομμάτι τους, κάναμε απλά πράγματα –τρώγαμε μαζί πρωινό, μεσημεριανό– και αυτό μας φέρνει πιο κοντά». Όσο για τι θα ήθελε να του φέρει ο Άγιος Βασίλης….  ένα ντουέτο με τον Έλτον Τζον.

Η Σοφία Μανουσάκη έχει, ήδη, στο βιογραφικό της δύο χρυσούς δίσκους με τον Μίκη Θεοδωράκη, συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα, ενώ από το 2013 συνεργάζεται σε μόνιμη βάση με τον Στέφανο Κορκολή πραγματοποιώντας δεκάδες συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στο ένα και μοναδικό Juke Box της εκπομπής καλεσμένοι και οικοδεσπότες αποχαιρετούν το 2021 με ανατρεπτικές διασκευές τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, του Δημήτρη Μητροπάνου και του Μίμη Πλέσσα.