«Στιγμές Αρχείου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 με τον Σιδερή Πρίντεζη | ...

«Στιγμές Αρχείου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 με τον Σιδερή Πρίντεζη | Δευτέρα 17 έως Παρασκευή 21.01.2022

«Στιγμές Αρχείου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7
Με τον Σιδερή Πρίντεζη

Ημερομηνίες μετάδοσης: Από Δευτέρα έως Παρασκευή,
στις 9 το πρωί και στις 7 το απόγευμα

Με αφορμή τα 70 χρόνια του Δεύτερου Προγράμματος που συμπληρώνονται φέτος, ο Σιδερής Πρίντεζης επιλέγει τραγούδια ηχογραφημένα στο ραδιόφωνο και θεατρικά αποσπάσματα με αγαπημένες φωνές μέσα από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και τα παρουσιάζει στην εκπομπή «Στιγμές Αρχείου», που μεταδίδεται από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 9 το πρωί και στις 7 το απόγευμα.

Την εβδομάδα από 17 έως 21 Ιανουαρίου 2022 ακούμε:

  • Δευτέρα 17 Ιανουαρίου: Από τον πρωτοχρονιάτικο «Μποναμά του 1954», ένα καθιερωμένο εορταστικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της εκπομπής «Το θέατρο στο μικρόφωνο» του Αχιλλέα Μαμάκη, σε κείμενα Γιώργου Ασημακόπουλου ο παλιός χρόνος υποδέχεται τον καινούργιο χρόνο. Παλιός χρόνος η Έλλη Λαμπέτη και ο Δημήτρης Μυράτ, καινούργιος χρόνος η Μελίνα Μερκούρη και ο Δημήτρης Χορν.
  • Τρίτη 18 Ιανουαρίου: Τον Ιανουάριο του 1984, μετά τον θάνατο του Βασίλη Τσιτσάνη, η Σοφία Μιχαλίτση μεταδίδει στο Δεύτερο Πρόγραμμα σε επανάληψη μία εκπομπή της του 1976 από το Τρίτο Πρόγραμμα με καλεσμένο τον μεγάλο συνθέτη, μικρό απόσπασμα της οποίας ακούμε.
  • Τετάρτη 19 Ιανουαρίου: Από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 μία ραδιοφωνική ηχογράφηση από με την Ορχήστρα Ελαφράς Μουσικής του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μαρκόπουλου με τη Μαρία Φαραντούρη να ερμηνεύει τον «Στρατιώτη» σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου και στίχους Ιάκωβου Καμπανέλλη.
  • Πέμπτη 20 Ιανουαρίου: Η Τάνια Τσανακλίδου από ραδιοφωνική ηχογράφηση του 1982 ερμηνεύει τον «Λιναρντό» σε στίχους Αλέξη Αλεξόπουλου και μουσική Γιάννη Σπανού, με τον συνθέτη να τη συνοδεύει στο πιάνο.
  • Παρασκευή 21 Ιανουαρίου: Σε βραδιά αφιερωμένη στη μελοποιημένη από τον Θάνο Μικρούτσικο ποίηση του Νίκου Καββαδία που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου του 2010 στο στούντιο C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ο αξέχαστος συνθέτης παίζει στο πιάνο και τραγουδά το «Καραντί».

Info

«Στιγμές Αρχείου» με τον Σιδερή Πρίντεζη

Από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 9 το πρωί και τις 7 το απόγευμα

#defteroprogramma #ΣτιγμέςΑρχείου #ΠάρεΤοΔεύτεροΜαζίΣου

Live Streaming: www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://webradio.ert.gr/programma-deftero/