ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην...

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο» | 16.09.2022

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου,
στην Ευρώπη του αύριο»

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 19:00-20:00

Κάθε Παρασκευή, στο Πρώτο Πρόγραμμα, από τις 19:00 έως τις 20:00, μεταδίδεται η εκπομπή «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο», με τον Περικλή Βασιλόπουλο, και φιλοξενούμενο τον δημοσιογράφο Αντώνη Παπαγιαννίδη.

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, στις 19:00, καλεσμένοι στην εκπομπή είναι:

  • Ο Αστέρης Χουλιάρας, καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ο οποίος μιλάει για τις θετικές αλλαγές που έχουν επιφέρει οι ΜΚΟ της Κοινωνίας των Πολιτών στην πολιτική κουλτούρα τα τελευταία 20 χρόνια. Τα νέα δικαιώματα – κινήματα για τη συμπερίληψη των ΑμεΑ, τα δικαιώματα αναγνώρισης των ΛΟΑΤΚΙ, η ισότητα των φύλων και η καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, όπως και ο εργασιακός εκφοβισμός, βρίσκονται στην καρδιά αυτής της εξέλιξης.
  • Ο Γιάννης Μπασκόζος, υπεύθυνος της ιστοσελίδας «Αναγνώστης», που μιλάει για τη Χάρτα Δικαιωμάτων του Συγγραφέα, αλλά και για το Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο.
  • Από τη Θεσσαλονίκη η Ειρήνη Περπερίδου, ιδρύτρια της Gender Equality Assembly, η οποία μιλάει για το Εγχειρίδιο Καλών Πρακτικών ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία και στις γυναικοκτονίες.
  • Η Λιάνα Κοκκολιά, συνιδρύτρια της ΜΚΟ «ΑΝΤΑΜΑ», η οποία μιλάει για το διήμερο Φεστιβάλ «Μονοπάτια Ζωής 65+», που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το Σάββατο 15 & την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022.

Επιμέλεια-δημοσιογραφική έρευνα-παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8

Info

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 19:00-20:00

Εκπομπή: «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο»

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert