Οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην ΕΡΤ – Η μάχη της κάλπης με απευθείας...

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην ΕΡΤ – Η μάχη της κάλπης με απευθείας συνδέσεις και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας | Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην ΕΡΤ
Η μάχη της κάλπης με απευθείας συνδέσεις
και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας

Η ΕΡΤ στον παλμό των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.

Με το σύνολο του δημοσιογραφικού και τεχνικού επιτελείου της, η δημόσια τηλεόραση θα φωτίσει όλες τις πτυχές της εκλογικής μάχης στους μεγάλους δήμους της χώρας, αλλά και στην Περιφέρεια, καθώς διαθέτει ανταποκριτές και στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας.

Εκτάκτως, από τις 5:30 το πρωί στο ΕΡΤNEWS (και με παράλληλη μετάδοση από την ΕΡΤ1), ο Δημήτρης Κοτταρίδης και η Νίνα Κασιμάτη, μέσα από την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6», δίνουν το πρώτο στίγμα της ημέρας.

Και, βέβαια, η ενημέρωση δεν σταματάει, καθώς το ΕΡΤNEWS θα συνεχίσει να μεταδίδει πρώτο όλες τις εξελίξεις από ολόκληρη τη χώρα, με συνδέσεις με τα στρατηγεία των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών, αλλά και με τα επιτελεία των κομμάτων.

Στις 16:00, παίρνουν θέση στο στούντιο η Σταυρούλα Χριστοφιλέα και ο Μάκης Προβατάς, για να  μεταφέρουν όλες τις ειδήσεις, τις εκτιμήσεις και την εικόνα από τους δήμους και τις Περιφέρειες.

Η εκλογική βραδιά αρχίζει στο ΕΡΤNEWS στις 17:30 (με παράλληλη μετάδοση από την ΕΡΤ1 στις 18:00). Στο στούντιο ο Γιώργος Κουβαράς, ο Απόστολος Μαγγηριάδης και η Αντριάνα Παρασκευοπούλου, με καλεσμένους πολιτικούς, αναλυτές, δημοσιογράφους και καλλιτέχνες, θα σχολιάζουν, έως αργά το βράδυ, τα αποτελέσματα, αλλά και θα παρουσιάσουν όλες τις αναλύσεις και εκτιμήσεις για την επόμενη ημέρα. Νικητές και ηττημένοι, τα «κάστρα» που άλλαξαν χέρια, ποιοι θα ξαναδώσουν τη μάχη και την επόμενη Κυριακή, οι ζημίες και τα οφέλη για τα πολιτικά κόμματα.

Και σε αυτές τις εκλογές, η ΕΡΤ σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ και την εταιρεία δημοσκοπήσεων και ερευνών Palmos Analysis, θα προσφέρει στους τηλεθεατές έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση, μέσα από την πιο άρτια και σύγχρονη τεχνολογία με τη χρήση διαδραστικών γραφημάτων.

Το εκλογικό κλίμα από την Περιφέρεια θα μεταφέρει από τις 7 το πρωί και η ΕΡΤ3 με τη Σύνθια Σάπικα. Από τις 13:00 έως τις 15:00, η Κατερίνα Ρενιέρη και η «Περίμετρος» θα μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από την εκλογική διαδικασία (η εκπομπή θα μεταδοθεί παράλληλα και από το ΕΡΤNEWS).

H εκλογική βραδιά στην ΕΡΤ3 θα αρχίσει αμέσως μετά τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ Άρη- Ολυμπιακού (αρχίζει στις 17:15), οπότε και θα συνδεθεί με το ΕΡΤNEWS. Σημειώνεται ότι όπως και στις εθνικές εκλογές, έτσι και τώρα, θα υπάρχει διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς από την ΕΡΤ3.

Στον ρυθμό των αυτοδιοικητικών εκλογών θα μπει από νωρίς το πρωί της Κυριακής έως αργά το βράδυ και το Πρώτο Πρόγραμμα. Το ενημερωτικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ θα δώσει το στίγμα της ημέρας και θα μεταφέρει ό,τι συμβαίνει στα αστικά κέντρα και στην Περιφέρεια.

Γιώργος Κουβαράς
Απόστολος Μαγγηριάδης
Αντριάνα Παρασκευοπούλου