«Στιγμές Αρχείου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα με τον Σιδερή Πρίντεζη | Από Δευτέρα...

«Στιγμές Αρχείου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα με τον Σιδερή Πρίντεζη | Από Δευτέρα 11 έως Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

«Στιγμές Αρχείου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα
Με τον Σιδερή Πρίντεζη
Ημερομηνίες μετάδοσης: Από Δευτέρα 11 Απριλίου 2022
έως Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, στις 09:00
και σε επανάληψη στις 19:00

Με αφορμή τα 70 χρόνια του Δεύτερου Προγράμματος που συμπληρώνονται φέτος, ο Σιδερής Πρίντεζης διαλέγει τραγούδια ηχογραφημένα στο ραδιόφωνο και θεατρικά αποσπάσματα με αγαπημένες φωνές μέσα από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Την εβδομάδα από Δευτέρα 11 έως Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, συντονιστείτε με το Δεύτερο Πρόγραμμα για να ακούσετε:

  • Δευτέρα 11 Απριλίου: Η Νάνα Μούσχουρη ερμηνεύει στα γαλλικά, από ραδιοφωνική ηχογράφηση, το τραγούδι που έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις για το έργο «Η κλέφτρα του Λονδίνου» La voleuse de Londres») που ανέβασε η Marie Bell στο Παρίσι.
  • Τρίτη 12 Απριλίου: Η Δανάη Στρατηγοπούλου τραγουδά «Μια θάλασσα μικρή» του Διονύση Σαββόπουλου στη μίνι σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών του Διονύση Σαββόπουλου με τον τίτλο «Χειμερινό ηλιοστάσιο» στα τέλη του 1981.
  • Τετάρτη 13 Απριλίου: Ο Βασίλης Λογοθετίδης και η Ίλυα Λιβυκού σε ένα απόσπασμα από το θεατρικό έργο του Γεωργίου Ρούσσου «Τρίτη και 13», που ανέβηκε στο θέατρο το 1955. Το απόσπασμα προέρχεται από τη ραδιοφωνική εκπομπή «Το θέατρο στο μικρόφωνο» του Αχιλλέα Μαμάκη.
  • Πέμπτη 14 Απριλίου: Τον Απρίλιο του 1976 η Χάρις Αλεξίου τραγουδά στο ραδιόφωνο Μάνο Χατζιδάκι με διευθυντή ορχήστρας τον Μάικ Ροζάκη. Την ακούμε στο «Χελιδόνι σε κλουβί» του Μάνου Χατζιδάκι και του Νίκου Γκάτσου.
  • Παρασκευή 15 Απριλίου: Δύο μεγάλες συναυλίες έδωσε ο Γιώργος Νταλάρας στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου του 1983. Ακούμε τη «Γιορτή ζεϊμπέκηδων» με τους στίχους που υπήρχαν στην πρώτη της ηχογράφηση στον κύκλο «Μικρά Ασία» του Απόστολου Καλδάρα και του Πυθαγόρα.

 Info

«Στιγμές Αρχείου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

Σιδερής Πρίντεζης

Δευτέρα 11 έως Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, στις 09:00 και στις 19:00

#defteroprogramma #ΠάρεΤοΔεύτεροΜαζίΣου #ΣτιγμέςΑρχείου #70ΧρόνιαΔεύτερο

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Live Streaming: www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: webradio.ert.gr/programma-deftero/