Οι Φωτεινή Δάρρα, Σταύρος Σιόλας, Μπάμπης Τσέρτος, Καρτ Ποστάλ & Λευτέρης Χαρντιλάκης...

Οι Φωτεινή Δάρρα, Σταύρος Σιόλας, Μπάμπης Τσέρτος, Καρτ Ποστάλ & Λευτέρης Χαρντιλάκης «Δυνατά» με τον Κωστή Μαραβέγια στην ΕΡΤ1 | 14.01.2022

Οι Φωτεινή Δάρρα, Σταύρος Σιόλας, Μπάμπης Τσέρτος,
Καρτ Ποστάλ & Λευτέρης Χαρντιλάκης
«Δυνατά» με τον Κωστή Μαραβέγια στην ΕΡΤ1
Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, στις 22:00 

Οι Φωτεινή Δάρρα, Σταύρος Σιόλας, Μπάμπης Τσέρτος, Καρτ Ποστάλ και Λευτέρης Χαρντιλάκης έρχονται την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, στις 22:00, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δυνατά» με τον Κωστή Μαραβέγια.

Μπορεί να τραγουδήσει από Μάνο Χατζηδάκι μέχρι Φρανκ Σινάτρα και να γοητεύσει εξίσου με τις ερμηνείες της. Να βρεθεί στη σκηνή με μία κλασική ορχήστρα ή μόνο με ένα πιάνο. Η Φωτεινή Δάρρα κάνει μια από τις καλύτερες τηλεοπτικές εμφανίσεις της στο «Δυνάτα», με τον Κωστή Μαραβέγια.

Μιλά για τη σχέση της με τον Μίκη Θεοδωράκη, επιλέγει αγαπημένα τραγούδια και ανεβάζει στη σκηνή τον Κωστή δημιουργώντας ένα από τα ομορφότερα ντουέτα.

Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους συνθέτες και ερμηνευτές. Συνθέτει με τρόπο ευαίσθητο και ερμηνεύει με καθηλωτική απλότητα με αποτέλεσμα να έχει γίνει ένας από τους πιο αγαπημένους σύγχρονους δημιουργούς. Στη σκηνή του «Δυνατά», ξεδιπλώνει τα ταλέντα του και ερμηνεύει τις πολυαγαπημένες επιτυχίες του, παρασύροντας και τον Κωστή, με αποτέλεσμα μια υπέροχη καλλιτεχνική σύμπραξη, την οποία απόλαυσαν και οι δύο.

Η αγάπη του Σταύρου Σιόλα για τα λουλούδια, για τη φύση και τον τρόπο ζωής στην επαρχία, είναι ένα θέμα που τελικά ενέπνευσε και τους δύο για δημιουργήσουν μία εκπληκτική μουσική ατμόσφαιρα στο πλατό του «Δυνατά».

Η αποκάλυψη ήταν κάθε άλλο από αναμενόμενη. Κι όμως, ο Κωστής ήταν «σκότε» του Μπάμπη Τσέρτου, καθώς για χρόνια δεν έχανε συναυλία και εμφάνιση του. Κάπως έτσι, ο Μπάμπης Τσέρτος έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης για τη μύηση του Κωστή στη ρεμπέτικη μουσική.

Ο Τσέρτος, γνωρίζει το ρεμπέτικο τραγούδι όσο λίγοι καλλιτέχνες στην Ελλάδα και το έχει υπηρετήσει τόσο χρόνια όσο ακόμα λιγότεροι. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν να κάνει τίποτα λιγότερο από το να χαρίσει αυθεντικές ρεμπέτικες μελωδίες και ερμηνείες, όπως ακριβώς έγραψαν οι σπουδαίοι δάσκαλοι του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Σε άλλο κλίμα, σε άλλες μελωδίες, σε μία ατμόσφαιρα πιο ονειρική εμφανίζεται ένα συγκρότημα που κερδίζει ολοένα και περισσότερο το κοινό με τα τραγούδια του, οι Καρτ Ποστάλ. Γεμάτοι αγάπη για τη μουσική, με απέραντη διάθεση για δημιουργία, γεμίζουν το πλατό του «Δυνατά» με τη θετική τους ενέργεια. Είναι ένα συγκρότημα που εύκολα μπορεί να παρασύρει το κοινό στις μελωδίες του με τρόπο απλό και τόσο αρμονικό.

Αν όμως αξίζει σε κάποιον ένα βραβείο είναι στον Λευτέρη Χαρντιλάκη.  Έναν 24χρονο, πρώην διανομέα, του οποίου η αγάπη για τη μουσική και το πιάνο ξεπερνά όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια της ζωής.
Δεν έχει καταφέρει να σπουδάσει μουσική και να περάσει την πόρτα ενός ωδείου. Δεν ξέρει να διαβάζει νότες. Στο σχολείο, όμως, στο γραφείο του υποδιευθυντή, υπήρχε ένα πιάνο. Ο Λευτέρης, πάντα ξέκλεβε χρόνο για να παίξει στα κρυφά. Αυτό ήταν μόνο η αρχή…

Ο Λευτέρης, αυτοδίδακτος και χωρίς να έχει πιάνο στο σπίτι του, έχει καταφέρει να παίζει με τρόπο  εντυπωσιακό και αν μη τι άλλο συγκινητικό. Ο Κωστής ακούει την ιστορία του Λευτέρη και απολαμβάνει τη μουσική του, συνειδητοποιώντας ότι η μουσική ανήκει σ’ αυτούς που πραγματικά την αγαπούν και όχι σ’ αυτούς που απλώς την διδάσκονται.

Την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, στις 22:00 στην ΕΡΤ1, «Δυνατά» με τον Κωστή Μαραβέγια.

Η εκπομπή μεταδίδεται σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 23:30.

Δείτε το trailer.

Παρουσίαση: Κωστής Μαραβέγιας

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουκάνης

Executive producer: Βίκυ Λάσκαρη

Αρχισυνταξία: Νίκος Τιλκερίδης

Ανάπτυξη περιεχομένου: Κωστής Μαραβέγιας – Νίκος Τιλκερίδης

Οργάνωση παραγωγής: Δημήτρης Γκάνος

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Τίνα Καραφίνα

Δημιουργική ομάδα: Νίκος Τσάικος, Βάσω Τσιμάρα, Νίκος Μαραβέγιας

Υπεύθυνος κοινού: Γιάννης Παναρίτης

Σκηνοθετική επιμέλεια εξωτερικών γυρισμάτων-σενάριο: Κωστής Μαραβέγιας

Σκηνογραφία: Γιούλικα Βεκρή

Σχεδιασμός ήχου-Ηχοληψία: Νίκος Αγγλούπας

Διεύθυνση φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης

Εκτέλεση παραγωγής: B & G PRODUCTIONS