«Σε Πρώτο Πρόσωπο στο Δεύτερο Πρόγραμμα» – Συγγραφείς και μεταφραστές μιλούν για...

«Σε Πρώτο Πρόσωπο στο Δεύτερο Πρόγραμμα» – Συγγραφείς και μεταφραστές μιλούν για το πρόσφατο βιβλίο τους | 28.06-02.07.2021

«Σε Πρώτο Πρόσωπο στο Δεύτερο Πρόγραμμα»

Συγγραφείς και μεταφραστές μιλούν για το πρόσφατο βιβλίο τους

 Δευτέρα 28 Ιουνίου έως και Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021, στις 07:00 & στις 20:00

Κάθε μέρα, από Δευτέρα έως Παρασκευή το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 φιλοξενεί συγγραφείς και μεταφραστές που μιλούν για το τελευταίο βιβλίο τους. Το ένθετο του Δεύτερου Προγράμματος επιμελείται και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μεϊδάνης και μεταδίδεται το πρωί στις 07:00 και σε επανάληψη στις 20:00.

Την εβδομάδα από 28 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2021, συντονιστείτε με το Δεύτερο για να ακούσετε:

Δευτέρα 28 Ιουνίου, ο Παντελής Μπουκάλας μάς μιλάει για το βιβλίο του «Το μάγουλο της Παναγίας» (Αυτοβιογραφική εικασία του Γεώργιου Καραϊσκάκη).

Τρίτη 29 Ιουνίου, ο Λύο Καλοβυρνάς ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας μάς μιλάει για το βιβλίο του «Όταν η αγάπη τολμά να πει το όνομά της» (Ομοφυλοφιλία και νέοι τρόποι σεξουαλικής ύπαρξης στη σημερινή Ελλάδα).

Τετάρτη 30 Ιουνίου, ο Στρατής Πασχάλης μάς μιλάει για την πρόσφατη μεταφραστική του εργασία, με τίτλο «Ρεμπώ – Ποιήματα, Εκλάμψεις, Μια Εποχή στην Κόλαση». Ένα βιβλίο με επιστολές και μαρτυρίες που αποτυπώνουν την περιπετειώδη ζωή του μεγάλου Γάλλου ποιητή.

Πέμπτη 1η Ιουλίου, ο Μιχάλης Ψύλος μάς μιλάει για το βιβλίο του «Δεσποινίς Στεφανόπολι», το οποίο έχει προλογίσει ο Βασίλης Βασιλικός.

Παρασκευή 2 Ιουλίου, ο Δημήτρης Σωτάκης μάς μιλάει για την πρόσφατη μεταφραστική του δουλειά, πάνω στο βραβευμένο με «Άντερσεν» βιβλίο του Τσάο Γουέν Σουέν «Μπρούντζος και Ηλιοτρόπιο».

Info

«Σε Πρώτο Πρόσωπο στο Δεύτερο Πρόγραμμα»

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Δημήτρης Μεϊδάνης

 Δευτέρα 28 Ιουνίου – Παρασκευή 2 Ιουλίου, στις 07:00 και στις 20:00

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

#defteroprogramma #ΤοΒιβλίοΣτοΔεύτερο #ΣεΠρώτοΠρόσωπο

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://webradio.ert.gr/programma-deftero/