Παρούσα η ΕΡΤ στην Επιτροπή Ραδιοφώνου της EBU

Παρούσα η ΕΡΤ στην Επιτροπή Ραδιοφώνου της EBU

Παρούσα η ΕΡΤ στην Επιτροπή Ραδιοφώνου της EBU

 

H εξωστρεφής πορεία της ΕΡΤ αποτυπώθηκε και με την εκλογή της Μαρίας Κοζάκου στην Επιτροπή Ραδιοφώνου της EBU. H Επιτροπή Ραδιοφώνου υπάγεται στη Γενική Συνέλευση της EBU και είναι το σώμα που καθορίζει την πολιτική και τη στρατηγική στον χώρο των ακουστικών μέσων. Στόχος της είναι η προώθηση της καινοτομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού των προσφερόμενων υπηρεσιών στους πολίτες, στην αιχμή της τεχνολογικής εξέλιξης.

Ο ρόλος του ραδιοφώνου, του παλαιότερου ηλεκτρονικού μέσου, μεταμορφώνεται ταχύτατα στο multimedia περιβάλλον που διαμορφώνεται, διατηρώντας πάντα την αμεσότητα και τη ζεστασιά με τους ακροατές του. Σε αυτή τη διαδρομή, η ΕΡΤ πρωτοπορεί στην Ελλάδα εφαρμόζοντας ήδη δοκιμαστική εκπομπή DAB+ του ραδιοφωνικού προγράμματος. Και από σήμερα και για τα επόμενα δύο χρόνια, εκπροσωπείται στο σώμα της EBU που καθορίζει τις εξελίξεις.

H Μαρία Κοζάκου είναι δημοσιογράφος, με ειδίκευση στις μεταπτυχιακές σπουδές της στις Νέες Τεχνολογίες, πολύγλωσση, με εμπειρία σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα, επικεφαλής του Δεύτερου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.