ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη...

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο» | 17.06.2022

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου,
στην Ευρώπη του αύριο»

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022, ώρα 19:00-20:00

Κάθε Παρασκευή, από τις 19:00 έως τις 20:00, ακούστε στο Πρώτο Πρόγραμμα την εκπομπή του Περικλή Βασιλόπουλου «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο», με φιλοξενούμενο το δημοσιογράφο Αντώνη Παπαγιαννίδη.

Αυτήν την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022, 7– 8 μ.μ.:

  • Από τη Θεσσαλονίκη, ο Μίλτος Σαρηγιαννίδης, αν. Καθηγητής Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου στο ΑΠΘ, αναλύει τις προβλέψεις της Συνθήκης της Λωζάνης σχετικά με τις αξιώσεις των Τούρκων για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο. Επίσης, εξετάζει τη νομική βάση των ρωσικών ισχυρισμών στον πόλεμο της Ουκρανίας βάσει του Διεθνούς Δικαίου.
  • Ο Γιώργος Μπάλτας, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, μιλάει για τα βραβεία “Made in Greece”, που επιβραβεύουν την παραγωγή καινοτομικών προϊόντων με εξωστρεφή προσανατολισμό.
  • Τέλος, η εθελοντική Ομάδα Φοιτητών για την Κοινωνική Ευθύνη συζητά τι σημαίνει μια συμπεριληπτική γλώσσα που δεν τιμωρεί, δεν στιγματίζει και δεν προσβάλλει τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ περιορίζει τον σεξισμό στις καθημερινές μας εκφράσεις.

Επιμέλεια-δημοσιογραφική έρευνα-παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος.

Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8

Info:

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022, 19:00-20:00.

Εκπομπή: «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο».

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert